Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Programe de grafologie la Centrul Cultural Posticum

19-29 iulie

Programe de grafologie la Centrul Cultural Posticum

Asociația Grafologică din România (http:asociatiagrafologica.ro), împreună cu Centrul Cultural Posticum din Oradea(www.posticum.ro) organizează în perioada19-29 iulie 2012 programe de grafologie.

În atenția pedagogilor, părinților, tinerilor și vârstnicilor!
„Oamenii călătoresc pentru a se mira de înălțimile munților, de valurile uriașe ale mărilor, de încovoierile lungi ale fluviilor, de extinderea nemărginită a oceanelor, de mișcarea stelelor pe cer în timp ce trec pe lângă propria persoană fără să se mire”. Sfântul Augustin
GRAFOLOGIE CURS – SEMINAR – TRENING  - TERAPIE – CONTROL
Coordonator: Gáspár Jolán, profesor de specialitate, consultant grafolog
În limba română
19-20 iulie: Trening de cunoaștere a personalității (autocunoaștere) și consiliere în orientarea profesională a tinerilor
24-26 iulie: Grafocontrol și grafoterapie pentru părinți și copiii lor
În limba maghiară
21-22 iulie: Trening de cunoaștere a personalității (autocunoaștere) și consiliere în orientarea profesională a tinerilor
27-29 iulie: Grafocontrol și grafoterapie pentru părinți și copiii lor.
(Aczel Dora)
 
CE ESTE GRAFOLOGIA?
Este știință despre om. Este știința studiului, analizei, evaluării, sintetizării și interpretării gestului grafic. Din această perspectivă, ocupația de grafolog este încadrată ca activitate intelectuală și științifică, alături de lingviști, traducători, interpreți. Este, pe scurt PSIHOLOGIA SCRISULUI.
În baza cunoștințelor obținute prin programul de perfecționare, grafologul studiază comportamentul personalității prin prisma scrisului de mână, a desenelor, mâzgălelilor etc. așternute pe un suport de scris.
Grafologia nu are legătură cu vrăjitoria, nici cu prezicerile, este însă aptă pentru a face diagnoze în baza evaluării datelor obținute și a caracteristicilor psihologice alăturate semnelor grafice evidențiate.
DOMENIILE DE UTILIZARE ALE GRAFOLOGIEI
GRAFOLOGIE PEDAGOGICĂ: are la bază studiul analitic al scrisului, desenului, mâzgălelilor în scopul scoaterii în evidență a:  motivelor problemelor de integrare în grup a elevilor, a unor tulburări de învățare și de atitudine, a schimbărilor de personalitate  precum și a  eventualelor tulburări existente ca urmare a stângăciei. Scopul grafologiei pedagogice este ajutarea activității didactico-educative;
GRAFOLOGIE DE PERSONAL: se utilizează pentru  orientarea profesională și consiliere în carieră a elevilor, corecția profesiunii alese;
GRAFOLOGIE DE IGIENĂ MENTALĂ: are ca scop cunoașterea caracteristicilor generale de personalitate, în special în situații de criză sau  în viața cotidiană în scopul mai bunei cunoașteri de sine, ceea ce poate ajuta viața privată și cea socială a persoanei. După topografierea aptitudinii pentru făurirea de relații umane, grafologul poate oferi consultanță pentru mai buna funcționare a relațiilor de parteneriat, a integrării în grup, pentru îmbunătățirea gradului de compatibilitate, eventual în scopul soluționării conflictelor existente. 
GRAFOLOGIE PATOLOGICĂ: Scopul ei constă în  relevarea din scris a îmbolnăvirilor psihice și somatice.
GRAFOCONTROL, GRAFOTERAPIE: reprezintă un procedeu pe cât de științific pe atât de practic de cunoaștere de sine, de autoconstrucție în vederea obținerii de succese pe toate planurile!
Manifestările științifice  se vor organiza în jurul a trei grupe de bază, potrivit următoarelor puncte de vedere:
1. CURS DE UN SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ CU DURATA DE TREI ZILE CU TEMA: GRAFOLOGIE  PEDAGOGICĂ la dispoziția pedagogilor și a altor ocupații interesate de acest domeniu, cum ar fi: educatoare, psihopedagogi, diriginți, responsabili cu protecția copilului, părinți etc. care au ca scop însușirea cunoștințelor teoretice și aplicarea în practică a acestor cunoștințe   în procesul de creștere și educare a copiilor.
- La finele cursului cadrele didactice pot solicita ADEVERINÞĂ de participare, eliberată de Asociația Grafologică din România.
2. ACTIVITATE DE GRUP PENTRU PĂRINÞI ȘI COPII CU NEVOI SPECIALE prin care prezentăm aplicațiile terapeutice ale grafologiei prin Grafocontrol, Grafoterapie și oferim ajutor concret. Această activitate de mai multe zile va fi organizată pe perioada vacanței de vară, în a doua jumătate a lunii iulie 2012.
- Menționăm, că în scopul obținerii unor rezultate cât mai eficiente, pe întreaga durată a acestui program se recomandă cazarea la Pensiunea POSTICUM.
3. CURS DE ȘTIINÞA DEZVOLTĂRII DE SINE, CUNOAȘTERE ȘI AUTOCUNOAȘTERE PE BAZĂ DE PSIHOLOGIA SCRISULUI ORGANIZAT ÎN SPECIAL PENTRU TINERI.
Cursul își propune să vină în ajutorul tinerilor, inclusiv în orientarea și în consilierea lor profesională.
- Pe toată durata cursului de un sfârșit de săptămână (de 2,5 zile) se poate opta pentru pensiune completă la Casa de Oaspeți POSTICUM.
4. Oferim un PROGRAM BOGAT PE TEME DE GRAFOLOGIE CU O DURATĂ DE  TREI ZILE tuturor acelor persoane care se simt frecvent singuratici, marginalizați, inutili în viață etc., dornici de cunoaștere pentru a-și găsi rostul și frumusețea vieții alături de semeni.
5. DIN CÂND ÎN CÂND stăm la dispoziția marelui public cu prezentări de  teme de interes general în scopul răspândirii cunoștințelor din diferite domenii de activitate ale științei grafologice.  
NOTĂ
În caz de interes, Centrul Cultural POSTICUM stă la dispoziția marelui public, prezentând din când în când teme LA CERERE, din diferite domenii de activitate ale științei grafologice.
Prețul de participare la un curs este de 80 lei.
Pe toată durata cursului se poate opta pentru pensiune completă la Casa de Oaspeți POSTICUM.
Pentru a participa la aceste cursuri este nevoie de preanunț.
Centrul Cultural Posticum
Oradea, Str. Teiului nr. 26
e-mail: info@posticum.ro
Tel. 0259-431398, 0744-504051

Trimite email
sâmbătă, 26 aprilie 2025, 06:00:32 Ora de vară a Europei de Est