Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Calitate și performanță la Grupul Școlar Industrial Șuncuiuș

În premieră absolută – Cartea școlii

Calitate și performanță la Grupul Școlar Industrial Șuncuiuș

Vorbim și în anul 2011 la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș despre tradiția unor rezultate de excepție obținute prin muncă și dăruire din partea elevilor, a cadrelor didactice (respectiv a conducerii unității).

Pentru perioada 1990 – 2010, „Cartea școlii” reprezintă ilustrarea cvasicompletă a performanțelor dobândite printr-o multitudine de activități vizând planul curricular, precum și cel extracurricular.
Lucrarea este structurată într-un volum principal de tip monografie statistică și două „Anexe” (care cuprind rezultatelor obținute: diplome, cupe, medalii, precum și reflectarea succeselor unității noastre în presa bihoreană).
Editarea acestei „Cărți a școlii” a prilejuit un moment de reflecție asupra valorilor școlii noastre, dar și un nou elan pentru acțiunile viitoare. Avem conștiința faptului că trecutul plin de performanțe notabile la nivel județean și național ne obligă la rezultate cel puțin pe măsura celor obținute anterior.
I. Activități din școală – curriculare și extracurriculare
1.Proiectul școlar „Fotografia” (ediția a II-a) – GRI Șuncuiuș și C.T. Vadu Crișului, premii - gimnaziu: locul I - Caba Lorena, locul II - Paul Lelea; liceu: locul I - Popa Marcel, locul II - Ilinca Straton și Grecu Răzvan, locul III - Ilinca Straton, Grecu Răzvan, Rada Bogdan  (prof. coordonator – Straton Livia)
2.Proiectul școlar „Arta - mai aproape de școală”, activități în cadrul proiectului: Realizarea stației radio a școlii ,,RADIO GSS LIVE”; concurs ,,S-Star: MUSIC & FASHION” (ediția a II-a); expoziție fotografie; concurs prezentare de fotografie (echipa de proiect: prof. Straton Livia – coordonator, prof. Bodea Camelia, Straton Radu, Bodea Călin – membri).
3.Proiectul educațional ,,Le Noel en France” – format din două secțiuni: piesă de teatru și concurs (prof. coordonator - Pelle Andrada)
4.Participare la proiectul ,,Dulce Românie, suflet românesc”, la secțiunile Limba și literatura română și Educație plastică, proiect inițiat de Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea; premii obținute: premiul I - Haragoș Alexandru, Olah Antonio, Ungur Emanuela (înv. Straton Monica); Þârlea Luana, Matei Darius (înv. Toderaș Liliana); Cordunean Casandra, Suciu Larisa (înv. Fora Zorica); Coroiu Eliza (înv. Lazău Livia).
5.Concursul „Cangurul lingvist” (franceză – noiembrie 2011), rezultate: locul I - Negruț Rareș (cls. IV), loc. II - Sâmpălean Claudia (cls. IV), loc. III Straton Ilinca (cls. X)
6.Concursul „Cangurul lingvist” (Poveștile Cangurului), rezultate locul I - Meșter Manuela (cel mai mare punctaj din județul Bihor, la liceu)
7.Concursul ,,Scoli pentru un viitor verde” (ediția a II-a, 2011) – activități ecologice la două secțiuni: DOXI și TERRA MAGAZIN (prof. coordonator - Teușdea Nicolae, membri: Toderaș Dumitru, Diana Tonț, Cristina Danciu și Dănuț Gabor).
8.Activități educative realizate cu elevii claselor I-IV:
*„Ziua tuturor românilor” – 1 Decembrie
*„Copilăria văzută prin ochi de copil”
*„Cu mască - fără mască – Halloween”
(înv.: Straton Monica, Lazău Livia, Toderaș Liliana, Fora Zorica, Matiu Florica și Ianc Florina)
9.Realizarea revistelor școlare „Noi” (revistă tip magazin, coordonator - prof. Straton Livia) și „Candela” (revistă religioasă, coordonator - prof. Popa Sandu)
10.Parteneriat educațional cu școlile „George Coșbuc” din Sighet, Școala nr. 2 din Timișoara și Școala nr. 21 din Sibiu. 
II. Rezultate la olimpiade și concursurile școlare
1.Olimpiada de limba franceză (etapa pe județ): locul III - Bulzan Giulia, cls. VIII, mențiune - Ianc Anca, cls. VIII (prof. coordonator - Pelle Andrada); mențiune - Lazău Alexandra, Petruș Maria, cls. VII; mențiune - Grecu Răzvan, cls. XI (prof. coordonator - Gălășel Elena).
2.Olimpiada de limba engleză (etapa pe județ): locul III - Grecu Răzvan, cls. XI, mențiune - Popa Marce, cls. XI (prof. coordonator - Straton Livia)
3.Concursul CIA - concurs de informatică aplicată (etapa pe județ): mențiune - Petru Dana, cls. VIII.
4.Concursuri pe echipaje
*Locul I la etapa națională ,,Cupa DHS” – Deva – circulație rutieră (Bodea Patricia, Cătană Andrea, Stiop Șerban, Gavriluț Raul)
*Locul I la etapa pe județ la concursul ,,Educația rutieră – educație pentru viață” și mențiune la etapa națională; locul I la etapa națională - Bodea Patricia – proba individuală de parc școală.
5.Concursuri interjudețene de circulație rutieră
*Mențiune la Cupa Caraș Bocșa – jud. Caraș Severin
*Mențiune la Trofeul Coresi - rgoviște (prof. coordonatori – Matei Virgil și Bodea Emil)
6.Concursul ,,Prietenii pompierilor” mențiune la etapa pe județ (prof. coordonator - Ardeleanu Ionel)
7.Concursul „Sanitarii pricepuți”
mențiune pe județ (prof. Venter Angelica)
8.Concursuri sportive
*Locul I - la etapa pe județ – handbal fete liceu – Oradea
*Locul III – la etapa pe zonă – handbal fete liceu – Baia Mare
*Locul II – la etapa pe județ – handbal fete gimnaziu
*Locul II – la etapa pe județ – fotbal fete ciclul primar
*Locul II – la etapa pe județ – fotbal băieți ciclul gimnazial (prof. coordonator, Matei Virgil – directorul școlii)
*Locul I – la etapa pe județ, fotbal băieți ciclul primar
*Mențiune – la etapa pe zonă, fotbal băieți ciclul primar.
(Straton Radu și Bodea Călin)
După fapte și răsplată!
Felicitări elevilor și dascălilor Grupului Școlar Industrial din Șuncuiuș care ne-au obișnuit cu asemenea rezultate de top județean și național; felicitări domnului director, prof. Virgil Matei, pentru Cartea școlii , o premieră absolută în învățământul bihorean, dar nu numai! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Calitate și performanță la Grupul Școlar Industrial Șuncuiuș.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:32:27 Ora de vară a Europei de Est