Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

CG&GC Hitech Solutions, HP, Microsoft și Intel participă la „Re-creația de vară”

Viitorul începe la școală!

CG&GC Hitech Solutions, HP, Microsoft și Intel participă la „Re-creația de vară”

Oradea, iulie 2012 - A treia ediție a proiectului „Re-creația de vară” organizat în cadrul Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea va cuprinde și cursuri de informatică și aplicații informatice destinate educației adresate elevilor și cadrelor didactice.

În acest an, însă, companiile CG&GC HiTech Solutions, HP România, Microsoft România și Intel România și-au unit forțele și sprijină acest proiect de vară, aducând la Oradea câteva dintre cele mai inovatoare soluții educaționale, precum HP MultiSeat, aplicația Britannica sau Microsoft Learning Suite.
În perioada 9-13 iulie, specialiștii CG&GC Hitech Solutions, HP, Microsoft și Intel le vor preda elevilor cursuri despre utilizarea echipamentelor, programelor și a aplicațiilor aduse pentru prima dată în Bihor, la Oradea, special pentru această școală de vară. În acest fel, elevii vor învăța să folosească programe și aplicații de care vor avea nevoie atât pentru a aprofunda cunoștințele de informatică, dar și pentru a ține pasul cu progresele tehnice și tehnologice. Cursurile se adresează atât elevilor din clasele primare, cât și celor din clasele V-VIII, fiind organizate în parteneriat cu profesorii Școlii „Avram Iancu”.
De ce copilul tău trebuie să participe la o școală de vară de informatică?
În cadrul acestor cursuri copiii învață să-și dezvolte creativitatea și spiritul de inițiativă, totodată informându-se cu privire la domeniul IT. Copilul tău poate afla de la specialiștii HP, Microsoft și Intel mai multe informații și explicații despre echipamentele tehnice, precum și soluțiile software foarte întâlnite în companii, instituții publice sau în alte diverse organizații.
Scopul acestui proiect este atragerea elevilor într-un program de activități diversificate și atractive pe timpul verii, pentru a-și petrece timpul liber în mod organizat, util și plăcut.
Avantajele școlii de vară pentru un cadru didactic
Specialiștii Microsoft vor prezenta în 10-11 iulie, de la ora 9, avantajele unora dintre cele mai populare programe și aplicații utilizate și în mediul educațional, precum SkyDrive, Microsoft®  Mathematics 4.0, Security Essentials, Microsoft® Academic Search, Math Worksheet Generator, Interactive Classroom sau Windows Live™ Movie Maker 2011.
În ceea ce privește aplicațiile dezvoltate de Intel, ai ocazia să afli luni, 9 iulie, începând cu ora 10.00, cum te poți folosi de cele mai mari resurse bibliografice de pe internet – aplicația Britannica. Pentru testarea cunoștințelor de limba engleză, aplicația British Council propune o metodă atrăgătoare și interactivă de predare uneia dintre limbile de circulație internațională.
Totodată, în premieră în Oradea, consultanții CG&GC HiTech Solutions vor amplasa o stație demo HP MultiSeat în cadrul Școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu”. Această soluție creată de HP pentru a veni în ajutorul școlilor unde nu există laboratoare tehnice performante. HP MultiSeat presupune conectarea a 10 sau 20 de utilizatori la o singură unitate centrală, fiecare utilizator având propriul desktop, folosind aplicații diferite.
„Suntem aici să prezentăm viitorul educației. Propunem evoluție prin tehnică și sperăm să demonstrăm că prin parteneriate extinse în educație facem pasul împreună spre mileniul 3. Esența acestui eveniment este că el creează o oportunitate uriașă pentru a pune în contact în mod constructiv mediul de business, corporatist și local, școala și societatea civilă din județul nostru. De ce? Pentru că viitorul începe la școală, iar copiii reprezintă viitorul nostru, precum și al județului nostru. Noi, CG&GC HiTech Solutions, HP, Microsoft și Intel, suntem convinși că evoluția o realizăm cu ajutorul tehnologiei și al evoluției tehnice în educație. Acest parteneriat are șansa de a conexa viitorul cu evoluția tehnică. Obiectul nostru de activitate este viitorul, iar acum vorbim de viitorul copiilor noștri. Educația trebuie susținută în mileniul 3 pentru a fi racordată la ceea ce se întâmplă în exterior”, a declarat Adina Nicoleta RADA, director general CG&GC Hitech Solutions SRL.
Mulțumim partenerilor media pentru promovarea acestui proiect: Kiss fm, Bihon.ro și capitalul.ro. 
așteptăm la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea (str. Gheorghe Pop de Băsești, nr. 3-5, tel. 0359/453.549, 0359/453.638, Fax 0359/453.549; e-mail: s08aiancuoradea@yahoo.com 
Citește mai mult: Viitorul începe la școală! CG&GC Hitech Solutions, HP, Microsoft și Intel participă la „Școala de vară” în Oradea! 
Pentru detalii despre acest eveniment vă rugăm să consultați această pagină:
http://www.comunicatedepresa.ro/cg-gc-hitech-solutions-s-r-l-/viitorul-ncepe-la-coal-cg-gc-hitech-solutions-hp-microsoft-i-intel-particip-la-coala-de-var-n-oradea/
http://blog.cg-hitech.ro/2012/07/viitorul-incepe-la-scoala-cggc-hitech-solutions/
http://www.facebook.com/cg.hitech (Adina Nicoleta RADA)

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:46:53 Ora standard a Europei de Est