Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Dumenzeu este cu noi!”

La Salonta

„Dumenzeu este cu noi!”

„Iată, Fecioara va fi însărcinată, va naște un Fiu, și-i vor pune numele Emanuel”, care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi”. Vestea bună din Evanghelia după Matei a Noului Testament, proorocită de Isaia în Sfânta Scriptură a Vechiului Testament (Isaia 7:14) a însuflețit cu har de binecuvântare comunitatea baptistă din Bihor și Ungaria.

În cadrul serviciului divin de duminică seara, timp de trei ore, peste 400 de suflete s-au regăsit în Biserica creștină baptistă „Betel” din Salonta, împărtășind bucuria Nașterii Domnului Isus Hristos. Colinde, rugăciuni și îndemnuri pline de har, muzică divină și spirit tineresc au însuflețit Adunarea creștină reunită în numele și pentru slava lui Dumnezeu. Gazdele evenimentului creștin au fost baptiștii din Salonta, păstoriți de frații Aurel Galchiș, Ioan Marișcaș și Florin Cociubei. Oaspeții au adus daruri pline de iubire la ieslea Pruncului Isus Hristos, iar jertfa duhovnicească de laudă și cântare a tinerilor a fost închinată gloriei Tatălui Ceresc. Au slujit Domnului, în grupuri de laudă și închinare, prin cântec, psalmi și poezie, alături de tinerii creștini salontani, peste 150 de tineri din bisericile creștine baptiste din Micherechi (Ungaria), din Biserica „Shalom” Oradea, păstorită de Nicușor Curpaș, din localitățile Tinca (Biserica „Emanuel”, păstorită de Dorin Simu), Tulca (pastor Gheorghe Chișe), Tămașda (pastor Petrică Crețu), Petid (pastor Mihai Balint), Avram Iancu (pastori Mihai Cociubei și Flaviu Tocai), Hidișelu de Sus (pastor Cristi Vidican), Codru (pastor Cristian Bunta) și mulți alții. Păstorii au semănat, în scurte cuvântări, Vestea Bună a Evangheliei lui Isus Hristos. „Fericirea sufletului nostru să fie asemenea Mariei care a zis: «Sufletul meu mărește pe Domnul și mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu, pentru că a privit spre starea smerită roabei Sale…» (Luca 1:46-48). De sărbători și în toate zilele vieții noastre să fim smeriți purtători de Dumnezeu”, a fost îndemnul pastorului Dorin Simu. Bucuria creștinilor bihoreni a fost împărtășită și de Radu Þîrle, președintele Consiliului Județean Bihor, alături de soția Daniela. (Sorin PETRACHE)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:55:44 Ora de vară a Europei de Est