Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„În momentul de față prisosul vostru să acopere lipsa lor” (2 Cor. 8,14)

Apel

„În momentul de față prisosul vostru să acopere lipsa lor” (2 Cor. 8,14)

Iubiți credincioși,
Ultimele săptămâni au fost deosebit de grele pentru zeci de mii de semeni de-ai noștri, rămași prizonieri în propriile locuințe.

Sute de localități din țară au fost izolate, familii întregi rămânând blocate în case sub zăpadă. Toate persoanele prizoniere în locuințe au trăit în aceste zile momente dramatice, resursele de apă și hrană fiindu-le grav afectate. Zeci de oameni au murit până acum în toată țara, însă situația ar putea deveni mult mai dramatică, mii de oameni fiind în pericol iminent în momentul în care munții de zăpadă vor începe să se topească.
Localitățile din Eparhia de Oradea au fost, din fericire, și de această dată ferite de dramele con-naționalilor noștri. Iar eu vă cer astăzi, dragii mei, să nu rămâneți indiferenți la dramele fraților noștri, să vă întoarceți privirea spre ei, dând din prea-plinul vostru și împărțind din puținul vostru pe care îl aveți.
Credincioșii care doresc să facă un gest de solidaritate umană o pot face în duminica dinaintea intrării în post: 26 februarie 2012. Fondurile care vor fi colectate în Bisericile Catolice vor fi utilizate, după deblocarea localităților, în cadrul unor proiecte de reabilitare a caselor, acolo unde zăpada depusă în cantități foarte mari a afectat locuințele, sau pentru achiziționarea de animale mici pentru familiile care le-au pierdut în perioada cât au fost blocate.
În Eparhia de Oradea responsabilitatea este acordată Asociației „Caritas Eparhial Oradea”. Prin urmare, colecta specială (tasul) din data de 26 februarie 2012 va fi predată, de fiecare parohie, Asociației până la 15 martie 2012, cel târziu.
Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cei care faceți bine întru sfintele noastre biserici!
† Virgil Bercea,
Episcop
 
Pentru persoanele private și juridice interesate de această acțiune există un număr de cont pus la dispoziție:
Asociația Caritas Eparhial Oradea
IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902
BANCA TRANSILVANIA ORADEA

Trimite email
sâmbătă, 12 aprilie 2025, 06:03:16 Ora de vară a Europei de Est