Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Tradiția bunelor rezultate la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea

Olimpicii liceului și profesorii îndrumători

Tradiția bunelor rezultate la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea

La Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, precum la colegiile orădene reprezentative, găsim, an de an, elevi și profesori „abonați” la premiile, mențiunile și medaliile olimpiadelor școlare!

Acest fapt nu poate decât să ne bucure, fiind vorba de un etalon care măsoară calitatea și competența colectivului de elevi și cadre didactice.
Chiar dacă din lipsă de fonduri, s-a renunțat, în mod aberant, la clasele de excelență, elevii liceului „Emanuel” continuă să ne bucure cu premii, mențiuni și medalii obținute în confruntări naționale, la istorie și geografie, matematică și fizică, astronomie și religie..., grație unei pregătiri constante de excepție din partea elevilor și profesorilor îndrumători.
Și în acest an, ne-am reîntâlnit cu Manuela Gavriș și Denis Derecichei, cu profesorii Ramona și Florin Iștoc, Marius Cicortaș și Sergiu Berian, dar și cu nume noi, „boboci” care promit, aflați la început de drum...
David Popa (din clasa a IX-a A) a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de istorie, iar de la Iași, elevul dlui profesor Florin Iștoc s-a întors cu un premiu special.
Paul Gordan (tot din IX A), elevul dlui prof. Sergiu Berian, a obținut la etapa națională a Olimpiadei de fizică, desfășurată la București medalia de bronz. Paul s-a calificat la națională pentru a treia oară (celelalte două participări la etapa finală au fost în clasele a VII-a și a VIII-a, tot la fizică).
Maximilian Morar (din a VIII-a B), elevul doamnei profesor Ramona Iștoc, a ocupat prima poziție la etapa județeană a Olimpiadei de istorie, iar de la Iași s-a întors cu un premiu special.
Maximilian și fratele său Antoniu au câștigat etapa municipală și județeană la tenis de masă, calificându-se la etapa națională. „Maxi”, cum îl alintă doamna profesor de educație fizică Lidia Filip, a ocupat locul I, iar Antoniu – locul al II-lea. „Ei dețin mai multe premii (medalii) naționale și internaționale, în plus, Maxi este și cel mai bun la învățătură, cu 10 pe linie, din clasa I”, ține să ne informeze doamna prof. Lidia Filip.
Christophor Botica (din clasa a X-a A) s-a situat pe primul loc la etapa județeană a Olimpiadei de matematică, iar de la etapa națională, desfășurată la Constanța, elevul dlui profesor Marius Cicortaș s-a întors cu medalia de bronz. Și Christophor este un „abonat” la națională, pentru că și în clasele a VI-a și a VIII-a s-a calificat la etapa pe țară. Tot în acest an, el se poate lăuda și cu premiul al II-lea obținut la Baia Mare, la concursul interjudețean „Grigore Moisil”.
David Popa (din a X-a B) s-a întors de la Lugoj cu un premiu de participare obținut la Concursul național de discipline teologice (profesor Marius Pop). Anul acesta, David a mai obținut un premiu III la etapa județeană a Olimpiadei de istorie (profesor Florin Iștoc), iar în a V-a și a VI-a, s-a calificat la etapa finală la limba română.
Andrei Luca (din a XI-a B), aflat pentru prima oară la o confruntare națională, s-a întors cu o mențiune de la Concursul național de discipline teologice. Andrei a fost îndrumat de prof. Dan Botica.
Pe Denis Derecichei (din a XI-a A) îl cunosc de ani și ani, ca un „abonat” la naționala de astronomie de pe când era elev la Școala „Dacia”. Denis îl are la fizică pe dl prof. Sergiu Berian, iar la astronomie se pregătește tot cu fostul său profesor Marin Bica (de la Școala „Dacia”). Anul acesta, Denis s-a întors de la națională (desfășurată la București) cu o mențiune. Denis deține în palmares: cinci mențiuni, un premiu I și un premiu II, toate obținute la etapa națională de astronomie.
Manuela Gavriș (din a XII-a A) este eleva de aur a liceului, fiind prezentă, an de an, la toate confruntările importante la geografie, dar nu numai. Anul acesta, eleva dlui profesor Florin Iștoc a obținut la București, la etapa finală a Olimpiadei de geografie, un premiu special, iar la Concursul național „Bune practici în educația pentru protecția mediului”, Manuela și Hora Codrin au obținut premiul a II-lea la secțiunea proiecte și locul I la secțiunea afiș, ei fiind îndrumați la acest concurs de doamna profesor Ramona Iștoc. Manuela deține un palmares impresionant, cu participări la Concursul național de proiecte de mediu, de la Iași; la Simpozionul național „Priorități și perspective pentru un mediu durabil”, de la Baia Mare; la Simpozionul național „Gustă știința” de la Beiuș; la Concursul național de creație literară „Credința – lumina sufletelor noastre”, de la Constanța, premiul III, la secțiunea de poezie... (Ovidiu Dan)    

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:01:28 Ora de vară a Europei de Est