Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectele Primăriei Oradea pentru următorii patru ani

Obiectivele și

Proiectele Primăriei Oradea pentru următorii patru ani

Primarul Ilie Bolojan a susținut azi, 25 iunie 2012, o conferință de presă în care a prezentat principalele obiective ale Primăriei Oradea pentru următorii 4 ani și principalele proiecte de investiții aflate în curs de desfășurare.

În deschiderea conferinței, primarul Ilie Bolojan a specificat domeniile care vor intra sub conducerea celor doi noi viceprimari. Astfel, viceprimarul Mureșan Ovidiu va conduce Direcția Economică și Administrația Imobiliară Oradea, dar va coordona și anumite comisii mixte, în timp ce viceprimarul Mălan Mircea va avea în responsabilitate directă Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională și Direcția Tehnică, având și drept de semnătură pe anumite acte emise de Instituția Arhitectului Șef.
În responsabilitatea directă a primarului vor rămâne Administrația Social Comunitară Oradea (ASCO) și Instituția Arhitectului Șef.
„Prin activitatea noastră vom urmări să realizăm, ca și până acum, o gestionare transparentă a instituției. Elementul cel mai important și premiza pentru realizarea acestui lucru este buna credință”, a precizat primarul Ilie Bolojan.
În ceea ce privește proiectele în curs de desfășurare, momentan se lucrează la proiectul care are în vedere reabilitarea mai multor străzi din cartierele vechi ale orașului.
Astfel, pentru cartierul Ioșia s-a semnat deja contractul pentru înlocuirea rețelelor de azbest. Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea va stabili cele 17 străzi care vor intra în acest program, urmând ca după înlocuirea rețelelor acestea să fie asfaltate de Primăria Oradea.
Totodată, Compania de Apă va semna pentru înlocuirea rețelelor de azbest aferente altor 11 străzi din cartierul Oncea veche. Lucrările de înlocuire a rețelelor se vor derula în această vară, după care se vor comanda proiectele tehnice și se va trece la organizarea licitației pentru lucrările de asfaltare a celor 11 străzi.
În ceea ce privește lucrările la Podul Dragoș Vodă, acestea continuă, urmând ca la sfârșitul lunii iulie să fie montat tablierul. După montarea acestuia, în aproximativ trei luni, lucrările la pod vor trebui finalizate. Urmează ca din luna august să se deruleze lucrările contractate de Primăria Oradea pentru realizarea rampelor și alte finisaje.
„În ceea ce privește lucrările la Parcul Industrial, acestea sunt în grafic. La sfârșitul acestui an, cea mai mare parte din utilități va fi realizată, urmând ca la primăvară să continuăm lucrările la partea dinspre Criș”, a precizat primarul Ilie Bolojan.
Circulația pe str. Meiului se va deschide în 5 iulie. În aceste zile se lucrează la turnarea asfaltului.
În acest moment există câteva licitații importante care vor genera noi lucrări. Aceste licitații sunt momentan în așteptare de validare: licitația pentru termoficare, licitația privind reabilitarea Cetății Oradea – partea a II-a, licitația privind reabilitarea Pieței Unirii.
„În ceea ce privește lucrările la șoseaua de centură, Primăria Oradea cere revizuirea proiectelor tehnice pentru pasaje, pasaje necesare la cele două drumuri naționale: Oradea – Arad și Oradea – Deva. Am solicitat Autorității de Management cuprinderea acestor proiecte pe listele suplimentare, urmând să primim un răspuns al Agenției, după care, în toamnă, să putem da drumul licitațiilor și lucrărilor care să ducă la decongestionarea ieșirii spre Arad și Deva. Totodată, suntem în negocieri cu Compania de Drumuri și Autostrăzi, pentru renunțarea la o intersecție pe orizontală pe tronsonul cuprins între Real la Selgros și pentru realizarea unui pasaj care să lege Cartierul Grigorescu de oraș”, a încheiat primarul Ilie Bolojan.
(Biroul de presă)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:30:23 Ora de vară a Europei de Est