Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Spectacol de 8 Martie – „Pentru mama”

Joi, la „George Barițiu”, în parteneriat cu C.N. „Mihai Eminescu”

Spectacol de 8 Martie – „Pentru mama”

Tot mai mulți elevi și dascăli ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” „coboară de pe pedestal” îndreptându-și privirile spre copiii speciali (cu CES) de la CSEI nr. 1 sau Grupul Școlar „George Barițiu”...

Joi (8 martie 2012), în cadrul unui parteneriat de suflet, elevi și dascăli de la „George Barițiu” și „Mihai Eminescu” au sărbătorit împreună Ziua Femeii în sala festivă a Grupului Școlar „George Barițiu”, oaspeții fiind plăcut surprinși de artiștii gazdă pe care nu i-ar fi bănuit sau suspectat nicicând de atâta talent artistic. Elevi din a IX-a și a X-a E, a IX-a și a XI-a H, a IX-a J și a XII-a E sau a XII-a F (înv. special) au evoluat pe scenă în grupuri, în duete sau individual, cântând, recitând sau jucând teatru, fiind admirați și aplaudați de colegii lor și de partenerii eminescieni.
Gazdele au deschis manifestarea cu o prezentare în power point pe tema „Femei celebre din România”, urmată de portretul mamei lui Ion Creangă, creionat de însuși Nică (alias Lucian Pantea). Emoțiile stârnite de Nică s-au amplificat pe portativ prin interpretarea cu multă sensibilitate a unor cântece despre mama și a unei scenete, parodie după „Luceafărul”...
În replică, oaspeții (elevi din a X-a F: Raul Popa, Radu Bindea, Diana Hava, Andrei Dobai și Puskas Alex – la tehnic, coordonați de prof. Ramona Tătar) au prezentat, cu sprijin power point, istoricul zilei de 8 Martie, precum și chipuri emblematice ale feminității în istoria umanității.
Un final fierbinte cu trupa „Cool Dance”
Pentru a rămâne în registrul bunei dispoziții și a ridica sala în picioare, pe scenă au urcat membrii trupei de dans modern „Cool Dance”, instruiți de Dana Bănică.
„Pentru a avea o imagine completă asupra întregii manifestări, e nevoie să aruncăm privirea și înspre expoziția de mărțișoare lucrate manual și felicitări. Dar să nu uităm nici de broșele pe care elevii noștri le-au făcut pentru doamnele profesoare”, a ținut să precizeze prof. Manuela Fazecaș, interlocutorul nostru.
La final de activitate, doamna director adjunct, profesor Marcela Todinca, avea să felicite toți artiștii și să mulțumească echipei de profesori pentru reușita evenimentului, precum și partenerilor eminescieni.
La rându-i, Manuela, în calitate de coordonator, dorește să mulțumească colegilor pentru implicarea responsabilă și eficientă: Laura Balotă, Daniela Bănică, Adrian Simuț, Viorel Boțiu, Alina Marta, Maria Scurt, Rodica Mascaș, precum și conducerii școlii (director – prof. Alina Vese și Marcela Todinca – director adjunct) pentru sprijin și înțelegere. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Spectacol de 8 Martie – „Pentru mama”. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:57:48 Ora de vară a Europei de Est