Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Îmbunătățirea condițiilor de mediu...” – un nou proiect al liceenilor de la „Emanuel”, finanțat de Primăria Oradea

Joi, în vizită la primărie

„Îmbunătățirea condițiilor de mediu...” – un nou proiect al liceenilor de la „Emanuel”, finanțat de Primăria Oradea

Domnii profesori Ramona Iștoc și Florin Iștoc, de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, sunt printre cei mai activi dascăli din municipiu care derulează de ani buni cu elevii liceului proiecte de mediu.

Lansarea noului proiect, intitulat „Îmbunătățirea calității mediului în școală și în comunitate, prin implicarea elevilor în activități  extracurriculare”, finanțat de Primăria Oradea, în cadrul proiectelor cu finanțare nerambursabilă, a avut loc joi (3 mai 2012), în sala Traian Moșoiu a Primăriei Oradea
Elevii celor trei clase implicate în proiect (clasele a XI-a A, a XI-a B și a XII-a B), însoțiți de profesorii Ramona și Florin Iștoc, au fost primiți de doamna viceprimar Cherecheș Florica – prietena elevilor de la „Emanuel”, prezentă mereu și în anii trecuți în mijlocul elevilor de la „Emanuel” în calitate de consilier local.
Doamna viceprimar i-a felicitat pe liceeni pentru nenumăratele lor acțiuni și proiecte de mediu, îndemnându-i la responsabilitate și implicare și în continuare. Vorbindu-le despre organizarea și activitatea administrației locale, doamna viceprimar s-a adresat în mod expres elevilor din a XII-a, care pe 10 iunie vor vota pentru prima oară în viață. „Să mergeți la vot și să vă exercitați acest drept în mod responsabil. Tot ce se va întâmpla în viitor în municipiul nostru va depinde și de votul vostru!” Prezentându-le principalele proiecte ale municipalității aflate în derulare, doamna viceprimar s-a oprit asupra priorităților ce privesc dezvoltarea orașului, pentru atragerea investitorilor și a banilor europeni, îndemnându-i să se pregătească intens și să facă cele mai potrivite și înțelepte alegeri. „Să faceți ceea ce vă place în viață. Dincolo de profesie, competență și responsabilitate la locul de muncă, e important să fii Om, să dai dovadă de caracter. Să ai acel radar care să-ți spună când te îndepărtezi de la drumul drept. E foarte important să rămânem oameni de caracter!”
Respect și încredere
Dl prof. Florin Iștoc a mulțumit doamnei viceprimar pentru sfaturi și pentru tot sprijinul pe care îl acordă școlii, înmânându-i un buchet de flori. A mulțumit administrației locale pentru finanțarea proiectelor, iar elevilor pentru implicare. Domnia sa a stăruit apoi asupra a doi termeni: respect și încredere, pornind chiar de la J.J. Rousseau, de la „Teoria contractului social” și ajungând la relația ales-alegător (respectul pentru oameni, pentru cei care te-au votat).
La rândul său, doamna profesor Ramona Iștoc s-a referit la noul proiect finanțat de Primăria Oradea, care promovează un comportament ecologic responsabil, atât în școală, cât și în comunitate, cu accent pe participarea voluntară a elevilor în cadrul  activităților extracurriculare de protecție a mediului.
Agenda activităților cuprinde o gamă bogată și variată de acțiuni: concursuri și dezbateri pe teme ecologice, colectare de hârtie și peturi, acțiuni de ecologizare și realizarea unor produse finale tipărite, pliante, broșuri și ghid de ecologie...
„În anul energiei sustenabile (2012), dorim să dovedim implicare responsabilă în problemele de protecție a mediului, în promovarea unui mediu mai curat și mai sănătos”, a concluzionat doamna profesor Ramona Iștoc.
În mod cu totul surprinzător, doi liceeni (Marcu și Mădălina, din a XI-a) ne-au demonstrat cum se compactează flacoanele cu ajutorul unui aparat special...
După prezentarea clădirii primăriei de către doamna consilier Claudia Ardelean și răspunsurile date liceenilor de către doamna viceprimar Cherecheș Florica, elevii au pornit să viziteze Centrul de relații cu publicul și Turnul primăriei, de față fiind și Anca Sas, consilier al dlui primar Ilie Bolojan. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze,accesați Galeria foto: „Îmbunătățirea condițiilor de mediu...” – un nou proiect al liceenilor de la „Emanuel”, finanțat de Primăria Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:00:27 Ora de vară a Europei de Est