Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

S-a dat startul Campionatului Național Universitar de Baschet 3x3 - faza zonală Oradea

Luni, la Hotel Continental Forum

S-a dat startul Campionatului Național Universitar de Baschet 3x3 - faza zonală Oradea

Ieri (26 martie 2012), Student Sport a dat startul fazei regionale a Campionatului Național Universitar de Baschet 3x3 la Oradea, în Sala Paladium a Hotelului Continental Forum.

Delegațiile din Oradea, Timișoara, Reșița, Craiova, Arad, Târgu-Jiu au intonat Imnul național al României, după care au primit sfaturile și încurajările oficialilor prezenți.
La eveniment au participat Florin Birta – membru în Consiliul de Administrație al Primăriei Municipiului Oradea, Sorin Buhaș – director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Adrian Socaciu – fondator Student Sport.
Deschiderea a fost inițiată de Adrian Socaciu, care le-a amintit celor prezenți de importanța mișcării în viața cotidiană și i-a felicitat pentru opțiunea de a participa la Campionatul Național Universitar de Baschet 3x3. Mai mult, a purtat mesajul doamnei Carmen Tocală, care le urează tuturor să se bucure de competiție și să câștige cei mai buni.
Florin Birta a lăudat organizatorii și a privit cu interes desfășurarea unui asemenea eveniment la Oradea, unde baschetul se joacă la cel mai înalt nivel și unde publicul amator și iubitor de sport este numeros. De asemenea, a venit în sprijinul Student Sport oferind suportul de care este nevoie pentru a crea cele mai bune condiții participanților din vestul țării. „Sper ca Student Sport să ofere proiecte de viitor care să stimuleze studenții să se implice activ. Vă urez mult succes!”
Astăzi și mâine la „Antonio Alexe”
Sorin Buhaș a declarat în fața celor prezenți: „îmbrățișez ideea în sensul în care toți studenții trebuie să simtă apartenența față de un centru universitar. Această inițiativă a voastră, a celor din Student Sport, pleacă chiar de la studenți și sensibilizează instituțiile publice, societatea civilă și implică acel spirit național în sensul lui bun. Vom fi alături de dumneavoastră cu drag”.
Student Sport îi invită pe toți cei care doresc să susțină echipele înscrise în Campionat marți și miercuri începând cu ora 13.30, la Sala „Antonio Alexe” din Oradea.
Intrarea este liberă.
Asociația Student Sport România se bucură de sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului prin Federația Sportului Școlar și Universitar, Autorității Naționale pentru Sport și Tineret și Federației Române de Baschet. La Oradea, coorganizator este Consiliul Județean Bihor, iar partenerii locali – Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. (Denisa Dan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:36:57 Ora de vară a Europei de Est