Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Facultatea de Protecția Mediului

Joi și vineri, „De vorbă cu florile”,

La Facultatea de Protecția Mediului

Vineri dimineața, sala festivă a Facultății de Protecția Mediului a fost „inundată” de copii, și mai mari și mai mici, veniți în vizită, în cadrul proiectului interjudețean „De vorbă cu florile”.

Ei au fost primiți de decanul facultății, dl prof. univ. dr. ing. Ioan Mintaș, prof. univ. dr. ing. Elena Bucurean, asist. univ. dr. Adela Venter, șef lucr. dr. Costea Monica și șef lucr. dr. ing. Ioana Borza.
„Curiozități din lumea insectelor”
Activitatea „Curiozități din lumea insectelor” din cadrul proiectului interjudețean „De vorbă cu florile”, ediția a II-a: „Insectele”, a fost mult așteptată de către preșcolarii și elevii implicați în proiect (în număr de peste 300), manager proiect, prof. Trofin Mariana.
Manifestarea s-a desfășurat pe parcursul a două zile: joi și vineri (5 și 6 aprilie 2012), în săptămâna „Școala altfel”, când pragul Facultății de Protecția Mediului din Oradea a fost trecut de preșcolari de la: Grădinița nr.16, însoțiți de prof. Balog Rodica, Grădinița nr. 24, însoțiți de prof. Trif Rodica și educ. Caciora Ecaterina, Grădinița nr. 30 - „Mugurel”, însoțiți de prof. Negrău Lucia și prof. Dume Gabriela și elevi de la: Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”, însoțiți de echipa de proiect și de prof. Bratiș Dorina, prof. Vasi Krisztina, prof. Szekely-Kiraly Erzsebet, elevi de la Liceul „Don Orione”, însoțiți de prof. Păscar Iohana, elevi de la Liceul Teologic Greco - Catolic „Iuliu Maniu”, însoțiți de prof. Monica Mateoc și Flavia Pintea și elevi de la Liceul Teologic Penticostal „Betel”, însoțiți de prof. Fazecaș Debora.
Echipa proiectului formată din: prof. Bunea Maria-Adriana (responsabil), prof. Lucaci Mariana (coordonator), bibl., prof.Trofin Mariana-Rodica (manager de proiect) și înv. Huza Floare-Emilia (manager asistent), în colaborare cu echipa de cadre didactice de la Facultatea de Protecția Mediului Oradea, alcătuită din: decan prof. univ. dr. ing. Ioan Mintaș, prof. univ. dr. ing. Cornel Domuța (șef departament Ingineria mediului), șef lucrări dr. Adrian Timar (șef departament Controlul și expertiza produselor alimentare), prof. univ. dr. Elena Bucurean, șef lucrări dr. ing. Ioana Borza, conf. univ. dr. Simona Vicaș, conf. univ. dr. ing. Adrian Timofte, șef lucrări dr. Costea Monica, asistent univ. dr. Adela Venter (organizator al evenimentului la nivelul facultății), Popovici Olimpia (șef birou comunicare), au făcut posibilă realizarea acestei activității.
Copiii au urmărit cu interes proiecțiile pregătite de gazde, experimentele desfășurate în laboratorul de chimie, precum și colecția de insectare, insecte și păsări împăiate, descoperind numeroase lucruri noi și interesante din lumea insectelor și nu numai.
Activitatea desfășurată a fost una interactivă, copiii punând numeroase întrebări cu privire la misterioasa lume a insectelor.
La sfârșitul vizitei, micii ambasadori ai mediului, după cum i-a numit doamna asistent univ. dr. Adela Venter, au fost răsplătiți cu diplome și cu câte „un măr frumos pentru copil sănătos”, iar cadrele didactice, cu diplome de excelență pentru activitatea depusă și responsabilitatea asumată pentru reușita acestei activități. (Trofin Mariana & Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Facultatea de Protecția Mediului.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:11 Ora de vară a Europei de Est