Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Arc peste timp - întâlnirea între generații

Vineri, la C.T. „Constantin Brâncuși”

Arc peste timp - întâlnirea între generații

În perioada 6-9 martie 2012, elevii și dascălii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea au sărbătorit „Zilele școlii” printr-o serie de activități cultural-artistice și sportive.

Vineri (9 martie), în ultima zi a manifestărilor, a fost programată Întâlnirea între generații - o activitate de suflet la care au participat absolvenți ai școlii din promoția 1971-1972, de acum 40 de ani –prima promoție a Liceului Industrial de Construcții.
Încărcătura emoțională a fost mare atât pentru foștii elevi, cât și pentru foștii lor profesori, prezenți în număr remarcabil la întâlnire, în frunte cu profesorii-diriginți (Ileana Varga - dirigintele anul V A și Ana Băjenaru - dirigintele anului V B).
În deschiderea reuniunii, doamna director ing. Aurora Tabacu a radiografiat în esență istoria devenirii celor 46 de ani ai liceului.
„Sărbătorim în acest an 46 de ani de la înființarea liceului și 40 de ani de la prima generație de absolvenți, deoarece liceul industrial avea o durată de 5 ani.
În toată această perioadă, liceul a suferit multe transformări, crescând an de an, atât ca număr de clase, număr de elevi, dar și de profesori. Funcționând la început doar cu două clase de contrucții și instalații, liceul a abordat în timp noi profiluri de: arhitectură, drumuri, filologie, informatică, mecanică, electrotehnică, automatizări și calculatoare, ajungând azi să avem și producție media.
Astăzi, colegiul are 37 de clase cu 1.100 de elevi
Azi avem 37 de clase cu 1.100 de elevi și un colectiv de 80 de cadre didactice...
Ne bucurăm de prezența dumneavoastră în aceste zile aniversare, vă rugăm să nu uitați niciodată școala care v-a format ca oameni, care v-a marcat cei mai frumoși ani ai adolescenței și să aveți ca deviză următoarele cuvinte: „Nu este de ajuns să te gândești la lucruri frumoase sau să vorbești despre ele, ci trebuie să le trăiești din plin”, a conchis doamna director ing. Aurora Tabacu.
A urmat la microfon, fostul elev Florian Pantea (actualmente consilier și patron al unei firme de construcții) care a ținut să sublinieze faptul că fiecare în felul său și-a găsit menirea, iar în toți acești ani i-a legat prietenia. Domnia sa a vorbit despre un mit și un crez al școlii și despre păstrarea valorilor, îndemnând la respect pentru școala care i-a format.
Distinsul profesor Mihai Crețu (de 32 de ani dascăl al colegiului, din care 22 de ani fost director și director adjunct) a ținut să sublinieze baza didactico-materială excelentă și dotarea de excepție, premise ale obținerii unor rezultate pe măsură: zeci de premii județene și naționale la olimpiadele școlare și concursurile pe meserii...
Dl profesor Ioan Piț a dorit să vorbească în calitate de fost profesor de limba română, depănând „amintiri plăcute și mai puțin plăcute ca în armată...”
După slujba de Te-Deum în memoria celor plecați în eternitate, corul Liceului Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu” a prelungit momentul solemn cu un buchet de pricesne. Bucuria revederii și veselia au revenit pe coordonatele întâlnirii la apariția tarafului de muzică populară și a dansatorilor, instruiți de bibliotecar Florica Roibu.
Retrași în două săli de clasă, absolvenții primei promoții a Liceului Industrial de Construcții din Oradea au depănat apoi amintiri împreună cu foștii lor diriginți, Ileana Varga și Ana Băjenaru. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (87 de poze), accesați Galeria foto: Arc peste timp - întâlnirea între generații.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:37:12 Ora de vară a Europei de Est