Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Noua Republică și în Bihor

Senzațional

Noua Republică și în Bihor

Ne revine onoarea să vă informăm că Noua Republică se constituie și în Bihor, alături de celelalte 35 de organizații din țară, pornind de la o echipă entuziastă, definindu-și pe plan local identitatea și pregătind, începând cu această săptămână, o serie de acțiuni pentru o mai bună expunere publică și o recepționare corectă a mesajului său politic.

Noua Republică a apărut ca o mișcare exclusiv cetățenească,  în toamna anului 2011, inspirată de un „Crez politic” redactat de Mihail Neamțu, propagat imediat în mediul on-line cu un impact semnificativ. Pornind de la un set de valori comune, Noua Republică s-a transformat dintr-o mișcare civică într-un proiect politic de sine stătător, astfel încât constituirea Partidului Noua Republică până la finalul lunii următoare devine următorul pas firesc și necesar.
Ideile proaspete ale Noii Republici vizează mecanismele de stimulare a pieței muncii, încurajarea antreprenoriatului, reforma Statului în direcția unor instituții puternice și transparente, capabile să slujească cetățeanul, fără rigiditățile birocrației de astăzi. Pe plan intern, Noua Republică susține un cod etic propriu intransigent, filtre care să facă imposibilă transformarea sa într-una dintre structurile corupte pe care le vedem în jur, mecanisme capabile a impune bariere în calea oportuniștilor și a traseiștilor. Oamenii pe care i-a capacitat până acum în echipele proprii sunt cetățeni onești și responsabili, buni profesioniști cu cariere solide sau tineri entuziaști și implicați în viața cetății.
Dacă împărtășiți valori precum libertatea, pluralismul politic, responsabilitatea, competiția, munca onestă, cultura memoriei, morala creștină, respectul față de patrimoniul spiritual românesc sau dacă doriți să aflați mai multe despre noi, vă așteptăm cu toată deschiderea!
Pagina de internet:  www.nouarepublica.ro sau www.nrbihor.wordpress.com
Email: bihor@nouarepublica.ro
Contact: Rodica Ardelean, 0723-248354
 În vremuri de criză, pentru ca răul să triumfe, e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”. Edmund Burke
Cu stimă,
Noua Republică Bihor
18 Aprilie 2012

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:59 Ora de vară a Europei de Est