Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

”Viitor fără frontiere – Borderless Future – BOFU”

Proiectul

”Viitor fără frontiere – Borderless Future – BOFU”

În data de 15.12.2011 începând cu orele 10.00 Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea organizează în sala de conferință a Hotelului Continental Forum Oradea o conferință de presă cu ocazia încheierii Proiectului comun de formare pentru Poliția de Frontieră cu titlul ”Viitor fără frontiere – Borderless Future – BOFU”.

La conferința de încheiere a proiectului sunt invitați partenerii de proiect, reprezentanți ai presei și reprezentanți ai părților implicate în derularea proiectului. Proiectul a fost finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007 – 2013 „Două țări, un scop, succes comun”.
Reprezentanții Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea astfel:
Comisar șef de pol. OVIDIU STANCIU – directorul școlii și manager de proiect
Comisar șef de pol. IONEL HOTNOGA - directorul adjunct – asistent manager
Comisar șef de pol. FLORIN OPRIȘ - directorul adjunct – manager financiar
Comisar de pol. KISS ETELKA – profesor, translator
Comisar de pol. MOLDOVAN VALERIAN – profesor
Comisar de pol. CURA MARIUS -  ofițer relații internaționale
Reprezentanții Școlii Medii de Ordine Publică din Szeged  - Ungaria
Colonel de pol.  BARDOCZ CSABA -  directorul școlii, manager de proiect
Domnul CSAPO ADAM -  asistent manager de proiect
Locotenent de pol.  KORONDI ALEXANDRA -  translator
Locotenent de pol.  HOTVATH ZOLTAN - profesor
Principalele date și obiective ale proiectului
Titlul proiectului: „Viitor fără frontiere” - Program de pregătire pentru Poliția de Frontieră
Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013, aprobat de Comitetul Comun de Selecție
Acronim: BOFU
Perioada de implementare: 01.01.2011-31.12.2011
Obiectiv general:
Să contribuie la obiectivele prevăzute în Programul de Cooperare: apropierea persoanelor, comunităților și agenților economici din zona de frontieră pentru a facilita dezvoltarea comună a zonei de cooperare, bazându-se pe avantajele cheie specifice regiunii de graniță.
Elaborarea în comun a unor modele educaționale pentru formarea polițiștilor și a polițiștilor de frontieră;
Utilizarea celor mai bune practici ale Statelor membre UE și pregătirea în domeniul supravegherii frontierei și al intervențiilor polițienești la frontieră, pe baza regulamentelor UE și Schengen în vigoare.
Obiective specifice:
Proiectul BOFU se înscrie pe Axa prioritară 2 - Întărirea coeziunii sociale și economice în regiunea de graniță. Obiectivul general al axei prioritare este de a intensifica competitivitatea economică a regiunii prin dezvoltarea mediului de afaceri și îmbunătățirea calității resurselor umane.
Crearea unei rețele transfrontaliere a instituțiilor de învățământ polițienesc, la nivel individual și instituțional;
Elaborarea de programe de formare de specialitate, schimburi în aria educabililor dar și al personalului din operativ;
Cooperarea pe piața forței de muncă și a educației, dezvoltarea în comun a competențelor și cunoștințelor.
Grupul țintă:
Regiunea Câmpiei de Sud a Ungariei – județul Csongrad și Regiunea de vest a României, județul Bihor, mai exact orașele Szeged și Oradea.
Personalul care își desfășoară activitatea în cadrul MAI, funcționari cu competențe de ordine și siguranță publică, elevi.
Pachete de activități care s-au desfășurat
 Program de transfer de cunoștințe in cadrul schimbului de elevi - 6 activități
Curs de limbă maghiara la Oradea si limba romana la Szeged-2 module – 60 persoane
Activitate practică comună la frontieră -  1 sesiune  - 50 elevi din fiecare școala prin care s-au executat exerciții tactice de supraveghere și control a frontierei, combaterea migrației și a infracționalității transfrontaliere.
Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea
Purtător de cuvânt – Comisar de poliție MICHEȘ EUGEN

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:59 Ora de vară a Europei de Est