Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mărțișoare pentru fiecare de la ciufulici!

Cu Primăvara în suflete

Mărțișoare pentru fiecare de la ciufulici!

Prima zi a lui Mărțișor e o zi cu totul specială pentru mine, copilul - Ciufulici. Știți de ce? Baba Iarnă și-a făcut bagajele, a luat frigul și zăpada, vântul și ceața și o poftește la noi, pe Zâna Primavara.

De ce oare Primăvara e o Zână?
Primăvara aduce mirosul lunii Martie, cu ghiocei, păsărele care se întrec cu noi în cântat, soarele auriu ce ne salută timid în fiecare zi, aproape în fiecare zi, cu norișori care ne mai lasă uneori picuri limpezi și deși.
Am auzit că la fiecare strănut al primăverii apare o nouă floare... Primește primăvara în viață și în suflet, deschide-ți aripile și încearcă să zbori...închide ochii și încearcă să visezi... nu-i așa că e minunat?
Așa cum buburuzele își dezmorțesc aripioarele la prima rază de soare mai călduță, așa Martie ne dezmorțește sufletele cu primul mărțișor ce ne parfumează viața.
Mărțișorul – întruchiparea bucuriei și a dragostei...
Copiii Clubului de preșcolari și Gradiniței „Ciufulici” oferă Mărțișorul tuturor colaboratorilor și prietenilor, conform tradiției, ca un fel de talisman menit să poarte noroc, alături de urările de bine, sănătate, dragoste și bucurie.
Marțișorul dăruit de „Ciufulici” este format dintr-un fir roșu și unul alb, de care s-au atârnat, în locul tradiționalelor monede de aur sau argint, obiecte artizanale ecologice (boabe de mazăre, boabe de fasole pictate, pene multicolore, coji de nuci, macaroane de diverse forme pictate, paiete, biluțe din hârtie reciclabilă, boabe de piper, bucățele de sticlă și plastic viu colorate, flori uscate etc.) oferite de doamna Chimerel Karmen de la firma „Nedfloral”.
Pornind de la scopul purtării Marțișorului, și anume să-ți apropii soarele, copiii „Ciufulici”, alături de doamnele educatoare (Grupa piticot – Popa Lidia, Andrei Florina și Selegean Nicoleta, Grupa mică – Marc Ramona și Szabo Rodica; Grupa mică – Alb Florina și Mateaș Ioana; Grupa mijlocie și mare Murășan Daniela) au încercat să se facă prieteni cu soarele, să și-l facă binevoitor, să-i dea ce-i stă în putere, frumusețe, veselie și sănătate, cinste și iubire, atât lui cât și celor apropiați sau celor năpăstuiți de soartă.
Exponatele pot fi admirate de părinți și toți cei apropiați copiilor.
Dincolo de obiceiuri și tradiții, mărțișorul este o întrupare a bucuriei, a dragostei de viață, un semn prin care noi, oamenii, salutăm renașterea naturii odată cu venirea primăverii.
Dăruind un mărțișor este ca și cum ai dărui o fărâmă de soare.
Ciufulicii vă doresc să primiți cele mai frumoase mărțișoare! (Chris & Ovi)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Mărțișoare pentru fiecare de la ciufulici!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:57:52 Ora de vară a Europei de Est