Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Darurile Moșului pentru angajații Primăriei Oșorhei

După faptă și răsplată

Darurile Moșului pentru angajații Primăriei Oșorhei

Vineri (23 decembrie 2011), Moș Crăciun s-a oprit din drumul său la Primăria Oșorhei (răspunzând astfel mesajului adresat de conducerea Primăriei, primar – Ioan Pop, viceprimar – Ioan Gligor).

La ora 10, el a sosit în gară, de unde a fost adus de o trăsură specială până la Primărie, unde îl așteptau toți preșcolarii din grădinițele comunei, împreună cu educatoarele și părinții.
Înainte să se arate, însă, copiilor și să dea ochii cu primarul și viceprimarul, Moșul s-a abătut pe la sala de consiliu a Primăriei (care este situată în curte, în spate). Aici, sub bradul împodobit, a lăsat pachete pentru conducere și angajații instituției, precum și câteva sticle de șampanie. Pe scaunul domnului primar Ioan Pop a lăsat un mesaj:
Onor conducerii Primăriei Oșorhei,
Dlui primar Ioan Pop, dlui viceprimar Ioan Gligor,
V-am urmărit cu atenție toate faptele și împlinirile de peste an, consemnate și pe site-ul ovidan.ro, și tare m-am bucurat văzând că acordați o mare atenție copiilor, cele mai iubite flori ale comunității. Pentru ei face și Moșul atâtea sacrificii, ca să-i bucure, să-i încurajeze, să-i ambiționeze să muncească și să facă fapte bune.
Chiar și în vreme de criză, la cea de-a III-a ediție a Zilelor comunei, v-ați ținut de cuvânt și ați finalizat mai multe obiective propuse. Vineri (17 iunie 2011), ați inaugurat grădinița, școala, parcul de joacă și terenul de sport din Fughiu (investiție de peste 3,5 miliarde, din care 2,5 miliarde din bugetul local și un miliard cu sprijinul senatorului Popa Cornel și al deputatului Lakatos Peter).
A doua zi, sâmbătă, a fost inaugurat și sfințit localul Grădiniței (cu program prelungit) din Oșorhei. La Căminul Cultural din Oșorhei, a avut loc decernarea diplomelor de merit acordate (în premieră) profesorilor pensionari care și-au desfășurat activitatea didactică exclusiv în comuna Oșorhei (Floarea Pavel, Nagy Margareta, Rodica Lucia Botiș și Dimitrie Pavel – 17 ani director al Școlii din Oșorhei, distins cu medalia Muncii și titlul de Profesor fruntaș). După ani și ani, celor patru profesori li s-a pregătit un moment emoționant, de recunoaștere a meritelor și de înaltă apreciere a misiunii lor pe care au îndeplinit-o cu cinste.
Așadar, Moșul vede și știe tot!
Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, tot la Căminul Cultural, ați organizat festivități de „Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural”, în cadrul proiectului „Veșnicia s-a născut la sat”.
Cu acest prilej ați cinstit femeile din mediul rural care se implică în viața economică, socială și culturală a comunității, care transmit și popularizează datinile, tradițiile și obiceiurile...
Nu mai departe de ieri (joi, 22 dec. 2011), ați susținut financiar proiectul educațional județean derulat de Școala din Oșorhei, în parteneriat cu cinci școli din județ (școlile din Căbești, Husasău de Criș, Ineu de Criș, Roșia și Săcădat), proiectul „Tradiții folclorice românești între trecut și modernitate”, iar pentru a le face o surpriză de proporții copiilor din cele șase sate, ați plătit acei figuranți de circ să-i bine dispună la început de activitate...
Prin urmare, Moșul a fost pe deplin îndreptățit să lase aceste atenții sub brad pentru o conducere vrednică de toată cinstea și lauda, dar și pentru angajații instituției.
Moșul vă urează Sărbători binecuvântate și un an 2012 măcar la fel de rodnic!”
Am citat din mesajul Moșului.
Cu adevărat, Moșul le știe pe toate, iar la ora adevărului răsplătește pe orișicine, fără părtinire, fără deosebire de religie sau culoarea politică. Măsura lui sunt doar faptele... care vorbesc! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Darurile Moșului pentru angajații Primăriei Oșorhei. 

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:51:35 Ora standard a Europei de Est