Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Noua Republică și în Bihor

Senzațional

Noua Republică și în Bihor

Ne revine onoarea să vă informăm că Noua Republică se constituie și în Bihor, alături de celelalte 35 de organizații din țară, pornind de la o echipă entuziastă, definindu-și pe plan local identitatea și pregătind, începând cu această săptămână, o serie de acțiuni pentru o mai bună expunere publică și o recepționare corectă a mesajului său politic.

Noua Republică a apărut ca o mișcare exclusiv cetățenească,  în toamna anului 2011, inspirată de un „Crez politic” redactat de Mihail Neamțu, propagat imediat în mediul on-line cu un impact semnificativ. Pornind de la un set de valori comune, Noua Republică s-a transformat dintr-o mișcare civică într-un proiect politic de sine stătător, astfel încât constituirea Partidului Noua Republică până la finalul lunii următoare devine următorul pas firesc și necesar.
Ideile proaspete ale Noii Republici vizează mecanismele de stimulare a pieței muncii, încurajarea antreprenoriatului, reforma Statului în direcția unor instituții puternice și transparente, capabile să slujească cetățeanul, fără rigiditățile birocrației de astăzi. Pe plan intern, Noua Republică susține un cod etic propriu intransigent, filtre care să facă imposibilă transformarea sa într-una dintre structurile corupte pe care le vedem în jur, mecanisme capabile a impune bariere în calea oportuniștilor și a traseiștilor. Oamenii pe care i-a capacitat până acum în echipele proprii sunt cetățeni onești și responsabili, buni profesioniști cu cariere solide sau tineri entuziaști și implicați în viața cetății.
Dacă împărtășiți valori precum libertatea, pluralismul politic, responsabilitatea, competiția, munca onestă, cultura memoriei, morala creștină, respectul față de patrimoniul spiritual românesc sau dacă doriți să aflați mai multe despre noi, vă așteptăm cu toată deschiderea!
Pagina de internet:  www.nouarepublica.ro sau www.nrbihor.wordpress.com
Email: bihor@nouarepublica.ro
Contact: Rodica Ardelean, 0723-248354
 În vremuri de criză, pentru ca răul să triumfe, e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”. Edmund Burke
Cu stimă,
Noua Republică Bihor
18 Aprilie 2012

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 16:36:19 Ora standard a Europei de Est