Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Sănătate prin mișcare”

Proiect derulat de Liceul „Emanuel” și finanțat de Primăria Oradea

„Sănătate prin mișcare”

De ani buni, constatăm cu bucurie că la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, dascălii implementează cu succes proiecte de mediu, dar nu numai, în parteneriat cu Primăria Oradea.

Exemplele încep cu proiectele derulate de distinșii profesori de geografie și istorie, Ramona Iștoc și Florin Iștoc.
Pe calea deschisă de profesorii de la grupele de excelență pășește acum îndrăgitul profesor de sport Ciprian Doru Fiter care a gândit un proiect de specialitate pentru care a obținut finanțare prin fonduri nerambursabile din partea Primăriei Oradea. Proiectul este intitulat „Sănătate prin mișcare” și vizează „crearea oportunității ca elevii (copiii) să investească energia de care dau dovadă la această vârstă în derularea unor programe cu caracter educativ-sportiv”, susține coordonatorul de proiect, dl prof. Ciprian Fiter.
Din echipa de proiect fac parte, alături de coordonatorul său, conducerea liceului: prof. Constantin Buleandra – director, prof. Iosif Curta – director adjunct, prof. Lidia Filip – celălalt profesor de sport al liceului, prof. inspector Tiberiu Sâncelean și economist Teodora Pop.
Campionat de fotbal – Cupa prieteniei
După întrecerile sportive din ziua de 1 iunie, o activitate de amploare a proiectului s-a desfășurat în zilele de 5 și 6 iunie 2012: Campionatul de fotbal – Cupa prieteniei, în sala de sport a Liceului Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo” din Oradea, cu participarea unor echipe de elevi gimnaziști din cadrul a cinci licee confesionale: Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Liceul Teologic Penticostal „Betel”, Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo”, Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna” și Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Campionatul a fost câștigat de echipa liceului „Emanuel” (cu un total de 13 puncte, acumulate în cele patru etape), urmată de echipa liceului „Szent Laszlo” (pe locul al II-lea, cu 9 puncte), echipa lic. „Betel” (pe locul al III-lea, cu 8 p.), echipa lic. „Lorantffy Zsuzsanna” (pe locul al IV-lea, cu 6 p.) și „Iuliu Maniu”, pe ultimul loc, cu 0 puncte, prin neprezentare.
Streetball, Săptămâna voleiului, workshop-uri „Sănătate prin mișcare”...
Următoarele activități ale proiectului sunt: Streetball, Săptămâna voleiului, Workshop-uri „Sănătate prin mișcare”, „Micul campion” și „Oradea de pe bicicletă”.
„Streetball-ul este un sport modern, varianta „de stradă” a baschetului și se dorește o „replică” la Cupa prieteniei.
Săptămâna voleiului; acest obiectiv vizează dezvoltarea activității de echipă cu caracter sportiv, în cadrul căreia se va organiza o săptămână destinată voleiului.
Workshop-uri  „Sănătate prin mișcare”; workshop-urile constau în întâlniri speciale cu caracter facultativ în cadrul cărora vor fi abordate teme aparținând domeniului de sănătate și educație sportivă. La aceste workshopuri vor participa elevi din toate clasele gimnaziale și liceale.
„Micul campion” a fost genericul sub care s-au desfășurat de 1 Iunie întrecerile sportive: probe de ștafetă, întreceri pe echipe și jocuri specifice copilăriei.
„Oradea de pe bicicletă” este ultima activitate programată în cadrul proiectului nostru.
Þinând cont de faptul că generațiile actuale depun tot mai puțin efort fizic, fapt favorizant în instarea obezității și odată cu aceasta instalarea bolilor specifice, ne dorim să motivăm tinerii la o mai bună mobilitate, mișcare și pasiune pentru activitatea motorie alături de creșterea interesului față de atracțiile turistice, locurile de maximă importanță și influență ale orașului. Intenționăm să organizăm un tur al orașului pe bicicletă la care pot lua parte tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 ani. Dorim să oferim participanților o șansă de a vizita punctele extreme ale orașului și principalele puncte de atracție turistică. Turul se va încheia la Ciuperca”, ne-a explicat coordonatorul de proiect, dl profesor Ciprian Fiter. (Ciprian Fiter & Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Sănătate prin mișcare”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:01:37 Ora de vară a Europei de Est