Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Darurile Moșului pentru angajații Primăriei Oșorhei

După faptă și răsplată

Darurile Moșului pentru angajații Primăriei Oșorhei

Vineri (23 decembrie 2011), Moș Crăciun s-a oprit din drumul său la Primăria Oșorhei (răspunzând astfel mesajului adresat de conducerea Primăriei, primar – Ioan Pop, viceprimar – Ioan Gligor).

La ora 10, el a sosit în gară, de unde a fost adus de o trăsură specială până la Primărie, unde îl așteptau toți preșcolarii din grădinițele comunei, împreună cu educatoarele și părinții.
Înainte să se arate, însă, copiilor și să dea ochii cu primarul și viceprimarul, Moșul s-a abătut pe la sala de consiliu a Primăriei (care este situată în curte, în spate). Aici, sub bradul împodobit, a lăsat pachete pentru conducere și angajații instituției, precum și câteva sticle de șampanie. Pe scaunul domnului primar Ioan Pop a lăsat un mesaj:
Onor conducerii Primăriei Oșorhei,
Dlui primar Ioan Pop, dlui viceprimar Ioan Gligor,
V-am urmărit cu atenție toate faptele și împlinirile de peste an, consemnate și pe site-ul ovidan.ro, și tare m-am bucurat văzând că acordați o mare atenție copiilor, cele mai iubite flori ale comunității. Pentru ei face și Moșul atâtea sacrificii, ca să-i bucure, să-i încurajeze, să-i ambiționeze să muncească și să facă fapte bune.
Chiar și în vreme de criză, la cea de-a III-a ediție a Zilelor comunei, v-ați ținut de cuvânt și ați finalizat mai multe obiective propuse. Vineri (17 iunie 2011), ați inaugurat grădinița, școala, parcul de joacă și terenul de sport din Fughiu (investiție de peste 3,5 miliarde, din care 2,5 miliarde din bugetul local și un miliard cu sprijinul senatorului Popa Cornel și al deputatului Lakatos Peter).
A doua zi, sâmbătă, a fost inaugurat și sfințit localul Grădiniței (cu program prelungit) din Oșorhei. La Căminul Cultural din Oșorhei, a avut loc decernarea diplomelor de merit acordate (în premieră) profesorilor pensionari care și-au desfășurat activitatea didactică exclusiv în comuna Oșorhei (Floarea Pavel, Nagy Margareta, Rodica Lucia Botiș și Dimitrie Pavel – 17 ani director al Școlii din Oșorhei, distins cu medalia Muncii și titlul de Profesor fruntaș). După ani și ani, celor patru profesori li s-a pregătit un moment emoționant, de recunoaștere a meritelor și de înaltă apreciere a misiunii lor pe care au îndeplinit-o cu cinste.
Așadar, Moșul vede și știe tot!
Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, tot la Căminul Cultural, ați organizat festivități de „Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural”, în cadrul proiectului „Veșnicia s-a născut la sat”.
Cu acest prilej ați cinstit femeile din mediul rural care se implică în viața economică, socială și culturală a comunității, care transmit și popularizează datinile, tradițiile și obiceiurile...
Nu mai departe de ieri (joi, 22 dec. 2011), ați susținut financiar proiectul educațional județean derulat de Școala din Oșorhei, în parteneriat cu cinci școli din județ (școlile din Căbești, Husasău de Criș, Ineu de Criș, Roșia și Săcădat), proiectul „Tradiții folclorice românești între trecut și modernitate”, iar pentru a le face o surpriză de proporții copiilor din cele șase sate, ați plătit acei figuranți de circ să-i bine dispună la început de activitate...
Prin urmare, Moșul a fost pe deplin îndreptățit să lase aceste atenții sub brad pentru o conducere vrednică de toată cinstea și lauda, dar și pentru angajații instituției.
Moșul vă urează Sărbători binecuvântate și un an 2012 măcar la fel de rodnic!”
Am citat din mesajul Moșului.
Cu adevărat, Moșul le știe pe toate, iar la ora adevărului răsplătește pe orișicine, fără părtinire, fără deosebire de religie sau culoarea politică. Măsura lui sunt doar faptele... care vorbesc! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Darurile Moșului pentru angajații Primăriei Oșorhei. 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 20:55:44 Ora de vară a Europei de Est