Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Loterie pentru Programul dușuri pentru oamenii străzii

În perioada 8 martie – 25 aprilie

Loterie pentru Programul dușuri pentru oamenii străzii

Asociația Caritas Eparhial Oradea organizează Loteria pentru Programul dușuri pentru oamenii străzii.

Loteria se desfășoară în perioada 8 martie – 25 aprilie 2012. Biletele se pot procura din Librăria Gutenberg (str. Ep. Mihai Pavel nr. 4 Oradea), precum și de la voluntarii caritas. Pentru a participa, persoanele trebuie să achiziționeze minimum un bilet de Loterie. Valoarea unui bilet este de 5 lei.
Premiile care vor fi acordate în cadrul acestei Loterii sunt următoarele: 1.O excursie de o săptămână pentru două persoane, la Rimini, Italia, în luna iulie 2012; 2. Un week-end la Băile Felix pentru două persoane; 3. Școala auto, categoria B, pentru o persoană; 4. Un robot de bucătărie; 5. Un mixer de bucătărie; 6. Un mixer de bucătărie; 7. Un fier de călcat; 8. Un ministepper; 9. Un ceas deșteptător cu ecran LCD; 10. Un aspirator de mașină; 11. O trusă de cosmetice pentru două persoane; 12. O trusă de cosmetice pentru două persoane; 13. Un pachet de vitamine pentru două persoane; 14. Un pachet cu vitamine pentru două persoane.
Extragerea premiilor va avea lor în data de 30 aprilie 2012, ora 11.00, la sediul Asociației Caritas Eparhial Oradea, în prezența presei. Orice persoană care dorește este liberă să participe la extragere. Numerele câștigătoare cu premiile aferente vor fi afișate pe site-ul asociației, www.caritaseparhial.ro, și vor fi publicate în presa din Oradea în ziua următoare extragerii.
Persoanele care se află în posesia unui bilet de Loterie câștigător poate veni să își revendice premiul oricând din momentul anunțării numerelor câștigătoare, de luni până vineri, între orele 9.00 – 15.00, dar nu mai târziu de 10 mai 2012. Înmânarea premiilor se va realiza la sediul Asociației Caritas Eparhial Oradea, din Oradea (str. Ep. M. Pavel nr 3).
Motivația organizării Loteriei
Din nefericire am întâlnit multe cazuri în care oamenii au renunțat la aspectul atât de esențial pentru a se încadra în normalitatea respectată de majoritatea oamenilor.
Am avut ocazia să urmărim o degradare treptată și tristă a persoanelor aflate în dificultate. Oamenii se luptă, uneori cu morile de vânt pentru a păstra legătura cu normalitatea. După nenumărate încercări, de obicei după ce resursele interioare au fost epuizate, oamenii renunță. Nici nu mai observă că renunță: la imagine, la demnitate. Oamenii ajung în situații de unde nu mai văd calea de ieșire. Treptat, zi după zi, oamenii se obișnuiesc cu o altă normalitate: lipsa hainelor de schimb, barba, murdăria de sub unghie, petele de pe haină, mirosul.
Cu toții ne-am întâlnit cu astfel de imagini, DAR ultimul lucru la care ne gândim este că: acel om este un inginer, cu ani lungi de facultate și cunoștințe greu obținute, că sunt oameni care poate vorbesc mai multe limbi străine decât știm noi, că sunt tați iubitori care au renunțat la roadele muncii a îndelungați ani de dragul siguranței și bunăstării copiilor, că sunt bărbați părăsiți, înșelați în încrederea lor sau persoane bolnave, suferinde.
Cu toții trăim viața, acceptând consecințele deciziilor luate. Însă, hainele noastre curate, locuința, locul de muncă și mașina nu ne garantează, că în urma unei greșeli sau întâmplări care este în afara controlului nostru nu ajungem să apelăm la mila și judecata altor oameni.
Din aceste motive considerăm, că poate fi un nou început și anume redarea demnității prin asigurarea unui schimb de haine curate, oferirea posibilității de a se spăla, de a primi o hrană caldă. Asociația noastră oferă un astfel de ajutor persoanelor care au ajuns să piardă stabilitatea și controlul asupra vieții. Credem că, prin acest prim pas, creăm posibilitatea de a se face alți pași către redobândirea independenței și stabilității.
pr. Olimpiu Todorean - președinte

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:01 Ora de vară a Europei de Est