Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

VIVERE recucerește MAMAIA COPIILOR!

Tradiția rezultatelor de excepție!

VIVERE recucerește MAMAIA COPIILOR!

Niște copii absolut minunați (grupul „Vivere”), din Oradea și județul Bihor, conduși de o mămică-profesor (dna Valeria Dinu Mișcuția), fac minuni în lumea muzicală!

Joi, 19 iulie 2012, în Cartierul Europa, Emil Pallade nr. 110, a avut loc conferința de presă organizată de Asociația VIVERE, având ca temă rezultatele extroardinare obținute de copiii din Grupul VIVERE la cele mai importante evenimente muzicale ale verii, Festivalul Mamaia Copiilor și Delfinul de Aur.
După 11 ani de prezență neîntreruptă la Mamaia Copiilor, Vivere adaugă palmaresului său impresionant incă un trofeu după cel câștigat de Ovidiu Lazăr, în 2007, cu piesa „Tu ești primăvara mea”. Anul acesta, Miruna Gavriș (11 ani) a reușit să impresioneze juriul cu interpretarea impecabilă a piesei „Lie, ciocârlie”, câștigând astfel Trofeul Aurel Manolache. Miruna Gavriș cântă de la 5 ani și până acum a câștigat numeroase premii la festivalurile naționale. La aceeași categorie, Ioana Ardelean a reușit datorită calităților sale vocale deosebite și piesei „Vise și minuni” să își adjudece premiul III. Deosebita lor prezență, piesele bine alese și interpretarea valoroasă au făcut ca Luana Prodea, Patricia Ciobotaru și Roxana Mureșan să fie remarcate și apreciate de colegii concurenți, de public, dar și de juriu. Cu Marele Trofeu și cu un premiu III deja câștigat  la Mamaia Copiilor, membrele Grupului Vivere au decis să lupte și pentru Delfinul Aur. Și după cum știm, victoria e a celor curajoși…
Încă două trofee la „Delfinul de aur”
Trofeul de Platină este cel de al treilea trofeu la Delfinul de aur, după cel câștigat de Ovidiu Lazăr, în 2007, și  Patricia Ciobotaru, în 2011; așadar, Trofeul de Platină 2012 a fost câștigat de Miruna Gavriș, cu piesa „Listen”. Trofeul de Argint a fost câștigat (ca un bis după cel de la „Ursulețul de aur”) de Roxana Mureșan, cu piesa „Noapte caldă”; Ioana Ardelean a ocupat primul loc pe podium, Luana Prodea – mențiune. Și cea mai mică membră a Grupului Vivere, aflată în concurs, Miruna Rus, a câștigat premiul special. Așadar, o vară incendiară și la propriu și la figurat pentru Vivere: căldură, pasiune, ambiție, perseverență și multă muncă, toate la un loc au făcut ca VIVERE să demonstreze încă o dată că valoarea, talentul și munca aduc cu sine SUCCESUL. Nu îl căutăm, vine către noi. Știe că e privit întotdeauna cu seriozitate, moderație și dorința de a fi mereu mai buni! Felicit din toată inima copiii, părinții pentru investiția și sacrificiul făcute (dar nu în zadar), organizatorii deosebiți ai celor două festivaluri, Doina Bentu - Delfinul de Aur și Liviu Manolache – Mamaia Copiilor, și nu în ultimul rând, Bunului Dumnezeu pentru că mi-a dat sănătate, putere, curaj și Lumină…
Urmează Liga Campionilor și Bellarti
Vara noastră continuă cu alte două evenimente majore, Liga Campionilor – de la Piatra Neamț, unde vor concura  Patricia Ciobotaru și Horia Onița, și Bellearti, de la Sibiu, unde Luana Prodea și Patricia Ciobotaru vor urca pe scena festivalului, aflat la prima ediție.
Așadar… „ne mai auzim!”
Valeria Dinu Mișcuția – președintele Asociației „VIVERE”
P.S. Felicitări, „Vivere”! Felicitări, dna Valeria!
Ne permiteți o întrebare: Pe când și despre rezultatele deosebite de la „Ursulețul de aur”? (Ovidiu DAN)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 15:02:00 Ora de vară a Europei de Est