Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Patru ani alături pe corabia vieții

Elevii clasei a IV-a C și dna prof. Elena Pavel

Patru ani alături pe corabia vieții

„Pe corabia vieții ne-a fost dat să ne întâlnim. Și ne-am întâlnit în urmă cu patru ani pentru a călători împreună, pentru a vă conduce la început de drum, dragi elevi, așezând temelia călătoriei voastre prin lumea științei... În tot acest timp am căutat să fiu un bun cârmaci.

Pas cu pas v-am ajutat făcând lumină în întunericul de nepătruns, v-am ajutat să descoperiți cheia cunoașterii, care să vă permită să deschideți porțile care vă stau în față. Am fost asemenea olarului care din bucățica de lut realizează obiecte plăcute vederii; tot așa am încercat să vă modelez pe fiecare atât sub aspect instructiv, cât și educativ, iar azi, pot afirma cu mândrie că mulți, foarte mulți dintre voi sunteți mândria școlii noastre prin rezultatele obținute...”
Am participat marți (12 iunie 2012) la „Ultimul sunet de clopoțel” al elevilor din clasa a IV-a C de la Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna”, la ultima lor serbare din viața de „primari”.
Mesajul dnei lor învățătoare, profesor Elena Pavel, a sensibilizat părinții și bunicii și a stârnit amintiri celor 26 de „marinari”, care, la rândul lor, aveau să-i pregătească câteva surprize, în complicitate cu părinții.
Pentru început chitariștii clasei (coordonați de prof. Tomy Margittai) au interpretat câteva piese de muzică ușoară  din repertoriul autohton și internațional, în duet cu dl profesor, dar și întregul grup  vocal și instrumental. Scenetele, cu mesaj educativ, au fost surprize plăcute și pentru domna învățătoare, ca și intervenția distinsei cântărețe Maria Haiduc.
„Trăistuța fermecată”
La ora adevărului, doamna profesor Elena Pavel a făcut bilanțul celor patru ani, înmânând elevilor săi diplomele și medaliile, zeci de premii pe care ei le-au obținut la olimpiade și nenumărate concursuri școlare. Ca un dar care să le reamintească de acești frumoși ani, fiecare a primit câte o trăistuță.
La final de serbare, doamna învățătoare și părinții le-au pregătit absolvenților o surpriză dulce, un superb tort, cu Prințesa clasei și cei 26 de „pitici”.
Florile și vorbele frumoase adresate atât de elevi cât și de părinți au însemnat pentru doamna învățătoare diploma de excelență și de merit, calda lor recunoștință pentru toată truda, strădania și dăruirea celor patru ani de apostolat.
Vom încheia aceste însemnări așa după cum am început, citând-o pe buna lor învățătoare, dna profesor Elena Pavel.
„Să nu uitați că ați fost și rămâneți mândria mea, prietenii mei; însă inima mea nu vrea să accepte că vaporașul nostru a ajuns la destinație...
Și vă mai doresc ceva la încheiere: „succesul să nu vă amețească, iar gloria să nu vă îmbete!” (Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Patru ani alături pe corabia vieții.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:59 Ora de vară a Europei de Est