Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Vernisajul expoziției și jurizarea lucrărilor

Proiectul – concurs internațional „Podul prieteniei”

Vernisajul expoziției și jurizarea lucrărilor

Conducerea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea ne-a invitat, joi (24 noiembrie 2011) la vernisajul expoziției de desene cu tema „Impresii de vacanță”, manifestare cuprinsă pe agenda proiectului internațional „Podul prieteniei”.

În deschiderea evenimentului, doamna director, prof. dr. Angela Marușca, a prezentat scopul reuniunii în noua etapă de derulare a proiectului internațional „Podul prieteniei”, precum și calendarul întâlnirii. După prezentarea în power point a activităților derulate în cadrul proiectului - concurs internațional „Podul prieteniei” de către directorul adjunct, prof. Elena Erdeli, au urmat discuții (aprecieri și întrebări din partea participanților). Pentru joi au fost fixate ca obiective: vernisajul  expoziției de desene cu tema „Impresii de vacanță”, jurizarea desenelor participante la etapa internațională a proiectului și completarea chestionarelor de evaluare a activităților din cadrul proiectului – concurs internațional „Podul prieteniei”.
Între lucrările calificate pentru această etapă, alături de desene primite din țară, sunt și lucrări aparținând partenerilor de proiect din Anglia, Lituania și Bulgaria.
Trebuie să spunem că proiectul internațional coordonat de CSEI „Orizont” Oradea este inclus în CAEN (Calendarul Activităților Educative Naționale), pentru 2010 și 2011, iar pentru 2012, a fost propus spre aprobare pentru a doua ediție, sub forma unui concurs interregional de desene și colaje. Inițiatorul acestui proiect este directorul adjunct, prof. Elena Erdeli, alături de echipa de proiect: prof. dr. Angela Marușca – director, prof. Raluca Petruț, prof. Nicoleta Mladin, prof. Florica Haiaș și prof. Sanda Turcuș.
„În primul an de derulare (2010), la proiect au participat opt instituții dintre care una din Turcia și una din Macedonia. În 2011, numărul partenerilor a crescut, ajungând la 20 de instituții dintre care trei parteneri externi, din Anglia, Ungaria și Lituania, șase instituții de masă și 11 instituții de învățământ special din județele: Bihor, Cluj, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bistrița – Năsăud, Mehedinți și municipiul București. Pentru 2012, și-au depus documentele de parteneriat 19 instituții de învățământ, proiectul debutând luna viitoare cu prima activitate, sub genericul „În așteptarea Crăciunului”, ne-a declarat coordonatorul de proiect, prof. Elena Erdeli. (Ovidiu DAN)
Clasamentul concursului internațional „Podul prieteniei”
Învățământul de masă - clasele I-IV
Locul I - Audra Azareviciute (prof. coord. Danute Karoliunienne - Lituania
Locul II - Yanislava Zhelgezkova (prof. coord. Tonka Valkova) - Bulgaria
Locul III - Victoria Chobanava (prof. coord. Tonka Valkova) - Bulgaria
Învățământul special - clasele I-IV
Locul I - Rostaș Zina (prof. coord. Mladin Nicoleta) – C.S.E.I. „Orizont”
Locul II - Zombori Norbi (prof. coord. Cabău Crina) – C.S.E.I. „Orizont”
Locul III - Haraga Adela (prof. coord. Moga Corina) - C.S.E.I. Popești
Învățământul de masă - clasele V- X
Locul I - Farcaș Silvia (prof. coord. Șandra Florica) – Școala cu clasele I-VIII „Octavian Goga” Oradea
Locul II - Porcar Amalia (prof. coord. Sandra Florica) - Școala „Octavian Goga”; Prepeliță Diana (prof. coord. Mitrache Ofelia) din Dr. Tr. Severin
Locul III  - Ciulea Antonia (prof. coord. Șandra Florica) Școala „Octavian Goga”
Învățământul special - clasele V- X 
Locul I - Barta Emeșe (prof. coord. Haiaș Florica) C.S.E.I. „Orizont”
Locul II - Lupo Emilia (prof. coord Moga Corina) C.S.E.I. Popești
Locul III - Șipoș Dinu (prof. coord. Romanschi Lucia) - C.S.E.I. Tileagd.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vernisajul expoziției și jurizarea lucrărilor.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:00:29 Ora de vară a Europei de Est