Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Află, testează și compară cele mai competitive oferte educaționale la EDU 2012!

11 - 13 mai, la ROMEXPO

Află, testează și compară cele mai competitive oferte educaționale la EDU 2012!

Cel mai dinamic târg educațional, EDU 2012, va avea loc în perioada 11 -13 mai 2012. în cadrul Centrului Expozițional Romexpo din București și se va desfășura sub patronajul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Evenimentul este adresat atât publicului larg (tineri absolvenți de liceu sau facultate, elevi de liceu și studenți în căutare de burse de studiu, tabere educaționale, programe de instruire sau de mentorat în străinătate), cât și reprezentanților instituțiilor de învățământ care prospectează piața educațională în căutarea de dotări moderne pentru săli de clasă, amfiteatre și laboratoare.
În contextul schimbărilor actuale din sistemul învățământului, EDU 2012 vine în întâmpinarea tuturor celor interesați de perfecționare și instruire cu o gamă variată de oferte și produse educaționale în conformitate cu standardele internaționale. În acest scop, ROMEXPO împreună cu partenerii săi, Camerele de Comerț și Industrie din România, vor organiza o serie de seminarii, lecții interactive, filme de instruire, workshop-uri și prezentări.
Programul
VINERI, 11 mai - Sala conferințe (Pav. C2)
10.00-11.00 Parteneriatul ”GRĂDINIÞA – comunitate locală”, sesiune de comunicare. Moderatori: reprezentanti ai  Inspectoratului Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.
12.00-14.00  “Conceptul de firma de exercitiu si actiunile antreprenoriale desfasurate in scolile din  sistemul IPT“, prezentare. Moderatori: reprezentanti Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic.
14.00-16.00 dezbatere sustinuta de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar.
16.00-18.00 Romii chiar vin la scoala?”, dezbatere pe tematica educationala.
Moderatori: reprezentanti Directia  Generala pentru Invatamant in Limbile Minoritatilor, Relatia cu Parlamentul si  Partenerii Sociali. 
SAMBATA, 12 mai - Sala conferinte (Pav. C2)
16.00-17.00 Competente de comunicare in actul didactic”, sesiune de comunicare.
Moderatori: reprezentanti ai  Inspectoratului Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.
 DUMINICA, 13 mai - Sala conferinte (Pav. C2)
10.00-13.00 Stiluri de comunicare manageriala”, sesiune de comunicare
Moderatori: reprezentanti ai Inspectoratului Scolar al  Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Sector 1, unitatile de invatamant prescolar din sector 1, Casa Corpului Didactic si comunitatea locala.
14.00-16.00 Cercetare si participare in educatie”, masa rotunda.
Moderator:  Doamna Laura Capita - cercetator PhD ISE - Institutul de stiinte ale Educatiei.
La EDU 2012, Artes și Active Center au fost invitate să organizeze „Baby & Kids Green Corner”. Cu această ocazie, organizatorii vor expune un „Paradis al copilăriei”, o oază de verdeață și sănătate, plecând de la programele educaționale concepute pentru viitorii părinți, bebeluși și copii.
De asemenea, la EDU, Școala „Micile vedete” va organiza Cinematograful pentru copii „Micile vedete”, un proiect - premieră națională în cadrul căruia vor putea fi vizionate în mod gratuit toate filmele educative de scurt metraj în care joacă Micile vedete, copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii „Micile vedete”. Iar cap de afiș este, bineînteles, filmul de scurt metraj selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2011, „Micile vedete la școală”.
Program de vizitare
11.05.2012 -12.05.2012, între orele 10.00-18.00
13.05.2012, între orele 10.00-16.00.
Pentru mai multe informații vă invităm să accesați site-ul dedicat evenimentului: www.edu-expo.ro
*
ROMEXPO SA este o societate cu capital privat, având ca acționar majoritar Camera de Comerț și Industrie a României. Societatea este membră a Asociației Mondiale a Industriei Târgurilor și Expozițiilor (UFI), a Alianței Târgurilor din Europa Centrală (CEFA), a Asociației Internaționale de Auditare a Statisticilor Expozițiilor (CENTREX) și a Asociației Organizatorilor de Târguri și Expoziții din România (ASOEXPO). Partener media EURODIDACTICA.
(Cristiana Julea)

Trimite email
joi, 26 decembrie 2024, 14:23:42 Ora standard a Europei de Est