Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Școala nouă din Cheresig se așteaptă bani pentru continuarea lucrărilor

La Școala din Toboliu se lucrează la acoperiș

La Școala nouă din Cheresig se așteaptă bani pentru continuarea lucrărilor

Vineri (3 august 2012), la Școala cu clasele I-IV din Toboliu, parte dintre muncitorii firmei Mărcuț Construct SRL se aflau pe acoperiș, iar alții jos.

„La Școala din Toboliu se schimbă acoperișul, ne lămurește dl viceprimar Gheorghe Șinca. Următoarea intervenție va fi renovarea, înlocuirea instalației electrice”. În dreapta clădirii, mai la stradă, există o altă clădire la care s-a lucrat anterior. Este vorba de fosta școală, transformată în sală de sport, „dar cu întrebuințări multiple”, vorba dlui viceprimar („sală de sport, sală de spectacole, sală de ședințe și pentru alte evenimente”), ea ținând loc și de cămin cultural, întrucât în Toboliu nu există cămin cultural.
Dle președinte Cornel Popa, Cheresigul așteaptă sprijinul dumneavoastră!
Școlarii din Cheresig învață într-o școală veche, cu geamuri și uși termopan, dar care, văzută din exterior, „stă să se dărâme”. Tencuiala bătută de vremuri cade încet-încet dezgolind-o. Alături, se înalță, falnic, noua clădire, din cărămidă, aflată în roșu, „sedusă și abandonată de constructor”, vorba aceea, constructor care nu a mai primit fonduri de la PDL și MECTS, primarul tinerei comune Toboliu, dl Pavel Maier, fiind liberal (ca și vicele).
Acum gospodarii (conducerea primăriei și cetățenii) din Cheresig așteaptă bani pentru continuarea lucrărilor. „O investiție de miliarde ridicată în 2008 nu poate fi lăsată de izbeliște”, vorba contabilului-șef al Primăriei Toboliu, dna Marioara Banfi. Cu siguranță, doamna ministru Ecaterina Andronescu, dl inspector general Daniel Negrean, președintele Consiliului Județean Bihor, dl Cornel Popa nu vor lăsa ca o asemenea bijuterie să-și piardă din strălucire. La ora vizitei noastre, profesorul de serviciu pe școală, prezent la datorie, dl prof. de sport Szabo Gergo, ar fi dorit să ne prezinte și sala calculatoarelor, dar ea practic nu există. S-a tot sperat că se va intra cu calculatoarele în noua clădire. În schimb dl profesor era bucuros de faptul că doi dintre absolvenții clasei a VIII-a din acest an au intrat la L.P.S. „Bihorul”, la fotbal și atletism. Domnul profesor se mândrește cu echipele de handbal fete și fotbal băieți pe care le îndrumă la Școala din Cheresig. La zonala de la Sînmartin, fotbaliștii pe care îi antrenează s-au situat pe locul al II-lea, iar la handbal, fetele strălucesc și promit mult(e).
Pe 20 octombrie, atleții și fotbaliștii vor ieși din nou la rampă, așa cum fac în fiecare an la Festivalul verzei, sărbătoare tradițională în comuna Toboliu. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Școala nouă din Cheresig se așteaptă bani pentru continuarea lucrărilor.

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 11:24:00 Ora de vară a Europei de Est