Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Unitate în diversitate!”

Concurs „9 Mai - Ziua Europei”

„Unitate în diversitate!”

Moto: Nu formăm coaliții între state, ci uniune între oameni”. Jean Monnet

Am redescoperit Europa și ne-am alăturat ei salutând celebrarea Zilei de 9 Mai încă de după 1989. În toți acești ani, Ziua Europei a semnificat pentru noi speranța și dorința de a deveni parte a familiei europene.
Pentru că am avut privilegiul să trăim clipe istorice (integrarea României în Uniunea Europeană, de la 1 ianuarie 2007) , am dorit să celebrăm împreună cu elevii aceste evenimente marcante. Astfel că, la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, în ultimii trei ani, a devenit o tradiție ca în luna mai, catedra de istorie-geografie să organizeze concursul pe echipe dedicat Zilei Europei.
Prin acest concurs ne-am propus ca elevii să-și îmbogățească cunoștințele despre U.E. și statele membre, să-și dezvolte spiritul de competitivitate și creativitate, conștiința apartenenței la spațiul european, dar și să promovăm respectul  și aprecierea valorilor culturale naționale și europene. 
Manifestarea a avut loc marți, 8 mai 2012, în sala de nunți a Bisericii „Emanuel”, fiind moderată de către profesorul organizator, Ramona Iștoc. La concursul pe echipe, pentru clasele de gimnaziu, au participat nouă echipaje, reprezentând tot atâtea țări ale Uniunii Europene.
Concursul a cuprins trei probe: prezentarea unor PowerPoint-uri care să evidențieze câteva din simbolurile țărilor alese (fie clădiri istorice, personalități, peisaje inedite etc.); prezentarea standului (punctându-se creativitatea, complexitatea, estetica lui) și în final, mult așteptata probă de degustare a produselor culinare tradiționale.
Juriul a fost prezidat de dl prof. Constantin Buleandra - director al liceului - și alcătuit din următorii profesori: Bolcaș Claudia, Medan Eugenia, Fildan Mihaela, Popa Dorina, Moțiu Rodica, Fiter Ciprian și olimpica națională Gavriș Manuela, din clasa a XII-a A.
Elevii participanți au dat dovadă de o documentare riguroasă, de multă creativitate, originalitate, implicându-se trup și suflet nu doar ei, ci și familiile lor, pentru ca echipele lor să se prezinte cât mai bine și să impresioneze juriul. Eforturile lor au fost răsplătite cu diplome și aplauze.
Câștigătorii concursului „9 Mai – Ziua Europei”
La prima probă (prezentare PowerPoint):
Premiul I a fost obținut de către echipa clasei a V-a A (Alexandru Balaszahazi, Marcus Ardelean, Dorog Daria, Carțiș Lavinia, Frînc Bianca, Ungur Alexandra, Matei Cezar, Petrușan Darius) - reprezentând Ungaria.
Premiul II - a VIII-a B (Morar Maximilian, Lucaci Aronela, Șaitoș Petra, Petrușan Damaris, Oprea Debora, Cărcăleanu Tabita), reprezentând Italia.
Premiul III - a VII-a A (Ardelean Alexandra, Racolța Andreea, Moca Titus, Orășanu Astrid, Drugaș Ștefania, Ivan Eliza, Maxim Adela), reprezentând Germania.
La a doua probă (prezentarea standului):
Premiul I – echipa Angliei: Tiutin Andrada, Șandor Doroteea, Bărar Carina, Bițiș Ruth, Cuciula Alina, Bungău Daria, din clasa a V-a A.
Premiul II - echipa clasei a V-a B (Rus Patricia, Burz Giulia, Someșan Abigail, Teușdea Antonia, Onița Teodora și Marcus Iștoc), reprezentând Grecia.
Premiul III - echipa clasei a VI-a A (Hrițcu Andreea, Hoșman Patricia,Tiutiu Natan și Morar Toni), reprezentând Spania.
La a treia probă (produse culinare tradiționale):
Premiul I - echipa Franței: Hoșman Rafaela, Pușcaș Doroteea, Orbai Iulian, Bala Alexandru, Kiss Cynthia și Pantiș Beni), din clasa a VII-a A
Premiul II - echipa Belgiei: Carțiș Daniela, Bodog Georgia, Pătcaș Adela, Serecuț George și Silaghi Andrei, din clasa a VII-a B.
Premiul III - echipa clasei a VIII-a A: Hrițcu Bianca, Curta Iulia, Frînc Andreea, Fodor Ingrid și Pentie Daiana, reprezentând Austria. (Ramona Iștoc & Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze (108 poze), accesați Galeria foto: „Unitate în diversitate!”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:02:38 Ora de vară a Europei de Est