Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferința studentului la Psihologie

În perioada 14-16 mai

Conferința studentului la Psihologie

Asociația Studenților la Psihologie din Oradea, în colaborare cu Asociația Națională a Psihologilor Școlari a organizat prima ediție a Conferinței studentului la Psihologie, la Oradea, în perioada 14-16 mai 2012.

Prin această conferință am urmărit să oferim studenților din Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara atât un context formal care să faciliteze dezvoltarea profesională în domeniul psihologiei, cât și un context informal concretizat în activități sociale, care să permită schimbul de experiență între cele trei centre universitare. Prelegerile, workshop-urile și sesiunea de comunicări științifice s-au desfășurat la sediul PractiPass, din campusul Facultății de Științe Socio-Umane.
Participanții au avut oportunitatea de a participa la o serie de opt workshop-uri, aplicate pe diverse domenii din psihologie, cum ar fi: Psihologia Socială, Organizațională, Educațională, Psihocriminologia și Psihologia Apărării, Ordinii Publice și Siguranței Naționale. Workshop-urile au fost susținute de cadrele universitare ale Facultății de Științe Socio-Umane. La deschiderea conferinței și pe parcursul celor trei zile, am beneficiat de participarea și sprijinul colectivului de cadre universitare al facultății noastre: profesor univ. dr. Elena Bonchiș (director de departament), conferențiar univ. dr. Simona Trip (prorector  pentru managementul seviciilor studențești și sociale), conf. univ. dr. Monica Secui, lector univ. dr. Marius Drugaș, lector univ. dr. Gabriel Roșeanu, lector univ. dr. Marius Cioară, asistent univ. dr. Rosana Stan, lector univ. dr. Dan Pătroc, lector univ. dr. Camelia Dindelegan și lector univ. dr. Daniela Roman. Ca invitați speciali am fost onorați cu prezența de: lector univ. dr. Hadrian Vaida, expert în Tehnica Poligraf și Psihocriminologie și PsyD, PhD, ThD ScD James McMahon, profesor și reprezentant al Albert Ellis Institute New York, care a susținut videoconferința „The Cognitive Revolution in Psychotheraphy Comes to Romania”. Domnul doctor James McMahon este cunoscut pentru colaborarea sa deosebită cu centrul universitar orădean.
Studenților din Cluj-Napoca și Timișoara li s-a oferi prilejul să facă un tur al municipiului Oradea și o deplasare la Băile Felix, cu o sesiune de Teambuilding și o petrecere studențească în Chanson Pub.
La finalul celor trei zile rodnice, zicem noi, aducem mulțumiri doamnei prorector Simona Trip și doamnei director de departament Elena Bonchiș pentru sfaturi, încredere și sprijinul acordat, participanților și invitaților, și în mod special colegilor noștri din Timișoara și Cluj-Napoca.  
Andrei Pușcaș – președintele ASPO
Foto: Cristina Indrieș
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința studentului la Psihologie.

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 16:20:03 Ora de vară a Europei de Est