Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Domn, Domn să-nălțăm!

Marți, la Grădinița nr. 31 din Oradea

Domn, Domn să-nălțăm!

Preșcolarii grupelor mijlocie și mare pregătitoare de la Grădinița nr. 31 din Oradea au ieșit la rampă (marți, 18 decembrie 2007), în fața părinților și bunicilor, în așteptarea Moșului, cu colinde, versuri și scenete, cu inima deschisă și sufletul plin de iubire

„E vremea colindelor, e perioada în care la nivelul tuturor grupelor, eșalonat, au loc serbările iernii. Cuprinși de spiritul Crăciunului, de la mic la mare, copii și educatoare, întâmpină cu sufletul deschis și plin de iubire Nașterea Mântuitorului nostru, Iisus Hristos, ne spunea inst. Viorica Turcuț, directoarea Grădiniței nr. 31. Astăzi (marți – n.n.), micii actori ai grupelor mijlocie și mare pregătitoare le vor demonstra părinților și bunicilor că nu sunt prea mici pentru a vesti Nașterea Pruncului Iisus”, a mai spus doamna directoare.
Viflaime, Viflaime!    
La ora serbărilor, sălile de clasă de la cele două grupe au devenit neîncăpătoare pentru alaiul care s-a adunat să-i vadă și să-i asculte pe Prâslea și Ileana Cosânzeana familiei lor. Au semnat condica de prezență, după caz, mama, tata, bunica și bunicul, frățiorii și verișorii… Înarmați cu aparate de fotografiat și filmat, cu toții așteptau nerăbdători marele spectacol. Curând, cortina s-a deschis, iar protagoniștii regalului și-au prezentat rolul cum s-au priceput ei mai bine. Maria, Ramona, Tudor, Ciprian, Loredana … și toată pleiada, au recitat, au cântat colinde, au dansat, așa cum i-a învățat instructorul lor, Florin Culda, au pus în scenă „Crenguța fermecată” (avându-le alături pe educatoarele lor dragi, Ana Raita și Elena Bala), iar Moșul i-a răsplătit cu daruri.
Fecioara Maria naște pe Mesia
Cei mai mari dintre cei mici, copiii educatoarelor Livia Jișa și Camelia Dume, și-au etalat toată știința, vorbind în limba lui Shakespeare, așa cum i-a învățat profesoara de engleză, Violeta Roman, au dansat ca niște campioni (instruiți de Florin Culda), au emoționat asistența cu frumoasele colinde tradiționale, și au uimit toată suflarea când au ieșit în față cu Viflaimul. Ciobani, magi, Iosif și Fecioara Maria, Irod, preotul…, cu toții au fost geniali, iar Moșul i-a felicitat și i-a răsplătit cu daruri din desaga lui.
De-acum, poată să ningă mult, ca-n Frații Grimm, să vină vacanța și Crăciunul, iar copiii să petreacă sărbătorile luminate în sânul familiei, pe genunchii bunicului, ascultând povești cu zâne, fete și feciori de împărat.
(Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Domn, Domn să-nălțăm!

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 05:35:59 Ora de vară a Europei de Est