Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Dublă activitate preventivă la „Oltea Doamna”

Joi, la „Școala altfel”

Dublă activitate preventivă la „Oltea Doamna”

Joi, 5 aprilie 2012, de la prima oră, elevii claselor a IV-a B și a IV-a D, conduși de învățătoarele Szilaghi Ileana și Ienei Laura, de la Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” din Oradea, au fost vizitați de agent principal Paina Alina și agent șef Bredău Gheorghe, din cadrul Biroului Poliției de Proximitate Oradea.

În cadrul proiectului de Security Marketing „Mai atent, mai în siguranță la școală!”, cei doi polițiști au desfășurat o dublă activitate preventiv-informativă. Prima parte a fost dedicată prevenirii evenimentelor în urma cărora elevii devin victime ale unor infracțiuni (accidente de circulație, vătămări corporale, furturi, tâlhării etc.) Cu ajutorul chestionarului-joc „Știu să mă feresc de pericole?”, realizat de polițiștii de proximitate, s-a verificat în ce măsură elevii cunosc principalele reguli de circulație rutieră, de conduită preventivă sau cum să acționeze în situații de potențial pericol. A fost organizat un concurs între cele două clase, iar elevii, prinși de spiritul competiției, s-au întrecut să dea răspunsurile corecte, dovedind că știu cum să se comporte pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni. Agentul șef Bredău Gheorghe le-a precizat, la sfârșitul concursului, că trebuie să și aplice aceste cunoștințe în viața de zi cu zi, pentru a fi în siguranță, pentru că, o greșeală la concurs nu este o tragedie, în schimb în viață poate avea urmări grave. Până la urmă nu a contat cine a adunat mai multe puncte, pentru că participanții au primit diplome și au fost asigurați că, prin cunoștințele pe care le-au dobândit, câștigă toți cei din jurul lor: părinți și cadre didactice, dar și polițiștii, care doresc să îi știe în siguranță.
Partea a doua a fost dedicată prevenirii și combaterii violenței, polițiștii prezentând un material intitulat „Violența în școală, fenomen vechi și nou”. Elevii au aflat care sunt formele de violență și care sunt cele mai frecvente între elevi, care sunt consecințele săvârșirii unor acte de violență, mai precis traumele provocate și răspunderea contravențională sau penală. S-a arătat cum poate fi evitată violența, subliniindu-se importanța dialogului, comunicării, în soluționarea unui conflict, stăpânirea impulsurilor de a reacționa violent în diverse situații, când se simt nedreptățiți, provocați etc. Fiecare elev a primit un pliant cu recomandări preventive, realizat de polițiștii de proximitate și tipărit cu sprijinul Primăriei Oradea. (G. B. & Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dublă activitate preventivă la „Oltea Doamna”.

               

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:16 Ora de vară a Europei de Est