Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premierea celor 17 copii care au ajuns „olimpici”... la 5 ani!

Ieri, la Grădinița nr. 16 din Oradea,

Premierea celor 17 copii care au ajuns „olimpici”... la 5 ani!

Dna Claudia Timofte, președinte al comitetului de părinți de la Grădinița nr. 16 din Oradea, a invitat ieri (marți, 29 noiembrie 2011) presa locală, la un eveniment deosebit.

„Grădinița îi sărbătorește într-un cadru festiv pe cei 17 copii care au ajuns „olimpici” la 5 ani fiind premiați la diferite concursuri internaționale, naționale, interjudețene, județene cu premii I,II,III și mențiuni.
Inedit și unic în țară este faptul că toți cei 17 copii fac parte din aceeași grupă, reprezentând cu cinste grădinița, orașul, județul, țara la doar 5 ani.
Proiectele și programele s-au desfășurat în anul școlar precedent, sub îndrumarea și coordonarea doamnei educatoare Rodica Balog, iar premiile au fost obținute pe plan artistic, literar și sportiv”, se spune în invitația semnată de comitetul de părinți.
Un palmares impresionant
Când am făcut calculul (pe hârtie), luând fiecare premiant în parte și totalizând, cei 17 premianți s-au făcut 18, pentru că Vlad Deac era absent. Așadar cei 18 copii premianți ai drei educatoare Rodica Balog dețin: un trofeu internațional („Păunașul de aur” – cucerit la Festivalul internațional subotica „Ex Libris” din Serbia), 19 premii I, patru premii II, cinci premii III, nouă premii speciale, 12 mențiuni, trei diplome de onoare, precum și 27 de diplome. Cele 37 de premii, 12 mențiuni, 30 de diplome și un trofeu au fost obținute la festivaluri, concursuri și proiecte internaționale, naționale, interjudețene, județene și locale (municipale); Am amintit festivalul internaționalul din Serbia, dar pe lângă acesta au mai fost 16: proiectul „Un mărțișor - un zâmbet de copil”, festivalul Toamnei orădene, concursul național „Terra e în mâinile noastre” (de la Arad), proiectul interjudețean „De vorbă cu florile”, concursul Kiwanis „Oradea prin ochi de copil”, concursul de dans modern, concursul „Un măr frumos pentru un copil sănătos”, crosul copiilor – de 1 Iunie, concurs de desene – de 1 Iunie, concursul internațional „N. Tonitza” (de la Bârlad), proiectul interjudețean „Șoaptele florilor”, simpozionul național „Copilul creativ dintotdeauna” (de la Arad), concursul național „Copil, bucurie, copilărie” (de la Reșița), concursul internațional „În lumea poveștilor”, Campionii junior park (cros și concurs de desene) – 17 concursuri, festivaluri și proiecte.
Deținătorii impresionantului palmares al grupei pregătitoare sunt: Coita Caterina (6), Copos Anamaria (5), Crețu Anamaria (5), Deac Vlad – absent de la premiere (3), Igna Raul (3), Marian Vlad (4), Pașcalău Diana (4), Petrehele Corina (1), Petruș Miruna (4), Pop Darius (7), Raț Antonia (6), Sime Casian (5), Tarr Pal Vivianne (4), Tărău Radu (5), Tărău Ruxandra (5), Tăut Armin (4), Timofte Andrei (4) și Tirică Timea (5).
„Dar, acestea nu sunt toate rezultatele, pentru că mai așteptăm finalizarea unor concursuri, la care ne putem aștepta și la alte premii, obținute și de ceilalți copii din grupă care acum nu se găsesc pe lista acestor premianți”, ține să precizeze dra educatoare Rodica Balog.
Copiii au fost premiați cu diplome, cărți și dulciuri de către consilierii județeni: Ioan Radu, Viorel Iuhas, Alexandru Retegan, Traian Copil și Mihai Bar, după cum aveam să aflăm de la președintele comitetului de părinți, dna Claudia Timofte.
La premiere au fost invitați și reprezentanții grădiniței coordonatoare nr. 34 (doamna director Cornelia Borz și dna Tamara Nicolae – responsabilul comisiei metodice), colegii din celelalte grupe ale Grădiniței nr. 16 (îndrumați de dnele educatoare: prof. Ileana Duma, Mărioara Chiș și Livia Liscan), părinții copiilor și jurnaliștii. Festivitatea de premiere a fost pusă la cale și dusă la îndeplinire de reprezentanții comitetului de părinți, Claudia Timofte, Dorin Coita și Radu Igna.
Felicitările pentru aceste rezultate strălucitoare le adresăm, în egală măsură, minunaților artiști, drei educatoare Rodica Balog, dar și părinților, artizanii care au apreciat și au susținut efortul depus, talentul și perseverența drei educatoare; un dascăl-apostol care își sfințește locul și își onorează profesia! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (38 de poze) accesați Galeria foto: Premierea celor 17 copii care au ajuns „olimpici”... la 5 ani!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:57:43 Ora de vară a Europei de Est