Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Campanie de igienizare pe malurile Crișului Repede

Tinerilor de la C.T. „MihaiViteazul” le pasă de mediu!

Campanie de igienizare pe malurile Crișului Repede

Elevii de la profilul Protecția mediului (IX F, X E, XI F, XII F) ai Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, însoțiți de directorul colegiului, dl prof. dr. Filimon Ruben și profesorii Filip Marinela, Nagy Aurelia, Musca Florina, Maghiar Ramona, Covaciu Mihaela și Vințeler Lucian, au participat la o acțiune de ecologizare a unei zone de pe malurile Crișului Repede, activitate extracurriculară înscrisă în săptămâna „Școala altfel”.

Acțiunea a fost derulată de membrii catedrei de Protecția mediului, fiind cuprinsă și în cadrul proiectului „Cunoașterea, protejarea și ameliorarea mediului prin activități educative în școală și în comunitate”,  proiect finanțat de Primăria Oradea.
La acțiune au participat și specialiști din cadrul Administrației Naționale Apele Române – Administrația Bazinală de Apă  Crișuri Oradea (director tehnic - dr. ing. Dorel Dume, Anca Mihociu - purtător de cuvânt, Mihoc Marcela - specialist) și Agenția pentru Protecția Mediului Bihor (Loredana Tîrț - purtător de cuvânt), instituții partenere în proiect.
Sectorul în care s-a desfășurat acțiunea de ecologizare a fost malul drept și malul stâng, între podul Decebal și podul de Pontoane. Liceenii au derulat o suită de activități: curățenie în zonă, colectarea selectivă și transportul deșeurilor depozitate pe malurile râului, sortarea PET-urilor și compactarea acestora cu ajutorul dispozitivului EDUPET, un aparat de compactare la cald a recipientelor PET post-consum, care evită formarea deșeurilor – activitate demonstrativă (lecție eco) din cadrul programului educațional și concursului național „Școli pentru un viitor verde - EDUPET” în care mai sunt implicați.
Așadar, a fost un nou prilej de a ne mobiliza prin manifestări menite să atragem atenția comunității locale asupra necesității protejării mediului în care trăim și nu în ultimul rând să promovăm principiile ecologice și dezvoltarea durabilă.
 Protejarea mediului este o problemă fundamentală pentru societatea contemporană. Trebuie să ne gândim atât la noi, cât și la generațiile viitoare. Degradarea continuă a mediului înconjurător care se petrece chiar sub ochii noștri este un factor major al unei crize de civilizație și este cauzată de intervenția omului în natură. Pentru a se stopa această influență nocivă, autodistrugătoare în esența sa pentru omenire, pledăm astfel în favoarea unei educații ecologice autentice a generațiilor actuale de elevi. (Marinela Filip)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Campanie de igienizare pe malurile Crișului Repede.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:35:00 Ora de vară a Europei de Est