Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Împreună de Ziua țării” – ediția a II-a

Miercuri, la C. N. „Mihai Eminescu”

„Împreună de Ziua țării” – ediția a II-a

Pentru marcarea Zilei Naționale a României, prof. Cristina Marian și Daniela Duma de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea au invitat elevii claselor a IV-a din municipiul Oradea la cea de-a II-a ediție a concursului „Împreună de Ziua țării”.

Competiția s-a desfășurat miercuri (30 noiembrie 2011), în sala festivă a colegiului și a reunit trei echipaje concurente: de la școlile „Oltea Doamna”, „Nicolae Bălcescu” și „Dimitrie Cantemir”. Elevii clasei a IV-a de la colegiul gazdă (îndrumați de prof. Mirela Bar și Mariana Codoreanu) au pregătit, în afara concursului, desene tematice de Ziua Națională, lucrările urmând să fie jurizate de membrii celor trei echipaje aflate în concurs.
În deschiderea competiției, directorul colegiului, doamna profesor Maria Onița, avea să salute concurenții, dascălii, dar și susținătorii acestora, cu toții îmbrăcați în ținute de sărbătoare, îndemnându-i pe școlari să fie mândri de țara (locul) în care s-au născut și să o cinstească prin fapte, manifestând o atitudine demnă, de respect și prețuire a tot ce este valoros în comunitate. În momentele următoare, grupul vocal al școlii, dirijat de prof. Alina Vidican, a înălțat slavă țării în cadrul unui mini recital emoționant. Cei nouă concurenți, câte trei în fiecare echipaj, au fost poftiți să ia loc pe scenă, la mese, să răspundă în scris prin alegerea variantei corecte de răspuns din cele două, trei sau patru oferite. Neluând în seamă cuvântul-cheie (ecvestru), echipajul de la „Nicolae Bălcescu” (Sânziana Jurca, Paul Jurcuț și Cezar Stoica) avea să-și adjudece locul al III-lea.
Au învins cei trei „bărbați” de la „Oltea Doamna”
După alte câteva întrebări de baraj, cu mare greutate, elevii doamnei prof. Maria Pința (George Zaha, Florina Hotea și Tania Man - de la „Dimitrie Cantemir”) au pierdut printre degete „trofeul”, cucerit de elevii dnei profesor Elena Pavel de la Școala „Oltea Doamna”: Rareș Blidar, Iulian Deac și Horea Dobai.
Premiile concursului au fost asigurate de Editura CD Press, iar cocardele au fost oferite de Alexandrina Chelu. Din cele opt desene prezentate în afara concursului, au ieșit victorioase lucrările semnate de Rebecca Balasz și Alexia Pașcalău. La reușita manifestării și-au adus partea lor de contribuție și cei șase „soldați” care au făcut legătura între juriu și combatanți, care s-au ocupat de contabilizarea rezultatelor: Miruna Marian, Elena Găină, Carla și Robert Ignătescu, Șerban Bonchiș și Denisa Rațiu, din clasa a V-a A, elevii dnei profesor Daniela Duma. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Împreună de Ziua țării” – ediția a II-a.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:33:17 Ora de vară a Europei de Est