Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Micii campioni - fotbaliști și „artiști” – la etapa de evaluare

Miercuri și joi, la Grădinița nr. 52

Micii campioni - fotbaliști și „artiști” – la etapa de evaluare

Ieri, miercuri (23 mai 2012), în cadrul proiectului interjudețean „Micii campioni”, pe stadionul „Wembley” al Grădiniței nr. 52 din Oradea, s-au desfășurat meciurile de fotbal din cadrul celei de-a IV-a ediții a proiectului.

Protagoniștii întrecerii au fost fotbaliștii (profesioniști) de la L.P.S. „Bihorul” și Clubul Sportiv „Iris”, „micii campioni” de la Grădinița nr. 52 și partenerii lor de la Grădinița Creștină „Emanuel”.
S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, iar galeriile și majoretele au însuflețit atmosfera, dându-i o notă firească de sărbătoare. Căci ce altceva se putea numi un asemenea eveniment care a evaluat bucuria copiilor pentru jocul cu „balonul rotund”, pentru mișcare și sănătate, într-o natură gătită și ea de sărbătoare, în luna florilor. Pe teren, micii fotbaliști au făcut un spectacol demn de o cupă a micilor campioni, iar în tribune, am asistat la duelul galeriilor, în care un buchet de fetițe din grupa drei educatoare prof. Diana Pentie (de la Grădinița „Emanuel”) se străduia să țină piept înfocaților susținători ai gazdelor. Părinții nu puteau să nu fie încântați de ceea ce vedeau pe teren și în tribune.
La finalul competiției, cele patru echipe au ocupat primele două trepte ale podiumului de premiere. Pe prima treaptă au urcat fotbaliștii profesioniști de la L.P.S. „Bihorul” și micii campioni de la Grădinița nr. 52 (antrenori: Ovidiu Silaghi și Cristian Mureșan), iar pe cea de-a doua treaptă: fotbaliștii de la C.S. „Iris” și Grădinița Creștină „Emanuel” (coordonați de Cristian Mureșan și dra ed. prof. Diana Pentie). Golgeterul celei de-a IV-a ediții a fost Raul Baciu (de la L.P.S. „Bihorul”). Frumoasele cupe, însoțite de diplome, aveau să răsplătească tot efortul și dăruirea sportivilor și să miște sufletele lor înflăcărate, dar și ale susținătorilor lor din tribune.
Directorul Grădiniței nr. 52, doamna profesor Maria Nan, avea să felicite competitorii și antrenorii pentru frumosul spectacol de pe teren, părinții, educatoarele, și galeriile pentru susținerea fierbinte, să mulțumească partenerilor de proiect, distinșilor invitați de la A.J.F. Bihor (președinte Vancea Valer, secretar-reporter Peti Boroș), precum și generoșilor sponsori: S.C. Moisi, Dalnason, Forelit, Motățăianu, Unimar, Westdase, Avis, Andromi, Gi & Co, Romcris și Patiseria.
Pe scena de la „San Remo”, dansatori de la 23 de grădinițe
A doua zi (joi), în cadrul aceluiași proiect educațional național – „Micii campioni”, pe scena de la „San Remo” (a Grădiniței nr. 52), au evoluat trupe de dansatori de la 23 de grădinițe. Am fost martorii unui spectacol de excepție. Formațiile numeroase s-au desfășurat pe covorul din fața scenei, sub ochii „juraților” (prof. Bujor Cucu – președintele juriului, profesor – director Lucia Negrău și prof. Cristian Mureșan). Spectacolul a fost „monitorizat” din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor de doamna inspector școlar Doina Gyori. Privitorii au depășit ca număr cu mult numărul celor de pe scenă, alături de artiști fiind prezenți părinți și frați ai acestora, educatoarele, dar și multe directoare...
Doamna director Maria Nan, inițiatorul, gazda și organizatorul evenimentelor din cele două zile, s-a arătat mulțumită de succesul celei de-a IV-a ediții, dat atât de numărul mare al protagoniștilor, și susținătorilor, cât și de calitatea celor două spectacole. Domnia sa a felicitat copiii și îndrumătorii lor, a mulțumit antrenorilor și directorilor de grădinițe, membrilor juriului, doamnei inspector, dar și generoșilor sponsori pentru susținere.
La regalul artistic de joi, organizatorii au pus la bătaie trei cupe, diplome, premii I și premii II.
Premianții ediției a IV-a (la concursul de dans)
Premiul I  (cu cupă): Grădinițele nr. 41 – „Piticot”; 37 și 52 (cea de-a doua formație).
Premii I: Grădinițele nr. 53, 27 – „Voinicel”, 30 – „Mugurel”, 56 – „Lotus”, 46 – „Allegria”, Grădinița nr. 2 (structura Grădiniței nr. 56), 36 –„Luceafărul”, 43, 28 – „Nufărul”, 49 și 52 (prima formație).
Premiul al II-lea: Grădinițele nr. 9 (structura Gr. nr. 35), 19, 20, 42 – „Maria”, 54, 23, Grădinița nr. 4 din Marghita, Grădinița nr. 34, Grădinița nr. 14 (structura Gr. nr. 37), Grădinița nr. 17 (structura Gr. nr. 41).   
Aflat în cel de-al patrulea an al derulării sale, proiectul educațional național „Micii campioni”, atrage și fascinează, promovând bune practici, mișcarea, voința, perseverența și competiția pentru întărirea sănătății, bucuria de a participa la o întrecere cu sine (pentru autodepășire) și cu alții, satisfacția reușitei în echipă, mândria, cinstea și demnitatea. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (263 de poze), accesați Galeria foto: Micii campioni  - fotbaliști și „artiști” – la etapa de evaluare.

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 18:36:28 Ora de vară a Europei de Est