Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
18 septembrie 2024

2.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională 2024 și 5.000 de lei pentru cei cu medii maxime la BAC 2024 – proiect adoptat de Guvern / Sumele sunt aceleași din 2022

Proiectul care prevede ca elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 să primească 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la examenul național de Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei, este pe ordinea de zi în Guvern.
Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2024 și la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.
Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) a fost adoptat în ședința de Guvern, miercuri, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...


2 septembrie 2024

Toți inspectorii școlari generali din țară, convocați la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, la trei zile de consfătuiri, pe 4-6 septembrie – surse

Toți inspectorii școlari generali (ISG) din inspectoratele școlare sunt convocați pentru trei zile de consfătuiri la Poiana Brașov de ministra Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro.
Șefii inspectoratelor școlare județene (ISJ) și din Municipiul București (ISMB), numiți politic după Pixiada din luna august – despre care a scris aici pe larg Edupedu.ro, vor merge la Poiana Brașov pe 4-6 septembrie.


Mai mulți secretari de stat din Ministerul Educației și ministra Ligia Deca se vor întâlni cu inspectorii școlari generali în format fizic, mai arată sursele citate.

Potrivit surselor noastre, consfătuirile de 3 zile vor avea loc la Hotel Șoimul din Poiana Brașov.


Pentru inspectorii școlari generali adjuncți, întâlnirile cu oficiali din Ministerul Educației se vor organiza online, de pe 3 până după 20 septembrie, după graficul transmis în inspectoratele școlare.

Deca nu a mai organizat până acum astfel de întâlniri cu inspectorii școlari generali care să dureze mai mult de o zi.

Ligia Deca a mai organizat o conferință cu inspectorii școlari generali în format fizic și în anul școlar trecut, la București, în octombrie 2023.

Atunci, erau pe ordinea de zi bursele școlare, transportul elevilor, digitalizarea evaluărilor naționale și organizarea noilor direcții județene de învățământ preuniversitar (DJIP).
Edupedu.ro a scris la mijlocul lunii august că începe Pixiada, sezonul numirilor din pix ale inspectorilor și directorilor de școli: peste 2.500 de persoane au fost puse de politicieni sau reconfirmate în conducerile școlilor și ISJ-urilor.

Recent, Ligia Deca l-a schimbat din pix pe inspectorul școlar general PNL Cătălin Canciu cu Cici Bolovan, tot de la PNL, președinta organizației județene de femei a partidului.

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar
Concursul pentru șefia inspectoratelor școlare, profund politizate, nu se organizează nici în acest an. Ligia Deca: “Eu îmi doresc profesionalizarea managementului la nivelul inspectoratelor”, dar după adoptarea legilor
Consfătuirile naționale pe discipline școlare au loc online, în perioada 1-30 septembrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației...

Darurile Moșului pentru angajații Primăriei Oșorhei

După faptă și răsplată

Darurile Moșului pentru angajații Primăriei Oșorhei

Vineri (23 decembrie 2011), Moș Crăciun s-a oprit din drumul său la Primăria Oșorhei (răspunzând astfel mesajului adresat de conducerea Primăriei, primar – Ioan Pop, viceprimar – Ioan Gligor).

La ora 10, el a sosit în gară, de unde a fost adus de o trăsură specială până la Primărie, unde îl așteptau toți preșcolarii din grădinițele comunei, împreună cu educatoarele și părinții.
Înainte să se arate, însă, copiilor și să dea ochii cu primarul și viceprimarul, Moșul s-a abătut pe la sala de consiliu a Primăriei (care este situată în curte, în spate). Aici, sub bradul împodobit, a lăsat pachete pentru conducere și angajații instituției, precum și câteva sticle de șampanie. Pe scaunul domnului primar Ioan Pop a lăsat un mesaj:
Onor conducerii Primăriei Oșorhei,
Dlui primar Ioan Pop, dlui viceprimar Ioan Gligor,
V-am urmărit cu atenție toate faptele și împlinirile de peste an, consemnate și pe site-ul ovidan.ro, și tare m-am bucurat văzând că acordați o mare atenție copiilor, cele mai iubite flori ale comunității. Pentru ei face și Moșul atâtea sacrificii, ca să-i bucure, să-i încurajeze, să-i ambiționeze să muncească și să facă fapte bune.
Chiar și în vreme de criză, la cea de-a III-a ediție a Zilelor comunei, v-ați ținut de cuvânt și ați finalizat mai multe obiective propuse. Vineri (17 iunie 2011), ați inaugurat grădinița, școala, parcul de joacă și terenul de sport din Fughiu (investiție de peste 3,5 miliarde, din care 2,5 miliarde din bugetul local și un miliard cu sprijinul senatorului Popa Cornel și al deputatului Lakatos Peter).
A doua zi, sâmbătă, a fost inaugurat și sfințit localul Grădiniței (cu program prelungit) din Oșorhei. La Căminul Cultural din Oșorhei, a avut loc decernarea diplomelor de merit acordate (în premieră) profesorilor pensionari care și-au desfășurat activitatea didactică exclusiv în comuna Oșorhei (Floarea Pavel, Nagy Margareta, Rodica Lucia Botiș și Dimitrie Pavel – 17 ani director al Școlii din Oșorhei, distins cu medalia Muncii și titlul de Profesor fruntaș). După ani și ani, celor patru profesori li s-a pregătit un moment emoționant, de recunoaștere a meritelor și de înaltă apreciere a misiunii lor pe care au îndeplinit-o cu cinste.
Așadar, Moșul vede și știe tot!
Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, tot la Căminul Cultural, ați organizat festivități de „Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural”, în cadrul proiectului „Veșnicia s-a născut la sat”.
Cu acest prilej ați cinstit femeile din mediul rural care se implică în viața economică, socială și culturală a comunității, care transmit și popularizează datinile, tradițiile și obiceiurile...
Nu mai departe de ieri (joi, 22 dec. 2011), ați susținut financiar proiectul educațional județean derulat de Școala din Oșorhei, în parteneriat cu cinci școli din județ (școlile din Căbești, Husasău de Criș, Ineu de Criș, Roșia și Săcădat), proiectul „Tradiții folclorice românești între trecut și modernitate”, iar pentru a le face o surpriză de proporții copiilor din cele șase sate, ați plătit acei figuranți de circ să-i bine dispună la început de activitate...
Prin urmare, Moșul a fost pe deplin îndreptățit să lase aceste atenții sub brad pentru o conducere vrednică de toată cinstea și lauda, dar și pentru angajații instituției.
Moșul vă urează Sărbători binecuvântate și un an 2012 măcar la fel de rodnic!”
Am citat din mesajul Moșului.
Cu adevărat, Moșul le știe pe toate, iar la ora adevărului răsplătește pe orișicine, fără părtinire, fără deosebire de religie sau culoarea politică. Măsura lui sunt doar faptele... care vorbesc! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Darurile Moșului pentru angajații Primăriei Oșorhei. 

Trimite email
vineri, 1 noiembrie 2024, 01:47:57 Ora standard a Europei de Est