Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Târgul meșterilor populari, ediția a XIX-a

20-22 iulie, în Parcul „Nicolae Bălcescu”

Târgul meșterilor populari, ediția a XIX-a

Timp de trei zile (vineri, sâmbătă și duminică, 20-22 iulie 2012), orădenii sunt invitați la cea de-a XIX-a ediție a Târgului meșterilor populari.

Evenimentul este organizat de Complexul „Muzeul Þării Crișurilor”, Teatrul Regina Maria Oradea și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, în parteneriat cu: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, și în colaborare cu: Asociația „Prietenii Muzeului Þării Crișurilor”, Grupul Școlar „Ioan Bococi” Oradea și Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea.
La această a XIX-a ediție, care în continuare își propune promovarea meșterilor populari, vor participa circa 120 de meșteri populari din România (județele: Bihor, Maramureș, Suceava, Vâlcea, Harghita, Arad, Hunedoara, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Dolj, Gorj, Argeș, Brașov, Cluj, Prahova, Mureș, Galați, Alba, Sălaj, Timiș, Bacău, Vrancea și municipiul București), care vor veni la Oradea cu cele mai însemnate creații ale meșteșugului lor (olărit, prelucrarea lemnului, cojocărit, țesături, podoabe țărănești, împletituri de papură și nuiele, icoane și pictură naivă, instrumente muzicale, măști, ouă încondeiate, icoane pe sticlă, icoane pe lemn, turtă dulce, colac secuiesc etc.) și 6 din Ungaria, ce vor expune sumane, țesături, obiecte din scoarță de copac, turtă dulce etc.
Invitați speciali și la această ediție vor fi: Asociația „Down” Oradea – Centrul de Zi „Iedera”, precum și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor – Centrul cu Profil Ocupațional pentru Persoane cu Dizabilități „Wilhelmina”, care vor prezenta publicului obiecte confecționate de tinerii din asociațiile respective: lumânări, mărgele, brățări, inele, felicitări etc.
PROGRAMUL TÂRGULUI
Vineri: 11.00 - 20.00
Sâmbătă: 9.00 - 20.00
Duminică: 9.00 - 20.00
 
Festivalul Internațional de Folclor, ediția a II-a
Parcul „Nicolae Bălcescu”, 20-22 iulie 2012
Vineri, 20 iulie
15.30 - 16.15 – momente artistice în diferite locuri din Oradea
17.00 - 19.00 - Parada grupurilor folclorice pe traseul: P-ța Magnoliei, Str.Transilvaniei, Bulevardul Dacia, Parcul Petõfi, Str. Republicii, P-ța Unirii, Str. Avram Iancu, Parcul Nicolae Bălcescu
19.00 – Festivitatea de deschidere a Festivalului Internațional de Folclor Oradea 2012, ediția a II-a și a Târgului meșterilor populari, ediția a XIX-a
În program
Ansamblul „BALLET ÉTOILE D`ALGÉRIE NADJM EL DJAZAIR” din Algeria
Ansamblul „Nuntașii Bihorului”
Ansamblul „Nevrokopski” din Bulgaria
Ansamblul „Dacia”
Ansamblul „FOLK DANCE GROUP OF PALAIOKASTRO” din Grecia 
Ansamblul „Lioara”
Ansamblul „BELGRADE” din Serbia
Ansamblul „Þara Crișurilor”
Ansamblul „BYSTRANCAN” din Slovacia
Ansamblul „Crișana”
Ansamblul „Anatolian Folk Dance Group” din Turcia  
Sâmbătă, 21 iulie
16.30 – Festivalul Internațional de Folclor Oradea 2012 – ediția a II-a 
În program
Ansamblul „Dacia”
Ansamblul „Folcloric Lioara” 
Ansamblul „BALLET ÉTOILE  D`ALGÉRIE NADJM EL DJAZAIR” din Algeria
Ansamblul „NEVROKOPSKI” din Bulgaria 
Ansamblul „FOLK DANCE GROUP OF PALAIOKASTRO” din Grecia
Ansamblul „BELGRADE” din Serbia
Ansamblul „BYSTRANCAN” din Slovacia
Ansamblul „ANATOLIAN FOLK DANCE GROUP” din Turcia  
Duminică, 22 iulie
17.00 – Festivalul Internațional de Folclor Oradea 2012 – ediția a II-a 
În program
Ansamblul „Þara Crișurilor”
Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”
18.00 – Ceremonia de închidere a Festivalului Internațional de Folclor Oradea 2012 – ediția a II-a 
Ansamblul „BALLET ÉTOILE D`ALGÉRIE NADJM EL DJAZAIR” din Algeria
Ansamblul „Nuntașii Bihorului”
Ansamblul „NEVROKOPSKI” din Bulgaria
Ansamblul „Dacia”
Ansamblul „FOLK DANCE GROUP OF PALAIOKASTRO” din Grecia 
Ansamblul „Lioara”
Ansamblul „BELGRADE” din Serbia
Ansamblul „BYSTRANCAN” din Slovacia
Ansamblul „ANATOLIAN FOLK DANCE GROUP” din Turcia
(Radu Robert HUZA)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Târgul meșterilor populari, ediția a XIX-a.

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 14:28:41 Ora de vară a Europei de Est