Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Se conturează Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea

În partea de sud

Se conturează Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea

Primăria municipiului a început pregătirile pentru înființarea celui de-al doilea parc industrial din Oradea.

Oportunitatea înființării precum și detaliile legate de cel de-al doilea parc industrial au fost prezentate de primarul Ilie Bolojan, care a menționat: „În vederea susținerii mediului de afaceri orădean, se propune realizarea celui de-al doilea parc industrial, destinat activităților de industrie ușoară, servicii și comerț en gros în municipiu.”
Terenul parcului, în suprafață de 23,8 ha, este situat în intravilanul municipiului, în partea de sud a localității, adiacent drumului de centură. Legătura zonei cu municipiul se realizează cu șoseaua de centură, recent modernizată, prin intermediul unui drum colector cu două benzi de circulație, care va avea două conexiuni la șoseaua de centură. Pentru asigurarea accesului la parcele, este prevăzut un drum industrial cu profil transversal care se va racorda la drumul colector printr-o girație, iar la capătul opus va fi prevăzut cu buclă de întoarcere.
Conform prevederilor, în interiorul parcului vor putea fi distinse trei zone funcționale: zona destinată unităților administrative ale parcului, zona de producție și zona de servicii și comerț. A fost prevăzut un număr de 26 de loturi, cu suprafețe cuprinse între 4000 și 20.000 mp, cu posibilitatea unor modificări, în funcție de cerințele specifice ale investitorilor. Spațiul verde va ocupa minim 20% din suprafața lotului, iar între zona de locuințe și parcul industrial este prevăzută crearea unei zone verzi cu lățimea de 18 m, care va constitui o perdea de protecție fonică.
În al doilea parc industrial, utilitățile se vor asigura prin extinderea rețelelor de apă, canalizare menajeră, energie electrică, gaze naturale, energie termică existente.
Momentan Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea se află în faza de aprobare a P.U.Z-ului în Consiliul Local Oradea. În același timp este în lucru și studiul de fezabilitate pentru asigurarea utilităților în cadrul parcului industrial, urmând ca în luna martie să se realizeze documentația necesară obținerii titlului de parc industrial. În decursul lunii aprilie, se va realiza prima rundă de licitație pentru atribuirea parcelelor în Parcul Industrial II.
Până în momentul de față, au fost înregistrate 4 scrisori de intenție din partea unor firme și companii private, care sunt interesate de locația celui de-al doilea parc industrial orădean. Termenul de depunere a ofertelor va fi 1 mai 2012. (Biroul de presă)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:29:08 Ora de vară a Europei de Est