Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Balul bobocilor de la Științe Economice

Alex a fost total, vineri seara,

La Balul bobocilor de la Științe Economice

Vineri (14 decembrie 2007), la Balul bobocilor de la Științe Economice, Alex a fost total! Cuceritor, cum îl știu toți, și îl iubesc. El, Șarpele, și ceilalți dansatori au pus fetele pe jar, iar după recital nu a mai scăpat de fani, care i-au cerut autografe și poze la minut, pe celulare și nu numai. La „ședința foto”, alături de Alex, s-a pozat cel puțin jumătate din cei prezenți în sală, fete și băieți, deopotrivă.

 Între povești, realitate și desene animate
Dincolo de prestația excelentă a lui Alex și a dansatorilor săi, regalul economiștilor se datorează celor 12 boboci (Alexandra Apăteanu-Daniel Chișe, Alina Florina Popovici-Marius Ambro,Cornelia Costin-Anatol Cojocari, Diana Lascu-Mircea Onaca, Nagy Alexandra-Andrei Ungur, Alexandra Pintican-Marius Iova), organizatorilor și artiștilor, o echipă forte, reprezentată la microfon de doi moderatori simpatici: Monica Luncan (o operă brâncușiană) și Ciprian Ventel (un viteaz cu mănuși de catifea).
Sărbătoarea bobocilor a stat sub semnul ineditului. Inventivi și spontani, practici și economi, organizatorii au depășit orice tipare și bariere dând un nou suflu întrecerii, de la prezentarea neconvențională a protagoniștilor la ultima probă. Întrebările hazlii nu au cerut neapărat răspunsuri pe măsură, pentru că au existat destule sclipiri ale materiei cenușii. Probele practice i-au solicitat serios pe concurenți, fără însă a le cere mușchi și forță. A căuta pe sub mese și a umfla un balon, a curăța cartofi sau a identifica niște produse după arome nu a fost un cap de pod sau o piatră de hotar, dar a fost altceva decât se practică în mod obișnuit la asemenea reuniuni. Iar scenetele prezentând secvențe din povești, realitate și desene animate (de la Albă ca Zăpada, Aladin și Jasmine, la Cleopatra și Ghiță…ori J. Bravo) au dat culoare și un final fericit, cu satisfacții generale, atât pe scenă, cât și în sală.
Merite, noroc și loterie!  
Orice concurs este o forță a împrejurărilor în care rezultatele sunt dictate nu neapărat de valoare, cât de hazard și foarte mulți factori, juriul fiind prins la mijloc. Dacă unii se situează la un moment dat cu o treaptă mai sus, aceasta nu trebuie să fie un motiv de epatare. Așa a fost să fie, iar îmbrățișările sincere, reciproce, fără remușcări și invidie sau ură, sunt cele care contează cel mai mult. Caracterul se dezvăluie și în asemenea situații, în care trebuie să acceptăm și ceea ce nu ne convine.
Vineri seara, jurații au decis astfel: Diana și Mircea – locul III, Alina și Marius (A) – locul II, iar Nagy Alexandra și Andei Ungur – Miss și Mister boboc. La fel de bine, în locul lor, puteau fi ceilalți șase, care au obținut mențiuni. Fără supărare! Doar a fost un simplu bal, nu-i așa!   Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Balul bobocilor de la Științe Economice.
 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:22 Ora de vară a Europei de Est