Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Elevii Școlii „Dacia” au cucerit 1.496 de premii

În cel de-al 50-lea an de existență a școlii

Elevii Școlii „Dacia” au cucerit 1.496 de premii

Joi, 14 iunie 2012, la Ultimul sunet de clopoțel al elevilor din clasa a VIII-a, la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea, la ora bilanțului, directorul școlii, dl prof. dr. Florian Hava, avea să informeze elevii, cadrele didactice și părinții prezenți la festivitate, că în acest an școlar, elevii școlii au cucerit 1.496 de premii la olimpiade și concursuri școlare.

„Ne aflăm în fața unui moment deosebit în care o nouă generație de absolvenți ai claselor a VIII-a finalizează cursurile la Școala cu clasele I-VIII „Dacia”...
Pe parcursul anilor ați beneficiat de un învățământ de calitate, într-o locație  primitoare, dotată cu mijloace moderne, care în acest an împlinește 50 de ani de existență.
Puteți fi mândri, dragi elevi, că finalizați cursurile la Școala cu clasele I-VIII „Dacia”, o școală care este cotată a fi cea mai bună din municipiu și județ, o școală recunoscută și la nivel național, care are un corp profesoral bine pregătit...”
Am citat din cuvântul dlui director, prof. dr. Florian Hava.
Îmi amintesc de faptul că inspectorul școlar general nu a fost deloc încântat  aflând că unii părinți sunt în stare să recurgă la flotant numai să-și poată înscrie copiii la această școală; or, reacția generalului a fost, apreciem noi, nefirească, total nepotrivită și neinspirată!? Câte școli nu și-ar dori să ajungă într-o asemenea situație onorantă!
Nouă absolvenți cu media generală 10 și 1.496 de premii
Din bilanțul prezentat de domnul director, aveam să aflăm că nouă absolvenți au încheiat ciclul gimnazial cu media generală 10: Alexandra Haragoș (din a VIII-a A, diriginte, prof. Emilia Iacob), Andreea Ionuț (din VIII B, diriginte, prof. Veronica Diaconu), Mihai Franțiu, Alexa Prada, Alexandra Popovici, Zach Florian și Adina Luca (toți cinci din a VIII-a C, diriginte, prof. Maria Bandici), Maria Ungur și Carina Pere (din a VIII-a D, diriginte, prof. Monica Moza).
Din cele 1.496 de premii și mențiuni, ne vom opri la cele mai importante: 48 de premii și mențiuni obținute la olimpiadele școlare (9 pr. I, 7 pr. II, 5 pr. III și 27 de mențiuni); 11 premii la concursuri interjudețene (1, 2, 1, 7); 141 de premii la Evaluarea în educație la limba română (34, 8, 33, 66); 60 de premii la Evaluarea în educație la matematică (14, 5, 8, 33); 24 de premii la Evaluarea în educație la limba engleză (4, 2, 4, 14); 15 premii la Evaluarea în educație la informatică (1 pr. II și 14 mențiuni); 36 de premii (plus trei excursii în Turcia) la Lumina Math – matematică (3, 2, 11, 20); 270 de premii la concursul național „Fii inteligent” - la matematică (118, 14, 21, 33 – la etapa I, 50, 9, 16, 9 – la etapa a II-a); 29 de premii la Cangurul matematic (6, 6, 5, 11, plus un pr. III la națională); 22 de premii la poveștile Cangurului (4, 4, 5, 9); 41 de premii la Cangurul lingvist lb. engleză (5, 6, 5, 25); 249 de premii la Cangurașul matematician (192, 48, 9, 0); 74 de premii la Cangurașul explorator (42, 22, 10, 0); 30 la Comunicare, ortografie (2, 6, 9, 13); 150 de premii la Euroșcolarul (4, 23, 58, 56 plus 9 p.s.); 69 de premii la Smart (39, 28, 2, 0); 21 de premii la Olimpicii cunoașterii (14, 6, 1, 0); 3 premii I la Media Kinder; 36 de premii la „Sclipirea minții” (27, 3, 4, 2); 8 premii la Gordius (1pr. II și 7 mențiuni); 159 de premii la concursuri educative/sportive.
Þinem să-i evidențiem și pe cei mai titrați premianți ai școlii: Alexandra Mureșan (V C), Maria Mureșan (VII C), Maria Ungur (VIII D), Andrei Franțiu (VIII C), Tudor Cosma (VII C), Kokovics Răzvan (V E), Roberta Fabian (VII C), David Popescu (VII A), Alexandra Popovici (VIII C), Rareș Iova (VIII C), Romana Caba (VIII D), Maria Gângă (VI C), Miruna Diță (V E), Maria Cicortaș (VI C), Gabriel Cireap (VIII C), Andrada Micovshi (VI A), Ioana Câmpan (VIII C), Patricia Scorțe (VII C), Alexandru Popa (VII A), Maria Chivari (VII C), Cristina Micula (VI D), Daniel Cuc (VI D), Sebastian Butnărianu, Anca Ițu (V A), Szalkai David (V D), Melisa Mateaș, Alexandra Haita (a VI-a C), Cristiana Badeu, Andreea Pașc, Darius Haș...
„Să fiți călăuziți în viață de cele trei valori absolute, fundamentale ale omului: adevărul, binele și frumosul!”
Cu acest îndemn și-a încheiat dl director, prof. dr. Florian Hava, intervenția în cadrul festivității de joi din curtea școlii. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii Școlii „Dacia” au cucerit 1.496 de premii.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:11 Ora de vară a Europei de Est