Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Toamna bucură Săcădatul

Parada Toamnei

Toamna bucură Săcădatul

Luni, 14 noiembrie 2011, într-o zi frumoasă de sfârșit de toamnă, elevii Școlii cu clasele I-VIII din Săcădat - Săbolciu au participat la activitățile finale ale proiectului „Bucuriile Toamnei”.

Proiectul s-a derulat ca un parteneriat între școlile din Săcădat și Săbolciu, implicându-i în diferite activități pe toți elevii celor două școli, atât din ciclul primar, cât și din cel gimnazial. De asemenea, elevilor li s-au alăturat și preșcolarii de la Grădinița din Săcădat. Proiectul, derulat sub coordonarea dnei prof. Mocan Nicoleta, a avut ca scop dezvoltarea sensibilității elevilor față de frumusețile naturii, față de artă, poezie. Timp de patru săptămâni, elevii îndrumați de cadrele didactice: Mihaela Biriș, Þîrțiu Gabriela, Bolog Doru, Baciu Crina, Benea Georgeta, Bere Florica, Sime Maria, Pele Ligia s-au pregătit intens pentru cele patru secțiuni ale proiectului: creație literară, creație individuală, proiectul clasei și parada toamnei. Elevii s-au dovedit a fi deosebit de inventivi în compunerea unor poezii, realizarea de planșe și machete, realizarea unor proiecte ample, confecționarea de costume. Chiar și preșcolarii au reușit să rezolve cu succes sarcinile de lucru din cadrul proiectului.
Finalizarea proiectului s-a realizat printr-o expoziție - concurs. În debutul activității,
s-au recitat poezii având ca temă descrierea minunatului anotimp autumnal. Apoi, cei din cadrul ciclului primar și-au prezentat costumele (confecționate de ei). Parada toamnei a fost intens savurată de elevi, iar organizatorii i-au răsplătit cu premii. Au fost felicitate frumoasele zâne, elfii pădurii, și chiar Dracula, prezent și el la paradă. Juriul a deliberat pentru celelalte trei secțiuni, timp în care elevii au urmărit câteva videoclipuri derulate pe videoproiector, în care anotimpul toamna era surprins prin muzică și culoare. Toamna fiind foarte bogată, elevii au putut strânge suficiente materiale pentru realizarea unor machete atrăgătoare și interesante, cu:  trenuleț din legume și fructe, coșuri cu legume pictate, arici confecționați din cartofi, mașinuțe din vinete, dovleci pictați, pădure în miniatură, mini ferme din frunze, fructe și legume, o hartă a României realizată din boabe și semințe etc.
Toți elevii participanți merită lăudați, deoarece au lucrat cu multă ingeniozitate, s-au implicat activ, participând cu mult interes la toate activitățile. (Nicoleta Mocan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Toamna bucură Săcădatul.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:56:47 Ora de vară a Europei de Est