Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 60 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 60 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ. Numărul se deschide cu inaugurarea activității Centrului de cercetare a istoriei evreilor „Eva Heyman” din Oradea.

În pagina 2 – trei știri: Primăria Oradea solicită planul de școlarizare de la Inspectoratul Școlar, „Copiii sunt în pericol” (dacă fac patinaj pe Crișul înghețat) și o știre de la Banca Transilvania despre Planul de acumulare și protecție; miercuri, cadrele didactice și reprezentanții studenților l-au ales pe dl prof. univ. dr. ing. Cornel Antal pentru un nou mandat de rector al Universității Oradea; în pagina „Alma Mater” despre ședințele vechiului și noului Senat al Universității din Oradea; declarațiile domnilor Daniel Funeriu și Cătălin Baba la ceremonia de predare/primire a mandatului de ministru al Educației – în pag. 5; în pagina de Administrație, despre Dezbaterea publică pe tema bugetului local; la Rubrica juridică, realizată de notarul public Cornel Gârba, despre Noul Cod Civil (partea a III-a); regizorul Marian Crișan a început filmările la „Iguanele”; în mijlocul revistei, două acțiuni din derularea proiectului internațional „Săptămâna căsătoriei” (acțiuni desfășurate, vineri, la colegiile tehnice „Andrei Șaguna” și „Mihai Viteazul”); miercuri, la Școala „Oltea Doamna”, a avut loc o nouă acțiune în cadrul proiectului de Security Marketing, intitulat „Mai atent, mai în siguranță la școală”, desfășurată de agent-șef Gheorghe Bredău și agent Alina Paina la clasele a II-a B și E (înv. prof. Diana Borz și Gabriela Codorean) și la clasele a VII-a B și D; în cadrul unei șezători, la care au participat și părinții, elevii clasei a III-a C (înv. prof. Monica Toader), de la Eco Școala „Avram Iancu”, au pregătit mărțișoare pentru târgul de mărțișoare; la Școala „Ion Bogdan” – structura Școlii nr. 11 din Oradea, șahiștii au participat la cea de-a treia etapă a proiectului „Micul șahist”; în cadrul rubricii sale, Adrian Crăciunaș ne prezintă versurile cântecului „Totdeauna pe-a Domnului cale”; în pagina „Opinii”, Al. Serpens se ia de dl Manolescu, în articolul „Dulcea sinamăgire”, iar ecologiștii economiști se luptă cu microbii; elevii clasei a II-a B (alternativa Freinet) – înv. Kor Maria, de la Școala nr. 11 au alungat iarna în cadrul unui carnaval de „capă și spadă”.
Acestea sunt articolele care au încăput în numărul 60 al revistei „OviDan”, apărut marți, 14 februarie 2012. (Ovidiu Dan)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:27 Ora de vară a Europei de Est