Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Cartea, prietena copiilor” - Târg de carte și tombolă cu premii

Joi, pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor

„Cartea, prietena copiilor” - Târg de carte și tombolă cu premii

Asociația „Pro Bambini” din Oradea a organizat joi, 7 iunie 2012, de la ora 16.00, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, cea de-a III-a ediție a tradiționalului târg „Cartea, prietena copiilor” și o tombolă cu premii (tentante).

Orădenii neavizați care au trecut întâmplător prin preajmă, neștiind dacă e miting sindical sau electoral, au venit să vadă ce se spune și mai ales ce se dă. Nu se dădea nimic gratuit, nici pixuri, nici brichete, nici pungi electorale, nici găleți, dar nici bani murdari... Se făcea schimb de cărți, se vindeau și se cumpărau cărți, de tot felul și reviste, mai puțin manuale școlare..., la prețuri modice. Vânzătorii și cumpărătorii erau elevi de la școlile orădene: „Nicolae Bălcescu” (un fel de gazdă a evenimentului), „Dimitrie Cantemir”, „Dacia”, Școala  nr. 11 (la fel de mulți ca și gazdele), Liceul de Artă (tot un fel de gazdă) și multe alte școli, care și-au adus cărțile personale la vânzare, să facă un ban cinstit pe care apoi l-au dăruit Asociației „Pro Bambini”, reprezentată pe platou de distinsul profesor Ioan Șereș, Crina Dobocan, Stela Tăut și Valeria Bunica..
Să precizăm faptul că unele școli (cum au fost Colegiul Național Iosif Vulcan și Școala Dacia”) au organizat propriile târguri de carte în școală, după care au predat banii Asociației „Pro Bambini” (800, respectiv 1.600 de lei).
Tombolă cu zeci de premii
Momentul mult așteptat a fost extragerea biletelor de tombolă.
„Tombola a fost organizată cu scopul creării unui fond de burse de studiu pentru elevi, proiect pe care organizația noastră intenționează să-l lanseze din toamna acestui an”, ne-a spus jurnalista Crina Dobocan.
Marele premiu oferit la tombolă - două nopți de cazare la Pensiunea „Vidra” din stațiunea maramureșană Ocna Șugatag - a fost câștigat de un elev de la Școala „Dacia” (Mincic Cristian, deținătorul biletului cu nr. 504). Din păcate, au fost extrase și multe bilete care nu și-au găsit  stăpânul, printre care și 666. Culmea! Să dai cu zarul și să întorci un asemenea număr norocos și să nu câștigi nimic înseamnă să fii... „fraier”... să stai cuminte acasă, cu un asemenea număr în buzunar! Cu sprijinul SC Benvenuti s-au acordat trei vouchere de cumpărături, în valoare de 150 de lei fiecare, valabile în magazinele Benvenuti, dar și multe alte premii, jocuri: ,,Biliard”, ,,Fotbal’’, ,,Piticot”, ,,Cine râde la urmă’’, un joc Darts cu scai, seturi de popice, mingi (mai mari și mai mici), palete de tenis și batminton...
Să mai spunem că proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Bihor, prin Direcția Social Comunitară și că pe cei mai mulți dintre câștigători îi puteți vedea doar pe ovidan.ro și în revista „OviDan” nr. 76, de marți, 12 iunie. Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Cartea, prietena copiilor” - Târg de carte și tombolă cu premii. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:03 Ora de vară a Europei de Est