Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Bal mascat pentru alungarea iernii (I)

Joi la C.N. „Mihai Eminescu”

Bal mascat pentru alungarea iernii (I)

Consiliul elevilor de la secția maghiară al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea a organizat, joi (16 februarie 2012), în sala festivă a colegiului un bal mascat.

„Pin acest carnavalul urmărim două obiective principale: păstrarea și promovarea unor tradiții și obiceiuri, cum este obiceiul alungării iernii, iar în al doilea rând, consolidarea bunelor relații dintre elevi și profesori, prin participarea profesorilor ca membri ai echipei, mascați și ei și având aceleași sarcini de îndeplinit ca și restul echipei”, ne-a declarat Fekete Agnes, președintele consiliului.
Organizatorii s-au bucurat de sprijin din partea doamnei director adjunct – prof. Hochhauser Eniko și a profesorului coordonator Juhos Andrea. Programul a fost prezentat și coordonat de Molnar Krisztina și echipa sa.
La carnaval s-au înscris 10 echipaje reprezentând tot atâtea clase: a IX-a L (prof. Nagy Istvan), a IX-a J (prof. Gyulai Andrea), a X-a I (prof. Agoston Palko Emese), a XI-a H (prof. Samarjai Eniko), a IX-a I (prof. Soki Lorand), a IX-a K (prof. Teutsh Tunde), a X-a H, a XI-a I (prof. Feder Eniko), a XII-a I (prof. Bonifacia Nover) și a XI-a J (prof. Gal Gabriella).     
Pentru jurizare a fost desemnat un juriu alcătuit din patru membri: doamna director adjunct - Hochhauser Eniko, președintele CE – Fekete Agnes, Biro Arpad și Hochhauser Roland.
Creativitate, originalitate și distracție sută la sută
Cele șase probe de concurs au urmărit trei aspecte esențiale, creativitatea și originalitatea concurenților, și distracția sută la sută.
După prezentarea măștilor și costumelor de carnaval, probă la care toate echipajele au excelat la capitolul creativitate și originalitate, a urmat o probă dinamică de „faultare” a adversarilor. Fiecare concurent avea legat la un picior câte un balon umflat. Cu celălalt picior trebuia să iasă la atac pentru a sparge baloanele celorlați concurenți, protejându-l pe al său. La cea de-a treia probă, concurenții trebuiau să scoată cu gura bomboane ascunse în făină și respectiv în apă. Curată distracție! La proba mumiei, profesorul trebuia să stea ca o statuie, iar membrii echipajului să-l îmbrace în hârtie igienică și să-l prezinte juriului. La proba scrisă, echipajele au avut de răspuns (în scris) la opt chestiuni citite la microfon de Krisztina și echipa sa. Cu proba de karaoke în sală s-a dezlănțuit un show de zile mari, care a continuat și după retragerea juriului pentru deliberare.
Premierea și „bătaia” cu frișcă
Momentul cel mai așteptat a fost cel al premierii. Toate echipajele au fost răsplătite cu diplome și micii atenții, iar ocupanții primelor trei premii, cu torturi de frișcă și ciocolată. Premiul Iechipajul clasei a X-a I: prof. Agoston Palko Emese, Ungvari David, Szucs Eddy, Balajti Istvan și Kocs Krisztian; premiul IIclasa a XI-a J: prof. Gal Gabriella, Nagy Bernadett, Varga Orsolya, Molnar Hortenzia și Kulcsar Timea; premiul III – clasa a X-a H: prof. Kanalas Brigitta, Ujlaki Barby, Szappanos Brigitta, Sebestyen Brigitta și Parti Nancy; locul IV (mențiune)echipajul clasei a IX-a J: prof. Gyulai Andrea, Toth Dorottya, Horvath Betti, Leac Roberta și Dienes Brigitta.
Președintele Consiliului elevilor, Fekete Agnes, ține să felicite concurenții (elevi și profesori) și să mulțumească sponsorilor pentru sprijin: King Art, Roma, Hobby Libri, Dekor Mania, Ketyere Hobby și Cafe Mocca. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (114 poze), accesați Galeria foto: Bal mascat pentru alungarea iernii (I). 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:11 Ora de vară a Europei de Est