Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Engleza se învață sau se perfecționează Pas cu pas doar la C. N. „Mihai Eminescu” din Oradea!

Ieri, a fost inaugurat cabinetul fonic, cu participarea reprezentanților „2F Centro Formatione”

Engleza se învață sau se perfecționează Pas cu pas doar la C. N. „Mihai Eminescu” din Oradea!

Directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea, dna profesor Maria Onița, ne-a invitat ieri (miercuri, 23 noiembrie 2011), la inaugurarea cabinetului fonic unde engleza se învață (sau se perfecționează) Pas cu pas, prin metoda instinctivă.

La tăierea panglicii inaugurale, doamna director Maria Onița l-a avut alături pe dl Fernando Franchi – fondatorul 2F Centro Formatione, care organizează cursuri de engleză pentru adulți la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea încă din 2010, fiind singura Școală 2F din județul Bihor.
În țară funcționează 2F Centro Formatione la Timișoara (din 2007) - unde este și sediul central din România, la Arad - din 2008 și la Oradea - din 2010.
2F Centro Formatione există pe piața europeană din  1982 (de 30 de ani în Italia, Franța, Germania, Austria, Elveția și Spania, de 10 ani în Ungaria și de patru ani și în România).
 „Școala 2F face parte dintr-un Holding internațional și mulțumită modalității eficiente de predare a devenit una dintre cele mai mari școli private de engleză și informatică din Europa, având peste 30.000 de cursanți”, după cum aveam să aflăm de la Cristina Ciuleanu – coordonator didactic al centrului de la Timișoara. Alături de Cristina și de dl Fernando Franchi, au fost prezenți la inaugurare și alți coordonatori didactici: Alexandra Săvoiu, Jeanina Cacuci (coordonator didactic pentru Oradea) și Raul Damian – coordonator al Departamentului de telemarketing.
Dacă până acum la Școala 2 F de la Colegiul Naționale „Mihai Eminescu” s-au ținut cursuri de engleză (pentru începători sau avansați) doar pentru adulți, de-acum doamna director Maria Onița le-a propus partenerilor să organizeze asemenea cursuri și pentru elevii doritori. La C.N. „Mihai Emiescu” învață circa 1.500 de elevi, în trei cicluri de învățământ: primar - din acest an școlar, gimnazial și liceal.
Metodele Full Immersion și Mansfield house
Cristina este de principiu că e mai important „să știm să vorbim engleza, să avem curajul să vorbim această limbă de circulație internațională, în orice situație, împrejurare, decât să folosim structuri gramaticale complicate. În cadrul cursurilor, limba se însușește prin conversație, prin jocuri de rol, folosindu-se materiale didactice multe și diversificate, audio și video, materiale care rămân în posesia cursantului; se lucrează pe grupuri mici de studiu (câte doi, maximum 10), cu un orar flexibil. Un modul ține cinci luni, cuprinzând 16 tematici lingvistice, câte două cursuri pe săptămână de câte 90 de minute fiecare. Dacă din varii motive un cursant lipsește de la un curs sau două, cursurile se recuperează fără a plăti în plus. Cadrele didactice care predau la Școala 2 F cunosc limba engleză la nivel de limbă maternă, cu maximum de profesionalism. Cabinetul fonic îi ajută pe cursanți să-și însușească o pronunție corectă. Softwear-ul îi ușurează cursantului partea cea mai grea și mai plictisitoare: însușirea corectă a cuvintelor. La Școala 2 F, cursantul urmează pașii obișnuiți ai însușirii limbii, prin comunicare – conversație. Mai întâi comunicarea și după aceea cunoașterea regulilor gramaticale. Și încă ceva: cursul se bazează pe o imensitate de exerciții practice! La finalul modulului (celor cinci luni), se dă un examen, prilej cu care se eliberează un certificat, vizat de MECTS (în cazul începătorilor), recunoscut în toate țările UE; la fel și în cazul cursului de perfecționare, certificatul este avizat de MECTS.
Holdingul  2 F
În cei 30 de ani de activitate, Școala 2 F s-a dezvoltat mereu, s-a extins ca arie de activitate în diferite domenii, cuprinzând și agenții imobiliare, investiții financiare, activitate în domeniul hotelier, telecomunicații, chiar și închirieri de mașini, editură, precum și firmă de produse hardware...
Pentru alte informații, respectiv înscrieri, puteți apela la 0256/217.434; 0751/511.736, fax 0256/45.45.14; e-mail: info@2f.ro; adresa de site:www.2f.ro (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Engleza se învață sau se perfecționează Pas cu pas doar la C. N. „Mihai Eminescu” din Oradea!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:34:15 Ora de vară a Europei de Est