Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vacanță plăcută, dragii mei elevi!

După fapte și răsplată!

Vacanță plăcută, dragii mei elevi!

Vineri, 22 iunie 2012, la întoarcerea din tabăra didactică de la Stâna de Vale, elevii clasei a II-a B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” au participat la festivitatea de premiere.

Pentru rezultate foarte bune la clasă a fost felicitat întregul colectiv, fiecare elev primind câte o diplomă personalizată, un pachet cu cărți drept premii și un DVD cu 1.254 de fotografii, organizate în 14 foldere, cuprinzând momentele cele mai importante din cele 36 de săptămâni ale călătoriei prin „Þara Poveștilor” (clasa a II-a) .
Pentru rezultate deosebite la concursuri au fost evidențiați următorii elevi:
Nekita Cristina- Evaluare în educație –la română: două medalii de aur cu 100 de puncte; la matematică: o medalie de aur cu 100 de puncte, patru medalii la dans sportiv și două premii la tenis;
Clonda Celia - Evaluare în educație – la română: o medalie de aur cu 100 de puncte; o mențiune I cu 97 de puncte, Concursul Național ,,Iarna copilăriei mele” desen:  premiul I , desen premiu apărut în nr. 7/ februarie 2012 al revistei „În galop” publicație pentru copii;
Dragoș  Andreea - Evaluare în educație – la română: o medalie de aur cu 100 de puncte; Concursul Național „Iarna copilăriei mele” desen: premiul I;
Nuțiu Mihai - Evaluare în educație – la română: o medalie de aur cu 100 de puncte;
Badea Mălina– Evaluare în educație – la română: o medalie de argint cu 99 de puncte, o mențiune I cu 97 de puncte;
Judea Mihai - Evaluare în educație – la română: o medalie de argint cu 99 de puncte;
Rotariu Ștefan - Evaluare în educație – la română: o medalie de bronz cu 98 de puncte;
Bistran Alexandra- Evaluare în educație – la română: două mențiuni II cu 96 de puncte;
Muț George - Evaluare în educație – la română: o mențiune II cu 96 de puncte, locul III la probele de Kumite și Kata la Cupa „Crișul”, 16 iunie 2012;
Maior Roxana - premiul I la Concursul Național „Iarna copilăriei mele”;
Mara Băbțan - locul II  la Concursul de dans sportiv București 2011;
Miheș Daria - locul II la 300 m plat, locul III la 40 m plat și locul IV la săritura în lungime la „Cupa atletului mic” din cadrul competiției „Ziua Mondială a Atletismului”, mai 2012;
Peste 90 de puncte la Evaluare în educație au obținut și Mihuța Sevastiana și Bejușca Iulia.
Premiile surpriză:
Micul geograf: Þenghea Răzvan, Micul istoric: Muț George, Cea mai bună voce: Dume Ștefania, Magicianul cifrelor: Bistran Alexandra, Magicianul literelor: Bejușca Iulia, Cel mai pasionat cititor: Clonda Celia, Cel mai bun povestitor: Badea Mălina, Cel mai creativ elev: Pal Henrieta, Cel mai îndemânatic elev: Maior Roxana, Cel mai bun dansator: Hirțe Selena, Cel mai bun desenator: Bondar Cassandra, Cel mai prietenos coleg: Băbțan Mara, Cel mai vesel elev: Dărăban Alex, Cel mai curios coleg: Doboș Andreea, Prietenul naturii: Judea Mihai, Cel mai activ elev: Chindle Rareș, Cel mai bun sportiv: Daria Miheș, Nuțiu Tudor, Cel mai bun la limbi străine: Nuțiu Mihai, Cel mai bun excursionist: Ganea Octavian, Miheș Daria, Judea Mihai, Fetea Alexandra, Cea mai bună șefă de clasă (diplomă confecționată și semnată de elevii clasei): Dragoș Andreea.
Timpul de popas este de 87 de zile (VACANÞA MARE), timp suficient pentru a te scălda în apele Mării Negre, a te răcori la umbra brazilor din Carpați sau pentru a te odihni în primitoarea casă a bunicilor… Vacanță plăcută, dragii mei elevi! 
prof. Maria Duma
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vacanță plăcută, dragii mei elevi!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:20 Ora de vară a Europei de Est