Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Diseminarea proiectelor internaționale

Joi, masă rotundă pentru

Diseminarea proiectelor internaționale

Grupul Școlar „Ioan Bococi” din Oradea a organizat joi ,8 decembrie 2011, o masă rotundă, cu tema „Proiectele europene - dimensiune europeană a educației” pentru diseminarea proiectelor derulate, și lansarea unui nou proiect Grundtvig aprobat în 2011.

La evenimentul au participat invitați din partea I.S.J. Bihor (dna inspector Rodica Turcaș și dl inspector Florin Negruțiu), de la Prefectura Bihor (dl Mircea Moldovan, Serviciul Integrare Europeană), Uniunea Femeilor Bihor (dna Voichița Raț), Asociația Femeilor Ortodoxe (dna Viorica Cherteș), directori sau reprezentanți ai unităților școlare partenere, C.T. „Dimitrie Leonida” (dna director Daniela Vîlceanu), C.T. „Traian Vuia” (dl director Dorel Șaitoș și prof. Andreea Roșu), C.T. „Andrei Șaguna” (dna prof. Carmen Matiuța - director adjunct), CSEI nr.1 (dna Lucia Popa – director, prof. Teodora Pantazi - coordonator proiecte, prof. Monica Matiuț), Grădinița nr. 56 – Lotus (dna director Daniela Lukacs), C.N. „Iosif Vulcan” (prof. Claudia Krenek - coordonator SNAC).
Reuniunea a fost deschisă de dna prof. Mihaela Popovici - coordonator de proiecte și director adjunct al Grupului Școlar „Ioan Bococi”, după care, directorul școlii, dna profesor ing. Ileana Varga, a salutat distinșii invitați și a prezentat agenda întâlnirii, scopul și obiectivele; în momentele următoare a fost lansat noul proiect Grundtvig „Widen European CooperAtion Net”. Acest nou proiect cu finanțare europeană este un parteneriat pentru învățare între șapte țări europene, care se va desfășura în perioada 2011-2013, având următoarele obiective: Crearea unei rețele între școli, instituții educaționale și organizații de voluntari *Dezvoltarea educației nonformale și a alternativelor educaționale *Crearea unor resurse educaționale și materiale didactice: metode de predare, CD-uri, cântece, bucăți muzicale  *Motivarea persoanelor dezavantajate  *Organizarea unor concerte, măsurând succesul dialogului intercultural prin muzică *Implicarea și sensibilizarea instituțiilor și comunității locale *Emiterea unui certificat final (portofoliu de competențe) fiecărui cursant.
S-a continuat cu prezentarea proiectului Grundtvig „Dezvoltarea unei clase virtuale multiculturale”, un parteneriat pentru învățare început în 2010, având ca obiectiv principal dezvoltarea de lecții virtuale folosind platform Moodle. Cu acest prilej s-a făcut diseminarea ultimei reuniuni de proiect, desfășurate în Turcia, la Ankara, în perioada 24-29 octombrie 2011, și a proiectelor Comenius și Leonardo da Vinci   care au fost finalizate în 2011: * proiectul Comenius „We are different….but still we are the same” derulat în perioada 2009-2011, un parteneriat multilateral între 10 școli din opt țări europene pe tema „Cetățeniei europene și a dimensiunii europene *proiectul Leonardo da Vinci VetPro „Îmbunătățirea calității prin promovarea metodelor noi de predare- învățare” adresat specialiștilor de la Grupul Școlar „Ioan Bococi”, derulat în perioada 24-30 martie 2011, în Irlanda de Nord, Londonderry. La stagiul de perfecționare au participat 10 ingineri și maiștri instructori din școală, care au obținut Certificatul EuropassMobility.
După prezentarea acestor patru proiecte ale Grupului Școlar „Ioan Bococi”, finanțate de Comisia Europenă prin intermediul ANPCDEFP, dl Mircea Moldovan a prezentat proiectul european derulat de Prefectura Bihor „Ghișeu unic pentru eliberarea avizelor necesare proiectelor europene”. În cadrul discuțiilor care au urmat s-a realizat un schimb de bune practici între I.S.J. Bihor, Prefectură și unitățile de învățământ reprezentate la masa rotundă fiind evidențiate modul de implementare, dimensiunea europeană, precum și beneficiile instituționale obținute.
Colindători, membri ai Ansamblului folcloric „Lioara”, coordonat de prof. Mihaela Șumălan, ne-au încântat cu un buchet de colinde tradiționale. (Mihaela Popovici & Ovidiu Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Diseminarea proiectelor internaționale.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:19 Ora de vară a Europei de Est