Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 63 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 63 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu evenimentul nr. 1 de vineri de la Liceul „Don Orione” - o sută de zile de școală.

În pagina 2, două știri: despre Centrul de zi „Iedera” și despre Planul de Economisire și Protecție de la Banca Transilvania; miercuri, la Consiliul Județean Bihor a avut loc Conferința de lansare a Asociației Naționale a Profesorilor Psihologi „Orizont”. Noul președinte al Senatului UO este prof. univ. dr. ing. Sorin Curilă; la Casa Tineretului s-a desfășurat concursul județean „Teatrul pentru liceeni” (câștigat de Lic. Teologic Ortodox „ep. Roman Ciorogariu”); Școala nr. 11 a găzduit etapa municipală a Concursului de recitări „Kanyadi Sandor”; miercuri, o după-amiază de karaoke pentru consilierii eminescieni de la secția maghiară; în 15 martie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor va organiza un curs de pictură; pentru promovarea CE, consilierii eminescieni au pus la cale o manifestare „derutantă” - oferind gratuit colegilor 50 de litri de ceai cald, șase platouri cu prăjituri și 140 de porții de hamburger; distinsul notar public Gârba Cornel ne vorbește la rubrica sa – Noul Cod Civil – despre persoana fizică; MECTS a lansat în dezbatere publică pachetul curricular destinat clasei pregătitoare; la rubrica sa (de) Controverse, Al.Serpens ne explică De ce nu îmbătrânește Caragiale! La mijlocul revistei îi admirăm pe artiștii ciufulici și pe elevii Eco Școlii „Avram Iancu” la Târgul de eco-mărțișoare; tot de la Eco Școala „Avram Iancu” provine și Paul Lazăr, cel care a obținut cel mai mare punctaj din centrul de concurs „Dacia” la Evaluarea în Educație la limba română; elevii clasei a II-a A de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” (înv. profesor Maria Donca) au încins serbarea  Primăverii; de 1 Martie, la Liceul de Artă din Oradea, agent șef principal Florin Capriș și agent șef Gheorghe Bredău au oferit elevilor din trei clase de-a IX-a „mărțișoare” speciale; la rubrica sa, Adrian Crăciunaș ne pune pe tapet versurile unei noi pricesne – „Tu singur plângi și azi, Iisuse”; Fundația „Trei Ursuleți” și grădinițele „Trei Ursuleți” au organizat expoziție cu vânzare în scop caritabil. „Învinge răul prin iubire!” ne îndeamnă elevii din Ianoșda; tot de la Ianoșda, Codruța Toma ne-a scris că a sosit primăvara! Dna profesor Sânziana Neșiu ne-a relatat despre gestul umanitar făcut de „pedagogiștii” orădeni din a IX-a C. Și la Școala din Inand, Dragobetele a sărutat fetele, după cum aveam să aflăm din articolul semnat (și ilustrat) de prof. Viorica Popa. (Ovidiu DAN)     

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:25 Ora de vară a Europei de Est