Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premierea și serbarea elevilor din clasele I-VII

Joi , la C.N. „Mihai Eminescu”

Premierea și serbarea elevilor din clasele I-VII

Joi (21 iunie 2012), sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea s-a umplut de părinți.

La ora adevărului, doamna director Maria Onița, învățătorii și profesorii diriginți ai claselor I-VII au evaluat munca de peste an și au împărțit zeci de premii și mențiuni, rezultatele obținute la învățătură, precum și premii câștigate cu mare trudă la olimpiade și concursuri școlare județene, naționale și internaționale.
„Pentru elevii din clasele I-VII ai colegiului nostru, vacanța mare aduce bucuria împlinirii unor dorințe pe care în septembrie 2011 vi le-ați propus: să învățați bine, să fiți cuminți, să aduceți bucurie părinților voștri.
Așa s-a și întâmplat. Prin rezultatele voastre la învățătură, deosebit de frumoase, puteți fi mulțumiți...”, a spus doamna director în deschiderea manifestării. Apoi cu ajutorul învățătorilor claselor s-a trecut la premierea elevilor din ciclul primar. Diplomele au fost înmânate, cu mici excepții de doamna director Maria Onița.
La clasa I step by step (înv. prof. Maria Câmpean și Simona Sere), premianți sunt aproape toți copiii, unii la română (medalie de aur și alte premii la Evaluarea în educație la limba și literatura română și la „Comper”): Izabella Foghiș, Raul-Andrei Vesa, Gabriela Mihai Alma, Adrian Darius Pure, Paul Nistor, Emanuel Ionuțiu, Raul Bancea, alții la Evaluarea în educație la matematică: Nuszer Robert, Iris Corodeanu, Alex Gabriel Joldoș, Andrei Gabriel Covaci, iar Adriana Tabita Bonca la „Cangurașul matematic”...
Premianții clasei a II-a step by step (înv. prof. Viorica Porumb și Maria Ciuta) au cules lauri de la Cangurașul în lumea poveștilor, cu calificativul excelent: Alexandra Maria Bogdan, Andreea Mocuța, Robert Darius Ungur, Raul Florin Oros, Bianca Andreea Constantin, Tarnok Vivien Vanessa; concursul național de evaluare în educație la limba și literatura română: Robert Ungur, Bianca Constantin, Tarnok Vivien; la evaluarea la matematică: Robert Ungur și Bianca Constantin; la Cangurașul matematic: Bianca Constantin și Kamuti Krisztian; cinci elevi cu 100 de puncte la Fii inteligent... la matematică: Bianca Constantin, Andreea Mocuța, Raul Oros, Pallagi Krisztian, Tarnok Vivien, echipa Fluturașilor la Media Kinder (Andreea Mocuța, Alexandra Bogdan, Casian Haita, Kamuti Krisztian și Raul Oros), dar și la alte concursuri...
Învățătoarele clasei a III-a (step by step), prof. Adriana Popa și Silvana Bistriceanu, și-au premiat elevii la finalul momentului artistic pe care l-au prezentat pe scenă, o excelentă lecție de istorie națională, cu tema „Strămoșii noștri”.
Cei mai titrați elevi ai clasei au adunat în portofoliu nenumărate premii, la Cangurașul matematician: Erik Vidican, Alexandra Chirla, Eli Pușcaș, Valentin Cristea; la Poveștile Cangurului: Damian Mălan, Alexandra Chirla; la comunicare.ortografie.ro – Andreea Bar; la Fii inteligent... la matematică: Erik Vidican, Cristian Vanța și Andreea Bar, iar Diana Pop la „Micii scriitori ai primăverii”.
La clasa a IV-a step by step (înv. prof. Lavinia Corodeanu și Mirela Bar), lista medaliaților (cu aur), la concursul de Evaluare în educație la limba și literatura română începe cu Cristina Șuta, și continuă cu Flavius Corodeanu, cu 100 de puncte la Fii inteligent... la matematică, Andrei Bar, Cynthia Maroșan, Balazs Rebecca, Denisa Crișan, Jessica Tanca, Cristian Caojdan, Roberto Birtea, Iris Mihai, Alexia Pașcalău, fiecare având premii la nenumărate alte concursuri: Cangurul matematic, Cangurașul în lumea basmelor, Piticot, Comper, Media Kinder, comunicare ortografie.ro, Voinicel.
Premiile la gimnaziu
La matematică, elevii dnei prof. Florica Chișcoci: Alexandra Pantiș din a VI-a A (premiul I și II, dar și mențiune la olimpiada de matematică la județ, la Istețimea minții și la „Cangurașul matematic”), iar Eduard Lucaci și Ioana Ardelean, din a V-a B, la baraj la etapa națională; Ștefan Turcuț (a V-a A), mențiune la Sclipirea minții (prof. Maria Marcu); Cezara Hulber din a VIII-a A, locul III la Olimpiada de info, etapa județeană (prof. Amelia Stoian); la engleză, Monica Hadade (a VII-a A), locul III la Cangurul lingvist (prof. Cornelia Dumitru); la muzică: Amalia Popa (a V-a A) – locul I la olimpiadă, etapa județeană, iar Sânziana Vrabie (din a VII-a B) – locul al II-lea (prof. Alina Vidican).
Sebarea a adus pe scenă artiști unu și unu!
Elevii ciclului primar și-au prezentat numerele din program pe clase, alături sau nu de învățătorii clasei, iar gimnaziștii au fost îndrumați de dra prof. de muzică Alina Vidican; ne-au încântat membrii corului claselor a V-a, solist Amalia Popa; din a VI-a, solist Beatrice Lollio (la pian) și grupul vocal; din a VII-a, Paulovics Attila (la pian) și grupul vocal al clasei a VII-a B cu imnul clasei, din nou Amalia Popa, cu două cântece, iar ultimii „artiști” ai colegiului s-au prezentat prin intermediul scurtmetrajului „Echo”, „prefațat” de dirigintele și coordonatorul lor, doamna profesor Daniela Duma. (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (99 de poze), accesați Galeria foto: Premierea și serbarea elevilor din clasele I-VII.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:20 Ora de vară a Europei de Est