Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Gala premiilor Facultății de Protecția Mediului din Oradea

Miercuri, în prezența decanului, dl prof. univ. dr. ing. Ioan Mintaș

Gala premiilor Facultății de Protecția Mediului din Oradea

Miercuri,11 aprilie 2012, la sediul Facultății de Protecția Mediului din Oradea, a avut loc „Gala premiilor Facultății de Protecția Mediului”, aflată la cea de-a III-a ediție.

Gala a fost deschisă de decanul facultății, dl prof. univ. dr. ing. Ioan Mintaș, care a felicitat cadrele didactice care s-au remarcat prin  activitate editorială și de cercetare în anul precedent, și care vor fi răsplătite în mod simbolic cu diplome. „Poate la anul, vom putea însoți aceste diplome și cu sumele de bani care v-am bucura mai mult”, a ținut să sublinieze dl decan. Totodată a fost felicitat și inițiatorul acestui eveniment, dl prof. univ. dr. ing. Cornel Domuța, cel care a și moderat festivitatea de decernare a premiilor.
„Este binecunoscută importanța care se acordă în prezent publicării de articole în reviste cotate ISI. Autorii acestor articole vor primi diplome de excelență. De asemenea, câștigarea finanțării proiectelor de cercetare în regim competițional constituie o performanță atât pentru cercetători, cât și pentru instituție, iar aceasta va fi marcată de asemenea prin diplome de excelență. Drumul științific spre obținerea unui brevet de invenție este în general foarte lung, astfel că autorul unui brevet de invenție merită pe deplin o diplomă de excelență.
Întotdeauna obținerea titlului de doctor într-un domeniu a constituit o performanță individuală, dar și o mândrie pentru instituția doctorandului. Facultatea de Protecția Mediului se mândrește cu faptul că în anul 2011 alte 17 cadre didactice au obținut titlul de doctor, iar pentru această frumoasă performanță vor fi distinși cu diplome de excelență.
Cărțile - cursuri, îndrumătoare de lucrări practice, cărți științifice – sunt esențiale în procesul de învățământ, de aceea cele 16 cadre didactice care au publicat cel puțin două cărți în anul 2011, vor primi câte o diplomă de excelență. Aceeași distincție va fi acordată și pentru șeful de lucrări dr. ing. Alin Teușdea, autorul unui capitol de carte publicat la prestigioasa editură austriacă Intech Verlag. 28 de cadre didactice care au publicat câte o carte în 2011 vor primi diplome de merit.
În anul 2011, câteva cadre didactice ale Facultății de Protecția Mediului au ajuns la vârsta de pensionare: prof. univ. dr. ing. Maria Zăpârțan, prof. univ. dr. ing. Csép Nicolae, prof. univ. dr. ing. Petru Burescu, conf. univ. dr. ing. Atanase Dalea. Pentru activitatea lor didactică și de cercetare meritorie, domniile lor vor primi câte o diplomă de onoare”, a mai spus inițiatorul și  moderatorul galei, prof. univ. dr. ing. Cornel Domuța. (Ovidiu DAN)
Să-i cunoaștem pe laureații ediției a III-a
Diplomă de excelență pentru lucrări ISI
au primit șapte autori: prof. univ. dr. ing. Gheorghe Ciobanu, prof. univ. dr. Daniel Mierliță, prof. univ. dr. ing. Nicu Cornel Sabău, conf. univ. dr. ing. Adrian Timofte, conf. univ. dr. Simona Vicaș, șef. lucr.dr. ing. Radu Brejea și șef. lucr. dr. ing. Călin Dubău.  
Diplomă de excelență
(pentru director proiect de cercetare câștigat în regim competițional în 2011), cinci autori: prof. univ. dr. ing. Csep Nicolae, prof. univ. dr. ing. Mircea Curilă, conf. univ. dr. ing. Camelia Bara, conf. univ. dr. ing. Simona Vicaș și șef. lucr. dr. ing. Costea Monica.  
Diplomă de merit
(pentru cereri de brevet de invenție depuse la OSIM în 2011), cinci autori: prof. univ. dr. ing. Cornelia Ciobanu, prof. univ. dr. ing. Cornel Domuța, prof. univ. dr. ing. Viorel Șcheau, conf. univ. dr. ing. Maria Șandor, asist. univ. dr. ing. Cristian Domuța.
Diplomă de excelență
(pentru teză de doctorat susținută în anul 2011), 17 autori: asist. dr. ing. Eugen Jude, asist. dr. ing. Cristian Oneț, șef. lucr. dr. ing. Carmen Iancu, asist. dr. ing. Mariana Bei, asist. dr. ing. Giani Bura, asist. dr. ing. Marius Oșvat, asist. dr. ing. Ruska Laszlo, șef lucr. dr. ing. Bartha Szilard, șef lucr. dr. ing. Ghiță Crainic, șef. lucr. dr. ing. Ovidiu Hâruța, șef lucr. dr. ing. Corina Baldea, șef lucr. dr. ing. Elena Cozac, șef lucr. dr. ing. Lucian Roman, asist. dr. ing. Ioana Chebeleu, asist. dr. Anca Chereji, asist. dr. ing. Florin Lup, asist. dr. ing. Paula Tirpe.
Diplomă de excelență
(pentru două sau mai multe cărți publicate), șase autori: prof. univ. dr. ing. Cornel Domuța, șef. lucr. dr. ing.  Radu Brejea, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Sarca, șef lucr. dr. ing. Monica Dodu, șef lucr. dr. ing. Anca Dudaș, asist. dr. ing. Anca Chereji.
Diplomă de excelență
(pentru publicare în editură internațională), șef. lucr. dr. ing. Alin Teușdea, Gianina Gabor.
Diplomă de merit
(pentru carte publicată în 2011), 28 de autori: prof. univ. dr. ing. Gheorghe Bandici, șef. lucr. dr. ing. Ileana Ardelean, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Ciobanu, șef. lucr. dr. ing. Gheorghe Donca, șef lucr. dr. Gabriela Popoviciu, șef lucr. dr. ing. Eliza Agud, șef lucr. dr. ing. Emilia Pantea, șef lucr. dr. Ana Pereș, șef lucr. dr. ing. Tamara Romocea, șef lucr. dr. ing. Eugen Șerban, asist. ing. Koteles Nandor, asist. dr. ing. Aurelia Oneț, conf. univ. dr. ing. Maria Șandor, șef lucr. dr. ing. Cristina Balș, șef lucr. dr. ing. Nicolae Hodișan, asist. dr. ing. Cristian Domuța, asist. dr. ing. Ruska Laszlo, prof. univ. dr. ing. Ioan Vlad, conf. dr. ing. Adrian Timofte, șef lucr. dr. ing. Sorin Dorog, șef lucr. dr. ing. Stelian Pantea, prof. univ. dr. ing. Daniel Mierliță, prep. dr. ing.  Ioan Chereji, asist. dr. ing. Czirjak Zsolt, șef lucr. dr. ing. Elena Cozac, prep. dr. ing. Codrin Gavra, asist. dr. ing. Florin Lup, asist. dr. ing. Adela Venter, șef. lucr. dr. ing. Alina Moșoiu, șef lucr. dr. ing. Florian Pavel.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Gala premiilor Facultății de Protecția Mediului din Oradea. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:55 Ora de vară a Europei de Est