Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 72 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 72 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ. Numărul se deschide cu evenimentul de miercuri, 9 mai, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea – Ziua patronului spiritual și aniversarea a 20 de ani de existență a liceului.

În pagina 2, patru știri de la Primăria Oradea: Ziua Internațională a Familiei; orarul (programul) de vară pentru vizitarea Turnului Primăriei Oradea; Săptămâna Națională a Voluntariatului; 11 even 2012 aduce speakeri de renume la Oradea. Majoretele de la „Goga” Marghita au devenit „imaginea” Naționalei de Rugby a României. Elevii economiști s-au întrecut în cadrul concursului „Etica profesioniștilor contabili”. În pagina Alma Mater, vă prezentăm echipa celor cinci prorectori ai Universității din Oradea. Noutățile numărului vin de la M.E.C.T.S. Preluarea mandatului de ministru al Educației de către dl Ioan Mang; Raul Vasile Sarca și David Căpuș – elevii drei prof. ing. Monica Gale, de la C.T. „C-tin Brâncuși” –  sunt olimpici naționali. Joi, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” – două evenimente: Ziua Europei și concursul de rebus în cadrul proiectului național „Biodiversitatea în imagini” (un fotoreportaj cu 10 poze, plus 3 color pe coperți). La mijlocul revistei continuă fotoreportajul din pagina I despre Ziua patronului spiritual al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” (cu 11 poze, plus 5 poze color pe coperți). Cel de-al III-lea fotoreportaj (de câte două pagini) din numărul 72 imortalizează momente de la Ziua Europei, sărbătorită la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea (cu 10 poze, plus una color pe copertă).
Ziua Europei a fost sărbătorită în chip special și la Hidișelu de Sus, după cum aflăm din articolul semnat de dna prof. Delia Puștea. În rubrica săptămânală „Cu noi este Dumnezeu”, vă prezentăm versurile cântecului „Cu crucea-n spate”. În pagina Eveniment, două știri: despre  Manifestările cultural-științifice de 9 Mai de la C.N. „Iosif Vulcan” și despre Concursul Județean de Finanțe-Contabilitate „Pop Valer” (câștigătorii ediției). Olimpicii naționali de la C.T. „C-tin Brâncuși” au fost recompensați de conducerea colegiului cu o excursie la Cluj-Napoca, prilej de a vizita Grădina Botanică și de a asista la proba de concurs („Roboți mobili”) a studenților calificați la Olimpiada Națională de Mecatronică. Miercuri, la Casa Tineretului – spectacol caritabil pentru Maria Amelia Popa. În pagina Promovarea imaginii: Casa Tineretului închiriază avantajos sala festivă pentru party, majorate, onomastici, banchete școlare și alte evenimente. Doamna psiholog principal Corina Lupău ne propune o Tabără de dezvoltare a abilităților sociale și emoționale, la Stâna de Vale, în perioada 22-27 iulie pentru grupa de vârstă 7-11 ani.
Acestea sunt subiectele care au încăput în numărul 72 al revistei „OviDan”, apărut astăzi, marți, 15 mai 2012. Numărul conține 64 de poze. (Ovidiu Dan)    

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:26 Ora de vară a Europei de Est