Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Întâlnirea membrilor Consiliului Județean al Elevilor Bihor

Joi, la sala de ședințe a I.S.J. Bihor

Întâlnirea membrilor Consiliului Județean al Elevilor Bihor

Sala de ședințe a Inspectoratului Școlar a fost neîncăpătoare, ieri (joi, 8 noiembrie 2007) la întâlnirea membrilor Consiliului Județean al Elevilor (elevii fiind însoțiți de consilierii educativi – profesori responsabili cu munca educativă din școală).

Corina Costruț, reprezentant al Biroului CJE, a prezentat (în power point) principalele acțiuni desfășurate anul școlar trecut de Biroul și membrii CJE, iar prof. Georgeta Sadoveanu (pe atunci inspector școlar cu munca educativă, și coordonator al întregii activități desfășurate de CJE) a subliniat principalele manifestări desfășurate în județ (caravana CJE), dar și întâlnirile la nivel național la care a participat președintele CJE (George Lucian). Un număr al revistei CJE („Avem cuvântul”) a circulat prin sală, din mână în mână, fiind răsfoit de cei prezenți.
Întrucât mulți dintre foștii membri CJE sunt în clasa a XII-a (iar unii chiar au absolvit liceul, asemeni președintelui CJE), adunarea generală a ales noii membri CJE, reprezentanți în CJE lărgit (21 de membri) și Biroul executiv (format din 15 membri).
Elevii reprezentanți zonali (câte doi, respectiv trei - pentru zona Marghita-Valea lui Mihai, zona fiind foarte mare) au fost aleși în urma ședințelor desfășurate marți, 6 noiembrie, sub coordonarea profesorilor metodiști zonali.
Eliberarea din CJE a vechilor membri va avea loc la întâlnirea CJE din luna decembrie (după ședința Consiliului Național al Elevilor). Până la Crăciun, se speră să iasă numărul 3 al revistei CJE (scoasă de Fundația „Floare de lotus”), după cum susținea prof. Georgeta Sadoveanu.
În continuare, vă facem cunoscute numele membrilor Biroului executiv al CJE Bihor.
Biroul executiv al CJE Bihor
Andrei Clanetaru (Lic. T. „A. Lazăr” Oradea) –președinte
Monica Boța - Moisin (C.N. „E. Gojdu”) – vicepreședinte Oradea
Diana Lup (C.T. Vadu-Crișului) – vicepreședinte zona Aleșd-Bratca
Mihaela Sopotă (C.T. „I. Ciordaș” Beiuș) - vicepreședinte zona Beiuș
Cătălin Coroiu (C.N. „Avram Iancu” Ștei) - vicepreședinte zona Ștei
Medana Ramona Bondar (Gr. Șc.Agricol Salonta) - vicepreședinte zona Salonta – Tinca
Cristina Iuhas (C.N. „O.Goga” Marghita) - vicepreședinte zona Marghita – Valea lui Mihai
Andrei Pușcaș (C.N. „M. Eminescu”) – secretar și purtător de cuvânt
Alexandru Lucaci (Lic. „Don Orione”) – casier
Mirela Dărăban (Lic. de Artă) – responsabil departament Mass-media
Balog Suzana (Lic. T. „Ady Endre”) – resp. dep. relații internaționale
Gloria Judea (Lic. T. „O. Ghibu”) – resp. dep. cultural-artistic, sport
Camelia Trușmei (Lic. Ped. „I. Vulcan”) – resp. dep. educație preventivă
Cristian Lazăr (Lic. T. „L. Blaga”) – resp. dep.social-voluntariat
Marius Deaconu (Șc. cu clasele I-VIII „Dacia” Oradea) – resp. dep. înv. gimnazial. (Ov.D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Întâlnirea membrilor Consiliului Județean al Elevilor Bihor.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:28:25 Ora de vară a Europei de Est