Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Carmen și Marcel – Miss și Mister boboc

Miercuri, Cristina Rus și Akcent la Balul studenților orădeni

Carmen și Marcel – Miss și Mister boboc

Miercuri (14 noiembrie 2007), o seară de pomină la „No Problem”. Liceenii își iau liber, iar ringul e luat cu asalt de 22 de boboci studenți.
Un univers bogat și viu colorat, de la gunoieri la campioni, domnițe elegante și domni stilați, artiști de marcă și o atmosferă de vis au fost notele definitorii ale balului studențesc de la „No Problem”.

O organizare ca la carte, cu probe incitante
Pentru cea de-a IV-a ediție a UNIFEST, Asociația Studenților din Universitatea Oradea (ASUO) s-a întrecut pe sine în organizarea celui mai reușit bal studențesc. Prezentarea bobocilor și probele de concurs au demonstrat imaginație, ingeniozitate și originalitate. Lucrurile banale și situațiile neașteptate au avut mare efect privite din unghiuri diferite și bine regizate, reușita fiind dată de farmecul prezentării. S-a intonat imnul, s-a făcut reclamă și antireclamă unor perechi de boboci, reclamă la mere și hârtia igienică, au fost găsite motive pentru a (nu) te lăsa de fumat și a folosi un vibrator, cu umor fin și ironie subtilă, bobocii și-au vârât nasul și în politică, au recitat versuri patriotice, au compus un text de dragoste și au interpretat un cântec de leagăn…Vă puteți lesne imagina ce a ieșit! Dansul a fost personalizat, iar scenetele au avut sare și piper, umor cât cuprinde imaginația, costumație corespunzătoare rolului, un limbaj potrivit și un joc de scenă adecvat, toate spre a oferi momente de relaxare totală, zâmbete și veselie. Mari actori  pe mica scenă în situații comice: zugravi cu diplome universitare, frumoasa Crăciuniță a Moșului, Moșul cu bebelușele pe genunchi, îndrăgostita și pompierul cu suflet mare și apă din belșug, taximetristul, soția și „cadâna”de la Spălătoria auto, piranda și polițistul iubăreț, omul de afaceri, secretara și teroristul, elevul și profesoara, Levi și gunoierii campioni într-un show televizat…
Artiștii locali și vedetele invitate
Organizatorii balului au avut invitați puțini, dar buni, care au făcut spectacol (de calitate). Carmen Popa (membru al trupei M&Q) a scos pe scenă trupa sa – Inovation – cu un număr de dans bine primit de public, iar Levi și M&Q și-au demonstrat valoarea internațională într-un spectacol de lumină și culoare, ritm și frumusețe, vrajă și exuberanță!
Cristina Rus și cele două dansatoare s-au dăruit total prin farmec(e) și frumusețe, înnebunind bobocii. Până și Moșul s-a lăsat fermecat de vrăjitoarea blondă! Bobocii (și nu numai) s-au pozat cu Gabi, Cristina și Raluca, le-au sărutat și îmbrățișat.
Odată electrizați, bobocii și spectatorii au ținut-o într-o veselie și la recitalul băieților de la Akcent (Adrian Sana, Mihai Gruia, Sorin Brotnei și Marius Nedelcu). Ei au reușit să zăpăcească mințile fetelor și să le fure inima (chiar dacă „nu au bani de bilet”, după cum declară ei înșiși peste tot, în gura mare, și fără sfială) cu „Prima iubire”, Dragoste de închiriat” și „Dragostea din Tei”…
Cu alte cuvinte, vedetele și trupele locale invitate au confirmat, prezentatorii (Mădălina și Tudor) au excelat, bobocii au concurat și câștigat, organizatorii (ASUO, alde Raluca și Radu, ex-gojdiștii, și toată trupa…) au bravat, iar publicul s-a distrat.
Înaltele titluri au fost cucerite cu știință, frumusețe și pasiune de doi economiști – Carmen Popa și Marcel Cozma (de la Științe Economice).
Să mai spunem că la regalul semnat de ASUO și frumoșii boboci au fost prezenți și destui profesori, în frunte cu rectorul Cornel Antal. Frumos gestul, admirabil balul!
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Carmen și Marcel – Miss și Mister boboc.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:20 Ora de vară a Europei de Est