Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cupa I Iunie USL

Vineri, la sala de sport a Școlii „Oltea Doamna”

Cupa I Iunie USL

De Ziua Copilului, grupul USL a promis copiilor „Cupa 1 Iunie USL”, în Parcul I.C. Brătianu din municipiul Oradea.
Întrucât vremea nu a ținut cu organizatorii, manifestarea s-a desfășurat în sala de sport a Școlii cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” din Oradea.

În deschiderea evenimentului, purtătorul de cuvânt al PSD, doamna Claudia Timofte, a prezentat distinșii invitați (viitorii consilieri ai USL) la manifestarea de 1 Iunie: Ovidiu Mureșan (președinte PSD), Bonchiș Ioan, Costa Traian, Câmpan Ioan, Mocan Aurel, Felix Bujor, Gal Sorin, Onița Lucian, Silvia Ardelean..., după care l-a invitat pe Mihai (de la trupa Hi-Q) să-i salute pe copiii prezenți la competiții.
Fiind înainte de toate o distracție de 1 Iunie, pentru început, artiștii Ansamblului folcloric „Dacia” (de la Școala „Dacia”) ne-au încântat cu câteva cântece populare, interpretate de soliștii: Georgiana Buha, Andreea Oros și Alex Trandafir, urmate de o suită de dansuri populare. Copiii de la Grădinița nr. 16 din grupa drei Rodica Balog au prezentat un montaj de versuri și cântece – „Copilărie fericită”, după care s-au aliniat la întreceri și la pictură pe față. În momentul artistic următor, dansatoarele dnei prof. Laura Ienei au realizat un dans tematic inedit în coregrafia talentatei soliste Miruna Gavriș, vocea de aur a clasei a IV-a D și nu numai.
Au urmat jocurile și concursurile, deliciul celor mici: alergare în sac, săritura în lungime de pe loc, ștafeta cu mingea...
Ca la orice întrecere, am avut și câștigători (toți au câștigat premii, dar premiile au fost mai consistente pentru ocupanții primelor trei locuri).
O să vă facem cunoștință cu ocupanții primei trepte a podiumului de premiere:
Koteles Andrea – la alergare în sac, Timea Tirică – săritura în lungime, Ioan Andrei Timofte – săritura în lungime, Radu George Tărău – la alergare în sac, Andrei Balint (categoria clasele I-IV) – la alergare în sac, Timea Tirică – la alergare în sac...
„Urez tuturor copiilor La mulți ani, de Ziua lor!
Ziua de 1 Iunie, din punct de vedere al societății și oamenilor responsabili trebuie să fie o investiție în copii, în educarea lor. Din păcate, la ora actuală, societatea românească este guvernată de haos și neînțelegeri. Fără susținerea Guvernului și a unei politici în acest sens, școala nu poate și profesorii nu vor reuși să investească în copii și educarea lor. Școala românească trebuie să-și recapete locul pe care l-a ocupat. Dintotdeauna, România s-a mândrit cu o școală de elită, drept dovadă medicii și alți intelectuali care fac cinste școlii românești peste hotare. Dar locul lor este acasă, în țară. Va trebui să creăm condiții și interesare pentru ca ei să se întoarcă acasă, să lucreze în România”, ne-a declarat doamna profesor Claudia Timofte. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cupa I Iunie USL.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:02 Ora de vară a Europei de Est