Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 62 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 62 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ. Numărul se deschide cu omagiul pe care gojdiștii l-au adus patronului spiritual, distinsul avocat Emanuil Gojdu, la 210 ani de la naștere.

În pagina 2, trei știri: despre Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea, despre Expoziția de mărțișoare de la primărie și despre Planul de Economisire și Protecție de la Banca Transilvania; vineri, la Continental Forum a avut loc lansarea cărții elevului economist Grațian Lascu; tot vineri, dar la Hotel Ramada, s-a desfășurat conferința internațională „Înființarea unor programe de C+D în domeniul noului management public în cadrul facultăților de științe economice din instituțiile de învățământ superior din județele Hajdu-Bihar și Bihor”. De la Drăgești, doamna profesor Adina Goman ne scrie că „Iubirea înflorește primăvara!”. În pagina Noutăți, astăzi, despre clasa pregătitoare (de această dată despre evaluarea psihosomatică a copiilor), precum și Declarațiile făcute de secretarul de stat Oana Badea, joi, 23 februarie 2012, tot în legătură cu clasa pregătitoare. Vineri, la „Ioan Bococi”, am participat la Sărbătoarea Dragobetelui și Mărțișorului (în cadrul SNAC și împreună cu partenerii SNAC de la C.N. „Iosif Vulcan”). Sâmbătă, la Centrul Don Orione a avut loc un eveniment deosebit – Sărbătoarea Cercetășiei, la care au participat peste 120 de copii și tineri scoutiști, după cum aveam să aflăm din articolul părintelui Mihai Fechetă. Și fiindcă astăzi (29 februarie) e ziua de naștere a părintelui Mihai, îi urăm și noi Mulți și fericiți ani! Astăzi, la rubrica juridică, Cartea I a Codului Civil (ne) vorbește despre persoane (rubrica este realizată de notarul public Gârba Cornel); la L.P.S. „Bihorul”, concursul „Cupluri celebre”. În cadrul proiectului „Satul românesc – izvor de tradiții”, IUBIREA a fost sărbătorită românește la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, împreună cu partenerii de proiect de la Școala din Ineu; marți, la C.N. „Emanuil Gojdu”, plutonierii adjutanți Lucian Blaga și Claudiu Benchiu le-au vorbit gojdiștilor din a XII-a despre cariera militară pe care ar putea să o urmeze. Circa o sută de elevi din patru școli („Avram Iancu”- școala coordonatoare, „Nicolae Bălcescu”, „Octavian Goga” și Școala din Sîntandrei) s-au distrat românește de Dragobete, la Oradea Shopping City. Elevii a patru clase de la Școala nr. 11 din Oradea au sărbătorit luni, 20 februarie, o sută de zile de învățământ Freinet. De Valentine’s Day, catedra de limba engleză a oferit liceenilor de la C.T. „Unirea” Ștei o oră specială de iubire; și Adrian Crăciunaș ne vorbește în rubrica sa despre iubire („Târziu te-am iubit”); la Școala din Hidișelu de Sus, dtragostea a fost sărbătorită într-un mod inedit, după cum aflăm de la prof. Călinescu Anca, împreună cu 10 liceeni de la C.T. „Andrei Șaguna”. Caragiale a fost omagiat așa cum se cuvine la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca și la Școala din Gurbediu; manifestările s-au desfășurat la Școala din Gurbediu, fiind coordonate de dra prof. de limba română Lavinia Floruț.
Acestea au fost subiectele relatate în nr. 62 al revistei OviDan. (Ov. D.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:26 Ora de vară a Europei de Est